Esti finde cayo un mini-tour gastronomicu pel conceyu d'Uvieu. El sabadu xinta d'amigos nel nuesu queridu "Les Viñes" de Puertu nel que xintamos como campeones y qu'aproveche pa sacar una semeya al pitu y xubila al blogue, por ciertu, que nunca lo prebara, pero prebelu el sabadu y vaya arroz con llechi!!, tremendu. Debio ser por tar el sabadu pela zona que nos dio por dir güei a prebar Casa Vitoria nes Caldes. Chigrin bien puestu y perafayaizu nel que pues tomar una botellina de sidre fuera n'iviernu porque ta bien orientao y pega'l solin (palu de Llagar de la Ferreria). El sitiu ta mui guapu puestu y tienen un menu palos carnivoros y pa dos persones que yo nun pude xintar pero que tien bona pinta, de chuleton de güe. Pola nuesa parte tiramos de carta y vimos dos coses que se salien un poco de la comida tradiciona y que, claro, cayeron. La primer d'ella fueron les crocretes lliquides d'afuega'l pitu, de les que pedimos media racion (semeya un). Pues bien, conseguides y abondo riques, pero, son mas dificiles de xintar que robar nel Bancu España. A ver, les crocretes lliquides d'Al Son del Indianu tienen un tamañu pa entrar na boca del tiron y amas el lliquidu ta na temperatura correuta (nin frio, nin caliente). Al primer intentu escalde'l cielu la boca, madre mio, claro, meti na bocona tola crocreta (que ye mas grande de lo recomendao pa esto) y l'afuega'l pitu salio tamien mas caliente de la cuenta, resultau un tragu vino rapidu. Pel otru llau de la mesa intentaron cortala nel platu col resultau obviu...tou'l quesu pel platu. La manera alcontrada, garrar la crocreta cola mano, da-y mordisquinos y dir poco a poco. Fuera de coñas y teuniques, taben mui riques. El siguiente entamu, los esparragos verdes firtos con setes taben bien conseguido y mui ricos (semeya dos). Los segundos fueron normalinos, bien pero ensin emocion. Los papos de xatu correutos de tastu y testura anque ya los xintamos meyores. Pola mio parte decidime por otra prebatura, callos con setes y gambes, que se salien de lo normal nel nome, pero non nel platu. Los callos bien preparaos de puntu, pero con tanta verdura (calabacinos incluidos), sete y gambes, tenien que tar mui seles pa uun machacar el restu y...vamos, nun me dieron mas, pa mi nun acertaron cola combinacion y quedaro unos callos "amariconaos". La compaña fiximosla con 1/2 botellina de Ramon Bilbao crianza y agua de Quess (esto de la DXT ye lo que tien). En total 25€por cabeza. El sitiu llevo l'aprobau xustu. Teniendo "Les Viñes" a un pasu creo qu'equi vendre a tomar el vermutin enantes de xubir a xintar a Puertu, a no ser que consiga parexa pal menu del chuleton!!. Un abrazu pa toos
Hace 7 años