martes, 5 de febrero de 2013

Doble Q (Quintueles - Villaviciosa)

El Doble Q ye'l chigre del Bal Hotel SPA de Quintueles. Teniemos que gastar un par de vales que nos regalaren facia tiempu del SPA y que meyor que terminar cenando elli mesmo dempues del relax, sobre too en cuanto vi qu'almitien los famosos tiques "anti-crisis". El restaurante ye abondo afayaizu, a pesar de ser d'hotel y ser grande, tien una decoracion que nun tresmite la frialda d'otros sitios, a lo que contribuyo escoyer una bona mesa porque que teniemos el chigre enteru pa nos, o casi. Les coses entamaron perbien pa una nuechi relaxao ya qu'entamaron por traenos un Castiellu de Peralada rosao de convite y un gazpachu de remolacha que taba perbonu y frescu, que por ciertu trai na meta un trocin de quesu semi. La mio suegra fai un de remolacha y sandia que tamien ta coyonudu, pero nun tamos a eso.
La verda que todo diba perbien. Pa compartir pidimos unos llangostinos en tempura de llimon con quesu vidiagu. Una reacion xenerosa de llangostinos bien presentaos, bien tempurizaos (lo del llimon na tempura dexarelo pa los que tengan esos matices nes glandules salivales) con una salsina per baxu de quesu vidiagu (o un del estilu, que yo nun yos pedi'l llibru rexistru). Un conxuntu estupendu, que nos presto munchu. Un platu llograu.
Nos segundos foi onde vinieron los fallos, tanto'n detalles, como en xinta. Pela mio parte pidi un gochin confitau y esgüesau. Perbien presentau con cebollines y verde perriba y unos curiosos trozos de fruta seco que resulto ser piña. Curioso. Una salsa dulce y, bono, el gochin de tastu tiraba mas a gochu grande y tampoco ye que y-dieren el puntu al bichu. El resultau final, normalucu, xintelos abondo meyores y de meyores pieces.
Esto nun dexaria de ser un detallin, pero la furgaña al sal de la otra parte de la mesa, yera mas bien sal con furagaña. Nel mou "mega-tranquilos" que tebemos, diximos-ylo al camareru, pero nun quiximos devolvela a los toriles por: nun "romper" l'ambiente, tener qu'esperar, porque el pexe yera claramente frescu y porque paecia que podia xintase. Error, taba persalao, probablemente dellos poros nes escames de la furagaña fixeron qu'entrare el sal de la cubierta a sacu y podeis imaxinavos. Al casu, que dexemos un cahin piquiñin elli ensin tocar para que'l cocineru dierase cuenta y nun sacara mas esi pexe a naidie, tamien y lo camentamos al camareru... Entovia toi esperando unes "disculpes" o una copina de convite. Ya se, que si nun lu devuelvo y lu xinto, lu pago, pero...un detallin, unes pallabres, que menos!
Con tou esto, nun se pue dicir que seya un mal sitiu, tien munchos puntos a favor y dellos escontra. Amas, como vengas hasta equi a relaxate, equi quedes. De compaña pa tola cena tuvo con nos un Pesico 2010 blancu, tenia ganes de prebalu tantu sentir d'el. Cola mio sabiduria habitual nes notes de preba, dire que prestome, con un tastu diferente al que suel alcontrase nos blancos habituales, tirando como a verde y frutes, pero alcontrelu dalgo faltu de fuercia en boca, eso si, persistente. Un puntu mas escontra, ye'l preciu, menos mal que dibemos colos famosos tiques, tou esto por 96,10€ fain al sitiu tener una relacion calida/preciu un tantu dexaxustada en favor del preciu. Esos detalles hai que los ameyorar, porque na cuenta venia'l pan 4€ que ....en fin y dempues de la furagaña, polo menos los cafes nun los paguemos.

jueves, 24 de enero de 2013

El Medio Lleno - El Mediu Enllenu (Xixon)

