domingo, 28 de diciembre de 2008

De Labra (Santana d'Abuli-Uvieu)





Esta vegada llevonos per esti chigre un tacu de Ticktes Restaurante con fecha de caducida de fin d'añu, asina que, con munchu esfuerciu pal nuesu butiellu totalmente fartucu con estos dies de folganza ñavideña, diriximonos a xintar de "bladre" (que ye lo que paez al pagar asina) y de pasu aprovechar pa actualizar la entrada ya que'l post que tenia del chigre taba ensin semeyes. La pena foi'l Tepanyaki, creimos que diba tar enllenu y nun acutamos pa el, otra serie de tickts sedra. Pal que nun lo conozca una de les meyores coses que tien el sitiu ye la zona de bar, presta tomar delles bebides enantes d'entar a xintar. Dientro del comedor, la mesma decoracion de siempre, modernina pero caldia, musica chill out de fondu y a disfrutar. D'entamu la casa un tartar de quesu provolone con frambueses y piñones, rico. El nuesu entamu foi un salteau de gambes y setes (lepiotes), la verda que mui rico, perbones les gambes y les setes bien preparaes too cola cantida d'ayu xusta (semeya un). Pela mio parte un sollombin de güe con pataquines en cuadru, sele, tienru, mui poco fechu (tal y como lu pedi), mui clasicu menos la salsina de curry que taba n'un llau del platu y que prebe por saber que yera (semeya dos). Pel otru llau de la mesa un cogorote fresquin de merluza, bona cantida, frescu y bien preaprau, primero pela plancha y dempues un toque de fornu, pal que-y preste la merluza perbien, ye qu'a mi ye un pexe que nun me diz na (semaya tres). Fallaron coles pataquines a la panadera que facien compaña nel platu, poca sarten y munchu fornu...vamos, la mayoria taben dures. Les raciones son abondo grandes y la cocina abondo clasica, pero prestosa (debieron camudar el cocineru pero esti añu xinte bien les dos vegaes que fui). Tuvo pela mesa charrando con nos un Murua Reserva 2001 un vino qu'entraba bien col pescau y la carne, aviso que de tastu ye un poco sele (un tanto amariconau) pero bie, agotelu...moslu?. Echase de menos una carta mas grande vinos, por ciertu. De postre mi Pedrin Ximenez que, por fin, faise un güecu con una semeyina pa el. En total un poco menos de los 90€ en tickets, pero como nun dan vuelta. Bona relacion calida preciu. Feliz añu!!

67 comentarios:

  1. ¡Hola a todos!

    Lo primero y de obligado cumplimiento, es felicitar a todo el mundo las fiestas y desear un nuevo año cargado de salud, amor, trabajo, dinero, y felicidad para vosotros y familia.

    Sobre De Labra, pues a mi me gusta, me explico. Es un restaurante que me encanta por lo mismo que a ti, tiene una barra perfecta para tomarte una copa o un preparado con buena musica de fondo. La decoración y el restaurante precioso, el aparcamiento y sus enormes palmeras le dan un toque de restaurante californiano y sobre su comida, hay platos que me gustan más que otros, no será un sitio que me vuelva loco pero tampoco es malo, para un sibarita o morro fino puede no valer, pero para el resto de los mortales un buen sitio y tampoco caro.

    Un abrazo

    Guaje

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  2. Hola guah.e, cuanto tiempo, el curro va matate :-)
    Pues a mi ye un sitio al que-y toi garrando la gracia, mira tu, prestosu, la comida ye bona. Nos vemos y prestoses fiestes!!!
    entrai con bon pie nel 2009

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  3. Ya que estáis en ello ¿tienen algún vino curioso por copas? Vais a matarme pero no conozco el sitio y esa sería una buena excusa para visitar la zona bar de la que tan bien habláis. ¿Se presta para eso sin ir a comer?
    Es que soy un poco "milicianu del chigre" ;-)

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  4. Reconozco que nunca tuve en esti sitiu pero la semeya del cogote de merluza tien una pinta perbona.

