Hace 7 años
miércoles, 16 de enero de 2008
El H.ornu (Pancar-Llanes)
Bon descubrimientu el d'esti chigre. El pueblu de Pancar ta pegadin a Llanes capital, casi casi que podrieis dir a pie si tais per elli. El chigre da bona pinta anque tampoco ye que te de un gran impresion, pero, xintase mui bien y na caro. Podeis xintar lo que querais, pero ta claro que lo d'equi son los pexes. D'entamu xamon, esparragos y ensala mista, raciones grandes y'l xamon, anque nun yera ibericu, taba rico. De segundo toos nos tiramos pol pescau, ente otres coses porque'l que yera d'elli y nos llevo fue lo que nos dixo, amas, na carta veiase que solo tenien pescadin fresco (tolos precios escribayaos a llapiz y namas que nel pesacu que tenien, el restu borrau). Los pexes fainlos toos de la mesma manera, a la parrilla con un poco d'ayu, una poca guindilla y un plizcu d'aceite. Mui rico y na caro, vos digo que tanto los xargos, como la furagaña que nos metimos pol llombu, taben mas o menos polos 14 € la racion y, na de que te pongan namas que una cachu del pexe, non, tou'l pexe nel platu por esi preciu y frescu...buscailo perhi y diciimelo. Gran bazan Ambar pa la compaña, alreor de los 25€ por persona. Si tais pela zona, ya teneis un apunte mas pala llista.
martes, 15 de enero de 2008
La Marina (Xixon)
Un sitiu mas que pesllo. El post yera'l de abaxu, pero ya nun hai chigre :-)
Un sitiu bien conociu por toos nel que se sigue xintando perbien. Tipica sidreria a la que yo y-pongo un pero, que ye que los sitios son tan piquiñinos que tas mas afogau que un chipiron (pero como soi ñarrucu tampoco pasa na). La cabera vega que fiu yeremos un monton y toconos costera de bonitu, asina qu'entamamos por esi palu, bonitu con pisto y hala!! amestamos tolos palos porque habia foriatos na mesa, vamos, que les tapes mas variades salieron d'elli, a parte del bonitu, tamien chorizos a la sidre, chipirones fritos, afogaos, en fin, toa la varianza de platos que se puen xintar nel tipicu chigre, eso si, xintase bien y nun vos defraudara. Too ello dando-y a la sidre a mazu (sedran foriatos pero n'entrando por ella son igual que nosotros!!). Sales alreor de los 20 € por cabeza, asina que too bien. Bono, güei toi poco inspirau, asina que esti sitiu val pa aconseyar y se tais per Xixon podeis prebalu. Hala!!! mañana mas
Un sitiu bien conociu por toos nel que se sigue xintando perbien. Tipica sidreria a la que yo y-pongo un pero, que ye que los sitios son tan piquiñinos que tas mas afogau que un chipiron (pero como soi ñarrucu tampoco pasa na). La cabera vega que fiu yeremos un monton y toconos costera de bonitu, asina qu'entamamos por esi palu, bonitu con pisto y hala!! amestamos tolos palos porque habia foriatos na mesa, vamos, que les tapes mas variades salieron d'elli, a parte del bonitu, tamien chorizos a la sidre, chipirones fritos, afogaos, en fin, toa la varianza de platos que se puen xintar nel tipicu chigre, eso si, xintase bien y nun vos defraudara. Too ello dando-y a la sidre a mazu (sedran foriatos pero n'entrando por ella son igual que nosotros!!). Sales alreor de los 20 € por cabeza, asina que too bien. Bono, güei toi poco inspirau, asina que esti sitiu val pa aconseyar y se tais per Xixon podeis prebalu. Hala!!! mañana mas
domingo, 13 de enero de 2008
Pin de la Quinta (El Monti Canales-Uvieu)


Hola, esti chigre de toa la vida, al pie de la caleya nacional 634 ente Uvieu y Grau, merez una entra nel blog, por que? pues porque lu tornaron de chigre a restaurante. Los que teis fartos de ver una ca pinta'n blanco con un lletreru de Coca-cola, pues na, eso acabose. Agora ye una parrilla, bien puesta y pa xintar perbien con toques de güei'n dia, ya se, tareis pensando que que ye eso de "güei'n dia"?. Pues eso ye una bona presentacion de platos y toques distintos a los de les parrilles cotidianes. Vamos entamar col chigre, la parte de riba ta perguapa, colos techos altos y'l toque de la maera nes vigues. Amas, raro, la parrilla ta nesta parte. Dempues na parte baxo tien el bar, un comedorin pa xintaes en grupu y una terracina pa que los guah.es espardan lo que quieran y mas (pena que'l chigre seya de fumaores, pero...). A la hora de xintar, too perbono, cecina endolcando fua con salsina nel platu de vinagre modena Semeya 2), na primera visita taba amesta con dalgo llambion, pero na segunda solo cola vinagre de modena, secretos de gochu ibericu (meyor n'esta primera vegada que na segunda, pero abondo rico), parrilla verdures, chistorra y ensala de pulpu con gambes y pataquines a la panadera (semeya un)y too cola compaña del amigu Elias Mora xoven. Dellos postres que pidieron, cafes, delles copes...alreor de 33€/persona. Un preciu guapu pa una xinta perbona.