Tenia-y yo ganes a esti chigre-vinateria de viesques por dos coses, ta bien puestu y llevenlu los de la Tabla de Fano un restaurante que nun te falla y nel que se xinta estupendamente. El conceptu del "Mediu Enllenu" ye abondo distintu al del so hermanu de Fano; mas gastro-bar que llamen agora, perbien puestu, y afayaizu, con diferentes ambientes que fain qu'haiga una dixebra nun fisica, pero si mental ente la zona de xintar y el restu'l bar. Ta conseguio la cosa. Xinta relaxao con un amigu, ensin muncha fame, lo ideal pa ponese picar dalgo. Too pa compartir, entamemos con una tempura de verdures (esparragos trigueros, calabacinos y zanahories, esin nun me toi escaiciendo de na) y llangostinos. El par de vegaes que tuviera tomando vinos viles pasar a toles meses que taben xintando, asina que tenia que cayer por fuercia mayor.
Taba perfeuta, les verdures y los llangostinos nel so puntu de preparacion (tirando a crudu), la tempura perfeutamente fecha y una salsina de soya persele pa poner perriba si t'apetez. El pero ye'l numberu de llangostinos si fais la comparanza coles verdures. Taba bien bono. De segundu, tamien pa compartir, una hamburguesa de carnona roxa de perbona calida. Entruguente como la quies y cayo "pocu fecha" pa esfrutala meyor. Un poco verde, un quesu gratinadin, el pan un plizcu tostau y la carne bien preparao. Perbono. Na semeya solo ta la mio meta :-)

Agua per un llau de la mesa, un par de copes de Edra 2005 D.O Ribera del Gállego pa mi, un cafe con xelu y nun tengo nin idea del preciu, porque nun me dexaron pagar. Si tengo que dicir algo, pagues la calida de xuru, como na Tabla, pero nun falla.

miércoles, 2 de enero de 2013

La Güertona - La Huertona (La Granda - Ribeseya) por Pululante




 Cerca de Ribadesella se sitúa este restaurante que ha conseguido recientemente reconocimientos gastronómicos como un sol de la Guía Repsol. El restaurante ocupa una pequeña casa con vistas a la vega de Ribadesella. A la entrada tiene una pequeña terraza con 3 ó 4 mesas con una decoración rústica-chill out que avisa sobre las intenciones del restaurante en su cocina y que seguramente está en todo su esplendor en verano.

Animados por el sol que hacía a esas horas abrimos la botella de vino en la terraza y tomamos la primera copa. Elegimos un Tres Patas, un vino de garnacha y syrah de la denominación de Méntrida. Sin ser una maravilla, el vino estaba bastante decente. La terraza es un sitio verdaaderamente agradable, a pesar de que por detrás está la carretera y el ruido de algunos coches al pasar resta tranquilidad. Afortunadamente es una carretera con poco tráfico así que no llega a ser muy molesto. Nos encantó la originalidad de los detalles a la hora de la decoración del lugar, por ejemplo las mesas, que estaban hechas de objetos antiguos reciclados como pilones de lavar o vigas de madera rúsica.

A la entrada del local hay un pequeño recibidor y antes de acceder al comedor hay que pasar al lado de la parrilla donde el sugerente olor a brasas de encina te termina de abrir por completo el apetito. La zona de comedor está situada en lo que era antiguamente el patio de la casa, ahora cerrado con unos ventanales de cristal y con una agradable decoración rústica modernizada.

Vamos a la comida. Nada más pedir nos trajeron un pequeño aperitivo, una sardina con una deliciosa maceración (se notaba el gusto a macerado "casero"), acompañada de granada,queso y unos palitos de manzana que quizás era lo único que no combinaba demasiado bien. Un plato rico y muy original.
De entrante pedimos unos chips con pulpo y alioli. Se trataba de una ración de pulpo muy originalmente presentado, cada laminilla iba sobre una patata chip y acompañado de una fina salsa alioli. El pulpo estaba en su justo punto y el acompañamiento de las patatas chips realzaba su sabor. La salsa alioli no era muy fuerte y también combinaba perfectamente, lo que terminaba de completar el plato. Una sencilla combinación sorprendentemente presentada y con un excelente resultado en cuanto a sabor.

Por el otro lado de la mesa pidieron unas andaricas a la plancha que por lo que me dijeron estaban bastante bien, nada más que comentar aquí :-).


 






















Como segundo plato, seguramente influenciados por el olor a la parrilla de la entrada, pedimos una chuleta de ternera a la brasa de encina. Se trataba de un buen trozo de carne de excelente calidad, troceada y separada de su propio hueso. La carne estaba en su punto y con un sabor totalmente delicioso, realzado por la parrilla pero sin llegar a tener gusto a humo en ningún momento. Otro punto a favor era la cantidad justa de sal gorda aderezando el plato, acompañamiento imprescindible para paladares con adoración por la carne. Por si fuera poco, la chuleta se sirve con una bandeja anexa de patatas fritas caseras y otra de pimientos del piquillo caramelizados,sólo para estómagos con capacidad XXL. En resumen, una de las mejores carnes que he comido últimamente.



