sábado, 14 de abril de 2012

La Terraza de la Casona (Les Arriondes - Parres)

Ta la cosa mal, los sueldos baxen o nun xuben, el despidu abaratase y amas andamos de recortes. Nun se yo quien ye'l crack economicu que cree que si les persones normales nun accedemos a los creditos, pueden echanos cuando yos-de la gana por dos duros y amas cobramos menos, vamos tar tou'l dia gastando perres y movilizando negocios. En fin, yo por exemplu hai meses que ya entame colos destinos tipu "tickets restaurant" (que de momentu siguen llegando al mio bolsu). Esto tien una parte bona, munches vegaes salgo del circulo de los mas conocio pa visitar chigres con bona pinta y tickets...a ver que tal.

Un de les caberes visites foi a la Terraza de la Casona, amas de los tickets llamonos l'atencion en la paxina web lo que y-da nome, la terraza. Tratase d'una terraza zarrada con amplies ventanes mirando'l pa'l Seya y pa'l Piloña, que tamien se ve (la semeya ta sacada de la paxina del chigre).



Esta ya ye mio.



El dia yera malu, malu, pero tabemos los dos solinos y prestabanos dir xintar mirando a l'agua y'l sitiu tenia bona pinta. Una parte de la terraza ye de cafeteria y la otra ya ye'l chigre, pero nun hai una dixebra fisica de les dos partes, noteslo nel tipu de meses y de silles.

Atencion caldia y profesional anque taben un pocu afogaos, un domingu petao pa xintar y solo dos persones pa atender, notabase-yos a los probes l'apuron, anque fixeronlo perbien.

D'entamu detalle traxeronnos un sufle de pitu caleya. Taba mas qu'aceptable, un sufle fechu dempues de cocinar el pitu a mou tradicional (digo yo) porque tastiaba a pitin y a la cebollina y'l guisu. Ya vos digo que nun taba na mal.



Pa compartir una ensaladina con setes y "bri" d'eso.



Rica, prestosa mas bien. Unes setes, un poco de verde, trufa (un ciertu tastu fonderu) y la supuesta reducion de PX, que eso si que ye mas facil de percibir y nun note na de na. Una racionina abundante, que como digo, presto.

De segundos yo tireme pol entrecot de xata roxa.



Con setes y pataquines frites. Una carne de bona calida a la que-y fallaron dos coses, una que llego un plizcu frio (sin llegar al punto de tener que mandalo a calentar) y la otra, que a pesar de pedila muy poco fecha, llego al puntu. Vamos, que llego rosa y yo queriala colos tres colorinos prestosos :-). En cualisquier casu, bona racion, bona carne y'l pero del frio mas que'l del puntu (porque munchos lo preferis asina)

Pela otra parte de la mesa unos papos de gochu ibericu glaseaos que nun tuvieron munchu esitu. Llegaron frios y hubo que vover calentalos, pero l'esitu nun foi culpa de la cocina (dempues de calentinos a mi gustaronme) sinon culpa de la escoyedroa de platos a la que'l gochu nun y-da mas cuando y-tasta munchu a gochu y arriesgo innecesariamente :-).



Otra bona racion.

De compaña teo mieu equivocame, pero xuraria que tomemos un Campillo Cr 2009. Una carta de vinos con non munches entraes.

En resumen, un chigre prestosu con dos atractivos, la terraza y los tickets. Con una cocina afayaiza. Dos cafes con xelu mas y 37,5€ /persona pagaos con los billetes de monopoly.

sábado, 7 de abril de 2012

Fartuconbeer




L'ergullu caseru!!. Home, ye fecha del concentrao de la semeya siguiente. Pero hai que lo fabricar en casa y controlar l'azucar, como furmienta, tresegalo, controla-y la temperatura, la densida, embotellalo y bebelo!!



Pues eso, un procesu de 2 meses y ya ties una cervecina casero, con 6gr de azucar por llitru.