jueves, 10 de enero de 2008
La Casa Mexicu (Xixon)
Yo creo que casi toos conocemos esti sitiu, pero por si acasu hai despistaos, habra que ponelu. A mi prestabame mas cuando taba nel primer sitiu elli, na cai de la playa, piquiñin, perafayaizu, vamos, que'l problema yera mas alcontar sitiu y el calor que pasabes, pero tenia mas encantu qu'agora que ta n'un sitiu mas grandon y menos afayaizu. Eso si, agora tienen al mariachi dando vueltes perlli tou'l ratu, que-y da un aire (nel otru llocal como nun lu xubieren a la barra, nun se yo onde diba cantar el campeon). Lo dicho, como restaurante mexicanu sigo pensando que ye lo meyor qu'hai n'Asturies y parte l'estranxeru. Lo tipico ye entamar con unos nachos con quesu y carne que tan perbonos, siguir coles cazueles de barro de pitu y carne que vienen coles tortielles o coles quesadielles o les enchilaes, la verda ye que ta too rico, si vos gusta la comida mexicana. Prebai les margarites y xintai colo que querais claro, pero la sangria de tequila ta bona, diferente a otros chigres mexicanos, polo menos. Pa finar les llambiotaes parecenme demasiao dulces, pero al que-y presten, pues a ello. Pa finar, tequila reposao pal cuerpu. Nun ye caro, rondareis los 25€ persona. Güei toi semau nel blog. Lo dicho, afayizu nun ye, pero xintase bien
miércoles, 9 de enero de 2008
El Fromestanu (Uvieu)
El restaurante ya lu conocia, pero facia tiempu que nun diba. L'otru dia fui con unos veceros, qu'amas yeren foriatos, ente otres coses porque quedabanos mui a mano. El sitiu ta bien puestu, sobre too la partre de la entra que ta acristalao y'l segundu de los salones. Un sitiu de tratu amable, bien decorao y con una cocina rico, ensin ser mui rompedora, tampoco podemos llamala tradicional, pero too lo que xintamos taba perbono. Lo dicho, la cabera vegada que fui xintamos d'entamu tortiella de pataquines (ya vos digo que yeren foriatos) y xamon. Les dos coses taben pa prebar otra vegada, ya sabemos que'l xamon nun lu fain ellos, pero escoyenlu. De segundu tabemos en costera y pidimos Ventrisca bonitu pa toos, a la parrilla, tabens impresionante, claro ta que fue un esitu colos veceros. ¡Mira que dicime que nunca yos-dio por prebar bonitu que nun fuera'l de llata! y claro, del bonitu y vamos y pidimos ventrisca, si, soi un perru :-).
De tintu pidimos un bon Rioja crianza 2004 y, como casi siempre, yo nun prebe les llambiotaes. Como nun pague yo, nun lo teo claro, pero calculo qu'unos 40€ persona.
Otra vegada mas una bona entra pa que tengais apuntada na llista. Mañana mas, si teo tiempu
De tintu pidimos un bon Rioja crianza 2004 y, como casi siempre, yo nun prebe les llambiotaes. Como nun pague yo, nun lo teo claro, pero calculo qu'unos 40€ persona.