  
Obviamente, ya no pudimos con el postre. Disfrutamos del café en la terraza aunque en estos días cortos de invierno el sol ya se había ocultado detrás de la casa. No queda duda, hay que volver en verano :-). Finalmente la cuenta salió por unos 85€ (42,5 € por cabeza), un precio más que razonable viendo la calidad del producto y el cariño dedicado a su elaboración. 

lunes, 24 de diciembre de 2012

La Sosiega (Uvieu)

Fino l'añu con un chigre al qu'en principu nunca diria de manu, pero al que fuimos a celebrar la xinta de Navida de la empresa.

La Sosiega ye'l restaurante del hotel AC Forum d'Uvieu. Como tolos chigres de los nuevos hoteles carez d'encantu, salon funcional que val para desayunar, xintar, cenar.., friu con meses de maera escura. Ta bien la parte de les ventanes y les vistes. En branu de xuru que presta munchu mas dir ya que pue aprovechase la terracina sobre la Llosa y xintar fuera selemente.

Vamos a la xinta, que con esto de la crisis foi a escote pericote y usando los billetinos de monopoly.  Tolos presentes fuimos al menu asturianu, un menu de 21€ por cabeza con cafes incluidos, vinin, agua y panes (si, los que quixeres) y de varios tipos (baguette, cereales, normal...) lo que ye un detalle a agradecer siempre.

De primeru traxeronnos un arroz con oricios y afuegal'l pitu (vamos, un ristto d'esos). Perbonu, prestome munchu. Bien presentau, racion abundante, cremosu col arrocin nel so puntu y'l afuega'l pitu o yera con pimenton o charon-y un plizcu de pimienta al platu, el casu ye que taba nel puntu xustu de picor, tirando a sele pa nun desmerecer los tastos del platu. Na presentacion destacaben dos cruxentes de quesu. Ya vos digo que ricu.


De segundu pitu caleya con pataquinos. Un pitu de abonda calida, prietu, bien cocinau dexalu tienru y sele. Un racion contundente.


Para mi un pero, solo guisau falta-y dalgo al pitu, prefiero otres recetes tradicionales onde primero se sofrie un plizcu enantes de metelu al guisu, pero esto ye cuestion de gustos y nun quita pa que'l resultau fuera bonu.

De postre pedi un frixuelu, normalin, ademas a mi nun me da munchu mas polos postres y esti venia rellenu de compota de mazana y tuve que desrellenalu.

El vino del menu foi un Austum 2011 Ribera del Duero. Un vinu prestosu y que pa un menu de 21€ taba mas que bien puestu. En resumen, nun tuvo nada mal la xinta, sorprendente, pero yo volveria pol branu pa aprovechar la terracina.

Prestoses fiestes pa toos y que'l 2013 sea meyor qu'esti :-)

jueves, 15 de noviembre de 2012

El Palacio - El Palaciu (Xixon)

L'aventura de los tiques. Asina voy llamar a los caberos meses de chigre'n chigre porque ye lo qu'hai gracies a los recortes. Dicho esto, paso a falavos de la cenina que nos metimos nel Palaciu de Xixon. Nunca tuviere cenando (de copes si) y vilu nel llistau de los billetinos de Monopoly y paeciome una bona idea arimanos a cenar elli. Hai varios salones, el nuestru foi un piquiñin, con poques meses mirando pal Pelayo y solo una perafayaiza que nun nos toco porque hai que la pedir adrede al acutar y tener suertede que te llibre. En cualisquier casu, el salon yera afayaizu abondo como pa cenar agustu, magar de qu'al sitiu y-falta un pequeñu remocique. Tando ya en plena seronda apetecieronnos un salteau de setines a la plancha de temporada con güevu, fua y piñones.
La cuestion foi que llego con un güevu la plancha. ¿Que mio madre pinta equi un güevu a la plancha, si, a la plancha enriba les setes?. Si tuviere fritu, entovia, pero, ¿a la plancha?, ¿cola yemina pasao, nin pa moyar, nin pa mecer coles setes?. Inesplicable. Les setes correutes , ensin mas, salvoles el fua. Pasamos a los segundos, pela mio parte un xuleton d'angus. Ya se, ya lo se, son conxelaos, pero tengolos pillaos nel Makro y tan bien bonos. Pues a esti lo que y-paso nun fueron mas que los meses nel conxelador y una mala desconxelacion. Si los garra Chicote yos-desmonta la ñevera. Polo menos taba intentau facer colos tres colorinos tipicos y les pataques yeren de verda, menos mal.
Pel otru llau unos papos de xatu que llegaron al aprobau raspau.
Al final, esfrutemos de la compañia mutua y del terceru'n discordia, Mauro que dempues de tar dende'l 2009 zarrau tenia ganes de charra. Vamos, una cena mala, mala y cara, 42€persona que menos mal que la pagaron los tiques. Al final comentaronnos que van remociar el chigre (ya deben tar en ello) y que van facer un gastrobar. Nun se si acertaran, pero como nun camuden la calida y la cocina a mi nun me ven el pelu.