Color casi tostau, espuma impresionante, llixera, entra sele. Presotosa y fixela yo. Esta ye tipu pilsner. Ya teo mercao pa facer la siguiente una tipo Ale inglesa a ver que tal. Al final, salente unes 65 botelles por cada carvecina fabricada.
La verda que nun se si foi la suerte del principiante o que, pero foi facil de facer y salio rico. Agora ya teo con que cambiar coses nel pueblu, unos güevos caseros por un par de cerveces!!.

miércoles, 21 de marzo de 2012

La Gruta (Uvieu)




La Gruta ye un d'esos sitios d'Uvieu qu'agradecio un cambiu de rumbu. Un sitiu que diba tocar fondu foi recuperando nel par de caberos años gracies al nuevu propietariu, el dueñu de La Venta del Xamon, que volvio a recuperar una cocina que nos sos tiempos foi de les meyores d'Uvieu.

Hai vegaes nes que lo que menos t'apetez ye complicate la vida y mira, por circunstancies de la mesma, esi dia taba percerquina y arimeme a xintar colos mios pas y, como digo, ¿pa que complicase?, pa na, asina que dionos por dir a La Gruta en plan tradicional. Dos de fabada pa tres persones y puntu; y menos mal que pidimos dos porque la verda que daba pa cuatro.

Nunca me dio ma por xintar fabada fuera de casa magar que munches vegaes lo facia, por eso de la comparanza ente la de casa y la de fuera, que siempre ganaba la de la mio güela. Pero, como por desgracia fai mas d'un añu que la probe nun ta pa facemela los domingos, acabaronse les mariconaes. Si un dia m'apetez, pues fabada que te crio.

La de La Gruta ye una fabada que vien a plazos como les hipoteques, pero que da munchu mas gustu. Per un llau tienes les fabes y per otru, el compangu. A mi, personalmente, prestame munchu mas que te too xuntino de la que vien, pa que la grasona (si, esa que ye perbona pal colesterol y tan mala pa un) notese nel caldin, pero en cualisquier casu a esta fabada y sienta igual de bien lo de venir xuntina de mano o de si lo amestes tu nel platu.

Fabes tienres, grandes, mantegoses, sin desfacer, de les que entren soles, y un companguin de primera (sobre tou la morciella que me presto asgaya) fain un platu redondu.

De compaña el vinin de la casa, un Conde Real Agrado crianza 2007 que cumplio perfeutamente y que tien un puntu de la "Comarca la Sidre", porque o los mio informantes m'engañen o la bodega ye propiedad de Sidre'l Gaiteru.

Prestosa xinta, fabada pa repetir, y de la que nun conozco el preciu, un entovia tien pas a los que da-yos besinos :-)

domingo, 4 de marzo de 2012

Agustiner am Dom (München - Alemaña)



Anque los viaxes de trabayu nun te dexen tiempu pa munchu (ya sabeis, aeropuertu, hotel, eventu, hotel y poco mas), en dalgún sitiu hai que cenar. Munich ye a la cerveza n'Alemaña lo que Franfor a les salchiches, asina que la decision ye facil, a pesar de los bonos chigres qu'habra na ciuda, que meyor que facese'l guiri y dir cenar a delles cerveceries del centru. La primera foi la impronunciable Hofbrähaus que ye la mas grande de la ciudad y na que debe xintase bien, pero como equi foi de xintada concertao, pues nun taba mui alla el tucu que nos metimos.

Distinto foi la cena del dia siguiente nel "Agustiner de la Catedral". Un par de pintes de cerveza de la casa (al igual que nel HB). Cerveza rubia y llixera qu'entraba sola y un platu de salchiches de tres tipos diferentes. Les que mas me prestaron les clasiques coloraes que alcuentres en tolos llaos n'esti pais. Cama de pataques, choucrut y cuidadin col rabanu picante, que ye como'l wasabi!!