Otra vegada mas una bona entra pa que tengais apuntada na llista. Mañana mas, si teo tiempu
lunes, 7 de enero de 2008
La Venta'l Xamon (Pruvia-Llanera)
Esti añu hai qu'entamalu enllenu de bonos propositos, asina que vamos charrar un poco d'esti restaurante. Al mio paecer ye un de los meyores d'Asturies na so categoria, que ye la de cocina asturiana de güei'n dia. El llugarin ye perafayaizu, bien decorao y atendio y tien sitiu tanto pa bodes y delles coses como pa lo que ye dir en parexa o con amigos. El comedorin en piedra ye perguapu y vamos al xintar, que ye lo nueso.
D'entamu teneis un xamonin que presta asgaya, asina como, dependiendo de la tempora, varies ensalaes y crocretes y delles cosiquines prestoses. De segundu, bono, equi nun hai comparanza n'una cosa, en seronda suelen tener una perdiz con castañes que, amas de tar rico, baxa'l preciu de la xinta a nivel de restaurante, curioso, pero ye asina. Impresionante la perdiz, que quereis que vos diga, y mui asequible. El restu la carta, yo tiraria de carnes nesti sitiu, faceisla con sollombu de xata con tocin y foa o'l de güe, que tamien tien del de Kobe, nunca lu prebe, digovoslo, por si vos apetez, anque ya vos digo que'l preciu'l platu d'esti güe nun ye pa toos, agora, que tal comu lu ceben los xaponeses, debe ser la hostia. Resumiendo, un dia quereis quedar bien cola mocina y...como marqueses vamos..Ye que los de Llanera nel fondu, ya sabeis como somos jeje. Bona carta vinos y si xintais el xamon, la perdiz y faceis compaña con un Muga, saldreis alredor de 30€persona, si vais pol carne o otres coses, xubireis el preciu, de toes formes, el sitiu merezlo. Hala, mañana mas!!
D'entamu teneis un xamonin que presta asgaya, asina como, dependiendo de la tempora, varies ensalaes y crocretes y delles cosiquines prestoses. De segundu, bono, equi nun hai comparanza n'una cosa, en seronda suelen tener una perdiz con castañes que, amas de tar rico, baxa'l preciu de la xinta a nivel de restaurante, curioso, pero ye asina. Impresionante la perdiz, que quereis que vos diga, y mui asequible. El restu la carta, yo tiraria de carnes nesti sitiu, faceisla con sollombu de xata con tocin y foa o'l de güe, que tamien tien del de Kobe, nunca lu prebe, digovoslo, por si vos apetez, anque ya vos digo que'l preciu'l platu d'esti güe nun ye pa toos, agora, que tal comu lu ceben los xaponeses, debe ser la hostia. Resumiendo, un dia quereis quedar bien cola mocina y...como marqueses vamos..Ye que los de Llanera nel fondu, ya sabeis como somos jeje. Bona carta vinos y si xintais el xamon, la perdiz y faceis compaña con un Muga, saldreis alredor de 30€persona, si vais pol carne o otres coses, xubireis el preciu, de toes formes, el sitiu merezlo. Hala, mañana mas!!
viernes, 4 de enero de 2008
Los Panchos (Muñera-Llaviana)
Güei ye un dia como cualisquier otru pa falar d'un sitiu pa xintar (anque nestes feches temos toos ya como gochinos dempues de tanta folixa). Nesti tour fartonicu voi falabos d'una parrilla n'un pueblin de Llaviana. Si lo pienses bien, nun tendria na de diferente con otres parrilles, incluso la decoracion nun ye na del otru mundiu, pero tien una cosa, que la verda, pa mi fue una sorpresa total. Entamamos la cena con ensalaes perqui y perlli, tables d'embutios y delles coses normalisimes (riques eso tamien), pero'l platu fuerte fue'l gochu a la estaca. Francamente, corderu si, pero, gochu?. Llevaronnos unos amigos de la zona y hai qu'encargalu'l mesmu dia pola mañana. La verda ye que nun prebara'l gochu asina y dai un toque. Ta perxugosu, perbono, con un tastiu diferente polo menos. Aconseyovos prebalu. El sitiu, como vos dicia, nun ye na del otru mundiu na presencia que tien, pero, mira pa dir unos cuantos dempues de dir de monte y prebar un gochu rico, tampoco vamos ponei falles. Por ciertu nun m'alcuerdu'l preciu, pero nun yera caro. Ah! y cenamos con un vinin normalin de Rioja
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