


Tres del desgraciau incidente gabachu, un nun podia quitase de la tiesta el restu de Paris y bono taba Torazu ehi a la vera. Torazu tien munches similitues con Paris, los dos tienen helipuertu, los dos tienen hoteles con SPA, viesques frondoses y los dos tienen un Sena. Hai munches diferencies, la mas importante ye que'n Paris yo nun alcontre un sitiu onde te dieran tortos con picadiellu y güevinos de casa lo que, per otru llau, y-resta munchos puntos.
Mira que paso munchu per Cabranes en xeneral, pero nunca entrara nel Sena (casualida) asina que decidime l'otru dia. El Sena ye un chigre de los de tola vida con mantelos de papel y sidre pa beber (nun mire si tenie carta de vinos, la verda) y una parrilla detras de la barra que domina la entra pel bar. Nun hai carta, polo menos en domingu, sinon dos paisanes cantandote les coses que tienen que n'un 90% de la parrilla que manexa l'amu.
Esti dia yera facil, daque verde, daque carne, un con fame y otra que non, asina que pa compartir una ensaladina de llechuga, tomate y cebolla bien rica (semeya un). Dempues la parienta decidiose por media de costielles de gochu, pasadines lo xustu, riques y xugosines. El chimichurri que tienen ta bono y nun pica munchu (semeya dos).
Pela mio parte llego un de les estrelles del chigre, el sollombu de gochu (semeya 3) a la parrilla. El gochu debia ser la "gran" estrella del cubil polo menos pol tamañu del sollombu, si bien taba como abiertu a la meta de xuru que pa poder dexalu xugosin na parrilla. Impresionante, pa que contar, tienru, xugosu, con esi llixeru afumau que dexa'l cocinar con maera, ensin dulda de lo meyor. De compaña venia con unes pataquines frites caseres y un poco de verde.
Taba abondo fartucu y nun soi llambion, pero claro, nun voi dexar la oportunida de pedir l'arroz con llechi de Cabranes, asina que pedilu....pa llevar a la mio güela esi mesmu dia. La so opinion en dulces ye valoratible na mio casa, nun porque los cocine, sinon porque nun conozco paisana mas llambiona, ye capaz de xintar una bandexa de pasteles ensin respirar. Puntuolu realmente altu, pal mio gustu (pude meter una cuyar al cuencu n'un despiste) taba un plizcu mas dulce de la cuenta pero claro, la mio opinion n'estos temes ye intrascendente, la verda que taba perbono.
Dos botelles de sidre del palu de Coro, cafes y pan por 16€/persona. Aprovechai a xintar el sollombu que dixome un paxarin con familia elli que'l paisanu xubilase o a finales d'esti añu o pa primeros del que vien. El negociu va tenr continuida, pero lo que importa ye'l parrilleru.