Un chupitin caseru (tamien fechu por ellos) y un resultau de 22€ por cabeza. Teniendo'n cuenta que tas nel centru de Munich, nun se pue dicir que los precios seyen escandalosos, ah!! y too presta mas si te conviden :-). Si vuelvo a folgar procurare dedica-y mas tiempu a la ciudad que tenia una pinta perbona, amas de un monton de cerveceries.

lunes, 6 de febrero de 2012

El Rinconin de Les Campes ( La Pola - Siero)

El Rinconin de Les Campes ye un restaurante que ta na plaza del mesmu nome en La Pola. Ta dixebrau en tres plantes onde la baxa ye'l chigre onde podeis tomar unos vininos o unes botellines y les otres dos son del restaurante.

La parte de chigre ye estrechuca y poco afayaiza pa tar y pa mi qu'esa ye un de las razones poles que la terracina de la plaza ta abierta tou'l añu. Esa y qu'a los polesos lo mesmo yos-da que llueva o ñeve, que pa tomar una botella sidre fuera nun hai mal tiempu. Les coses como son.

Los pisos de restaurante son mas afayaizos y prestosos pa tar tranquilamente. Amas, ye una de les poques propuestes de La Pola que s'escapa a la sidreria de siempre pa xintar y hai vegaes que s'agradez camudar el palu de la cena :-).

Mantelinos de verda nes meses, cocina ensin complicaciones, bones vistes a la Plaza Les Campes (si ye que te toca pales ventanes) y bona atencion. En resumen un sitiu prestosu pa xintar abondo bien.

De primeru escoyimos unes zamburiñes a la plancha. Nos caberos tiempos estes zamburiñes al vaciu que venden en munchos sitios tan dando munchu xuegu a los chigres. Ye bon productu, ta'l vaciu colo que'l manexu y almacen nun ye complicao y a poco que les prepares con mimu (plancha, aceitin, sal, y un plizu llimon) dan un resultau estupendo pal xintador.



Una docenina prestosa pa abrir boca.

De segundu y tamien pa compartir, unes mollejes tipiques de La Pola. La verda que na Pola toi viendo que puede gustate mas o menos la manera de preparales (nun tienen na que ver les del Pumarin, coles del Rinconin o les la Ferrada) pero tienen-yos bien garrau al puntu de preparacion.

N'esti casu un estilu guisau, con un plizcu de cebolla, tomatin y guindilla. Mollejes tienres y tastu perbonu. Venien con unes pataquines de verda de compaña n'otru platin. Les mollejines venien "contentines" de guindilla, pero si quies un plizcu mas siempre pues pedir un aceitin o guindillina picao pa da-yos mas vida.



Un pero, de facil arreglu nos dos platos y que depende de la xente, ye'l usu del sal. Normalmente nos chiges tiren de llargu, pero equi dalgun cocineru tien un familiar hipertensu porque el sal yera inapreciable nos dos platos (tres si cuentes les pataquines de compaña), pero garres el saleru mientres tan calientes los platos y arregleslo.

De compaña un Campillo Crianza 2006 que respondio perfeutamente. La carta de vinos ye curtia, pero dalgo puedes rescatar (como esti Campillo) pa facer una bona cenina.
Dos cafetinos y 26€ por persona. D'esti estilu, esin dulda L'Abrelates tien la meyor calida preciu, pero esti ta abondo bien.

domingo, 1 de enero de 2012

El Moreno - El Morenu ( El Puntal - Villaviciosa )

Pa entamar l'añu nesti blog voi tirar del caberu chigre visitau y, como non, volvemos al chigre de productu d'esos prestosos.

Teniemos bones referencies del chigre en cuestion y delles vegaes tomemos un vermutin equi mirando pa los barquinos, ya que tien unes mesines fuera perprestoses pa estos menesteres de meudia. Asina que dempues d'un viaxe per les Galies, foi lo que mos llamo l'atencion pa dir cenar.

Cenemos solos nel restaurante (la parte de chigre entovia tenia un par de mesuques viendo'l BarÇa-Madrid). La parte de comedor tien unes prestoses vistes al Puertu del Puntal (magar qu'a la nuechi eso nun importa munchu), ya ampliu y a pesar de tar solos nun se nos fizo grande.