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  5. yo nun se si soi sibarita o morru finu, pero nun me presta un pijo el sitiu, foi dos vegaes y ni fu ni fa, amás una vegada, la primera, quisieron marchame col gabarro y casi hai elli la de dios jajajaj.
    todo perguapu pero nun me sabia a nada'l ranchu, y a mi si nun me sabe...
    tamien ta todu enfastiáu semeyes d'uno perfeu enllenu dientes per tous llaos y demas tropa que nun me presten nada jeje

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  6. Antonio, Manu
    yo fui como 4 o 5 vegaes dende que lu abrieron y la primera foi la que me dexo un poco asina, pero les demas bien. Esti añu les dos que fui, perbien.
    Por ciertu Antonio, que ye lo que te pasa a ti colos sitios? nun te paso lo mesmo nel Del Arcu? h.e h.e, ye coña

    Jorge
    Pues mira, l'otru dia habia xente tomando nel bar que nun paso a xintar y si, si que pues porque ta n'un aparte de los comedores, colo que pues tar elli, eso si, hai de xubir coche o eso o yes un caminante natu :-)
    De los vinos, nun me di cuenta, entiendo que tendran varios de la carta en chateu, nun ye un sitiu nel que veas un cartelu colos vinos qu'hai. L'otru dia, amas, tenia sede y'l butiellu vaciu, asina que tome una 0.0 y concetre'l vino na xinta :-)

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  7. farton
    a del arcu nun foi, igual trabuqueme y dixelo dalguna vegada, nun se jejej

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  8. Pues no sé si fue en tu blog, pero ya comenté por ahí que a mí la ÚNICA VEZ que fui a este sitio me decepcionó.
    Quizá fuera cuestión de las famosas expectativas.
    Pero, a parte de una ensalada que tomamos de entrada que estaba bastante bien, ni el rodaballo y sobre todo el cochinillo me parecieron a la altura.
    Será que yo también soy de morro fino ;->

    Pd.: Lo de la Junta General del "equipo de nuestros dolores" de vergüenza. Cualquier día alguno comete una locura... y con razón.

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  9. Antonio
    o equivoqueme yo...a mi sonabame :-)
    Compangu
    a) de la xinta, ya te digo, bien, esto ye lo de siempre, yo tamien y-di caña a Koldo por una vegada que fui...somos humanos, nun se si teo razon permanente pero... :-), tamien me paso na Puerta Nueva y nun se como ye, relamenti nun senti dengun bilordio d'ellos nos blogues
    Del Uvieu, yo como'l Rambo de Terapia de Grupu "ya nin falo"..que quies si Celso entovia sigui ehi!!

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  10. jajajajjaja farton, acabas d'alcordame una cosa.
    puedu velo una pila vagaes que muerro dela risa, pa mi lo meyor delo meyor, recluta cachopo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A morrer dela risa"
    a ver si me sal :-)

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  11. nada, no furrula, no hai cojones, vaya chepu soi jeje

    http://www.youtube.com/watch?v=ffI959EcPy4

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  12. ya ta, paisanos de poca fe, ya creyiais que nun podia eh????? jejeje
    paez que naci col pc debaxo'l brazu

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  13. Antonio
    Entrote la zuna con esi videu h.a, h.a y vas meyorando, esta vegada a al segunda fixisti'l link!!

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  14. ¡Hola a todos!

    Mecachis!, no tiene relación con nada pero me estoy acordando de un desayuno que hice un sábado hace años con mi suegro, nos pusimos en casa hablar de los desayunos de antes, de los que hacían la gente de campo y dicho y hecho, salimos de casa a eso de las 10 de la mañana a un caserío de Oiartzun a comer huevos fritos con patatas y jamón, acompañado de una jarrita de vino tinto "del caserío me fío".

    Que de cosas por hacer y que poco tiempo hay para hacerlas, ¿Quién coño inventaría el trabajo?, porque el que lo inventó no creo el "dinero gratis para todos en tarifa plana", y sin limite, como la VISA de Amancio Ortega.

    Recorcholis....!!!!!!


    Guaje

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  15. guah.e
    Esos desayunos son miticos!. Y mira qu'hai vegaes que presta metelos pel llombu. N'Asturies dabense munchu con tortos de maiz. A mi prestame pola vida tamien cuando voi a dellos paisos anglo, los desayunos irlandeses y britanicos nun tienen comparanza, eses salchiches, champiñones, güevos, morciel.les, tomatinos y que si amas ties la suerte de que seyen caseros...buf.