Ensin mirar la carta (un riesgu, reconozcolo) pidimos conseyu al dueñu sobre lo que cenar. El resultau, unos muergos cocinaos de la forma mas prestosa y cenciella, sal aceite y plancha. N'esti casu (non como la vez d'Eutimio) bonos muergos (val, nun son los de buzu del Corral del Indianu) mui sabrosinos y d'un tamañu mediu. Estupendos pa entamar.



De segundu, una chopina al fornu que de fresquina que taba retorciose na fuente na que nos la sirvieron. Sobre la marcha desespinaronnosla a ca un nel so platin. Perbona. Como too n'esto de la cocina un bon productu bien tratau ye esitu seguru. Otra cosa ye la forma de cocinala al fornu, pues tar mas o menos d'alcuerdu, a mi gustome. N'esti casu cocinada como suelen facese los besuguinos, aceite, sal, cebolla, pataquines a la panadera y trocinos de llimonin en dos partes del llombu, na mas igual un poco menos de cebollina taria bien, pero nun enmascaro'l tastu'l pexe. Pa recibinos Asturies, francamente acertemos.



Una chopina mas que curiosa, porque dempues de servinos entovia quedaba nel platu lo que pue vese na semeya siguiente pa repetir. Punximonos les botes.




De compaña, un Do Ferreiro 2010 que cumplio perfeutamente. Un par de cafetinos y 36€ por cabeza que parecionos un preciu estupendu pa la xinta que nos metimos.

Hala!! a ver si esti 2012 portase bien pa toos!!. Feliz añu!!

lunes, 12 de diciembre de 2011

El Abrelatas - L'Abrelates (La Pola - Siero)

Enantes de partir a la vuelta a les Galies (meyor dicho, la vuelta al Pais del Loira y sur de la Bretaña Francesa) dionos tiempu a prebar un chigre al que-y teniemos munches ganes, primero porque tou'l mundiu dicia que se xintaba perbien y segundu porque llevenlu unos collacios nuestros de Sariegu.

Pues bien, si lu comento ye porque nos presto asgaya. El chigre ye piquiñucu por lo que a nun ser qu'acutes nun vas alcontrar mesa, polo menos los fines de selmana.
Piquiñucu, pero bien puestu, con una cartina de vinos curtia pero con entraes prestoses, una gran calida/preciu y...almiten tickets lo que pa mi ye un presti estra :-). Per otru llau, ye dalgo que La Pola necesitaba, un chigre que nun fuera una sidreria, con una bona calida y mas baratu que'l Loriga.

Llamonos l'atencion el menu de fin de selmana por 15€/cabeza, y fuimos a el, ye mas, coincidimos nos dos platos, cosa raro.

De primeru una tostina de xamon con fua y güevu fritu perriba con tomate cherry. Oye, prestosu y amas, una presentacion guapa. Tenia dellos toques dulces pa contrastar col xamon de bona calida y resulto un primeru afayaizu.



De segundu fuimos al pitu caleya con patatinos. Una racion abundante de pitu de verda, guisadin con un plizcu de tomate, cebollina y pimientu. Puntu estupendu y bona materia prima. Llamonos l'atencion que'l menu costare lo mesmo enteru que munches raciones de pitu que pides perhi.



Como pagaben los tiques y nun yo, cambiemos el vinin por un esperimentu que salio perbonu, un Musai de Roa de 2006 que pegaba perfeutamente con tola xinta. Un collecheru caru,avieyau en carbayu, que taba abondo meyor que munchos criances de la mesma Ribera.

Al final 30€ persona (la culpa foi del alcohol!!!!). Volveremos, a prebar la carta de nomes suxerentes que paecen amestar la cocina tradicional con toques modernos. Eso si, viendo el par de gochinos a la "segoviana" colos que se farto'l grupu de tras nuestru, casi que paso de too y los encargo...que pinta!