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  16. ¿Qué me decis de los desayunos de los resort u hoteles deluxe? En esos sitios en los que uno no hace otra cosa que dedicarse por completo a la meditación, al sol, y al ñampa zampa. Yo reconozco que en estos sitios del todo incluido o media pensión como más de lo que mi body necesita, y este necesita mucho mucho. Empiezo por una rondita de zumos naturales a lo caribeño, después otra de desayuno español con café y tostada (a falta de tortilla), y otra europea a base de bacon, revuelto, salchichas, y lo que se tercie, que más parece que me tenga que subir al andamio a ponerme en la tumbona hacer la fotosintesis vuelta y vuelta. Me estoy dando cuenta que llevo más años de los que pensaba siendo señorito para esto del comer, porque yo era de los que después de una farra me iba a un hotel de San Sebastián a desayunar su buffet ya por 1000 ptas de las de antes, gloton que era y sigo siendo, que se le va hacer, nadie es perfecto que decía Summers.

    Guaje

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  17. Bua!! n'esos sitios pilles fartura ya non porque tea bien o mal la xinta (digo nel Caribe) pero anque solo seya por que tas tou'l dia dando-y a les caxigalines que te ponen, la verdad ye que dempues yes como una crocreta, vuelta y vuelta y nun ties fuercies nin pa dir al agua!! oye, pues mira qu'eso de dir a desayunar a un hotel dempues de dir de folixa, nun se me ocurriera nunca, si señor, tu si que sabes!! yo como munchu daba-y a los bocates de la panaderia esta qu'hai onde Zarracina en Xixon qu'abre pronto :-)

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  18. pa mi el meyor desayuno son unes aleznas nel pedreru, n'inviernu, moyau como uno bobu y muerto friu, crudinos, buffff parez que te ponen una inyecion, nun hai cosa paecida, ni hoteles de ricos ni nada jejejeje

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  19. eso tamien ta bono, anda, que lo tuyo ya ye de nivel complementariu!! vamos dexalo en oricios de pedreru pa lo menos avezaos :-)

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  20. Yo en este sitio ni estuve, ni lo conocía.
    Habrá que pasarse un día de escapadita a ver que tal, los precios parecen bastante populares ...

    Aprovecho para desearos a vosotros y a todos los blogueros Felices Fiestas.

    Un abrazo a todo/as.

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  21. Pues date una vueltina, que ta abondo bien. Feliz añu Tony

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  22. Por ciertu Tony, tas cansau de velu, ye'l que se ve dende la ronda sur d'Uvieu. Hai años yera la pulperia Os Chaos 3

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  23. Ok, ahora si que sé cual es.

    Gracias amigo :)

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  24. Yo recuerdo un desayuno en el Meliá Castilla de Madrid , con Jamón del bueno cortado a cuchillo, huevos recién fritos (haía que pedirlos), y champán (fue la primera vez que lo probé) que nunca en mi vida he vuelto a ver, ni siquiera allí, y mira que los he tomado buenos.

    Feliz año a todos.

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  25. Dile
    a eso llamase desayuno con diamantes!! :-). Yo nun suelo desayunar, prefiero tomalo con tiempu y sin prieses, pero habiendo tiempu ye un placer. A mi dame polo salao, mira que soi raru, dulce pocu y nin pal desayunu :-)
    Pasailo bien too esta nuechi.
    Tony
    Nun hai de que!

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  26. Tardé en entrar aquí para felicitaros el año.

    Para compensarlo te dejo con esto, que es un auténtico despipote (y también "háblase bastante de gastronomía")

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  27. Bono, si señor, ye un bon videu. Yo teo una noticia gastronomica, tamos perdios n'Asturies, agora ya tenemos sidre ensin alchool....cagüen nel mio mantu!!!
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  28. Nós tamién prebamos Delabra dalguna vegada y salimos perbien d'elli, anque agora que ya nun ta la rubia qu'abellugaba na entrada de xuru que perdió daqué d'encantu.

    http://lesfartures.blogspot.com/2008/01/de-labra.html

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  29. Rubia hai una pero ta nel bar y nun creo que seya la quetu dices. La de la entrada yera una venezolana morenina :-)

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