martes, 23 de octubre de 2012

Asador de La Miranda (La Miranda - Llanera)

Ya que nun toca nin un duru, pa dalgo deben valir les peñes quinielistiques,¿o non?. Pues valen pa esto, pa tar tou'l añu metiendo cuatro duros en premios y pagando un pucuñin mas toles selmanes y facer un xintaona al finar l'añu. Esti añu toconos un que, mira que lu tengo cerca d'onde creci y vivi, pero al que nunca fui xintar lo que toca equi (llechazu y gochin). Pues esti añu si, la fartura de la peña foi nel Asador de La Miranda. Los entamos fueron unes tables d'embutidos que nun taben mal, poco a poner enriba la mesa porque a lo que dibemos yera a los principales....tres gochinos a la segoviana pa 9-10, porque los 2-3 restantes prefirieron el llechal. los gochinos vinieron cola compaña de unes ensalades cencielles, unos pimientinos asaos y les pataquines al fornu correspondientes. ¿Que quereis que vos diga?, munchu casu a la compaña nun fiximos.
Porque teniemos gochu pa fartanos.
Bona pinta y bon gochu, quiciabes un plizcu salau, pero bona materia prima, pasau lo xusto pel fornu pa que'l pelleyu tuviere cruxente y la carne fecha nel so puntu. Los mas fartones dieron tolo que pudieron y mas y entovia sobronos como la meta d'un, que llevemos en tapers pa casa. Vamos, que foi una fartura importante. Creo que los corderinos tamien taben perbonos, eso si, nun tuve butiellu pa poneme a prebalos. Pela mesa pasaron unes cuantes botelles de La Montesa Cr 2009 que cumplio perfeutamente col cometiu de: "tar bono pa pasar la carne". Fuera coñes, ta prestosu esti vinin. Esta vegada nun pueo davos datos de les perres, de xuru que la nuesa tesorera me los daba, pero paso. Yo solo se que nos sobraron mas de 50€, asina que pal bote pal añu que vien. En resumen, un sitiu mas que valoratible pa dir xintar como en Castiella ensin tener que pasar el Negron (o'l Payares porque al preciu que se ta poniendo too, entovia vamos tener que volver xubir les cuestes del nuestru puertin)

domingo, 14 de octubre de 2012

Ambrosia e Nectar (Olhos d'Agua - Algarve -Portugal)

Fotos de Ambrosia & Nectar, Olhos de Agua
Esta foto de Ambrosia & Nectar es cortesía de TripAdvisor">

Olhos d'Agua ye un pueblin pesqueru de la zona del Algarve onde tuvieron los mio pas hospedaos. Lo curioso ye que nosotros tebemos como 30Km pal oeste asina que'n la selmana que coincidimos pela zona fuimos velos un par de vegaes. El pueblu ye abondo mas turisticu que'l nuesu (Ferragudo) pero nun nos paecio masificau y mantienen una componenete pesquera importante. De los chigres creo qu'hai que destacar dos, el caru de coy.., que ta na playa y l'ambrosia y nectar que ta na cai que baxa pa ella. Del primeru nun teo na que dicir, nun tuve, tuvieron los mio pas y comentaron que de calida asemeyao, pero claro, que les vistes na que ver. Asina que vamos centranos nel que tuvimos les dos vegaes. L'Ambrosia ye un chigre cuidadin, magar que los cartelos de neon son de los 70 polo menos. Tienen un terracina protexida del vientu de maera y cristal perafayaiza con un techu movil que dependiendo de como sople zarren o dexen abiertu. Pa dientro tien sitiu asgaya, ye abondo grande, pero lo nueso yera la terraza coles sos meses corrides de maera. Chigre de cocina cenciella colos tipicos pexes de la zona fresquinos y preparaos a la brasa. Robalos (furagañes) y douradas (dorades) xabaces de tamañu tirando a mediu que valien pa dos raciones. Brasa, un plizcu aceite y a esfrutalos. El primer dia pidimos bacallau al llagareru pa los neños, pero punxeronse les botes a furagaña, asina que'l segundu nun cometimos el mesmu error. De los entamos portuguesos tipicos destacar el pate de sardines, perbonu. La carta de vinos, curtia, pero con delles entrades riques, d'albariños Casal Garcia cumplio el primer dia y'l segundu fuimos a un Duas Quintas de Douro que taba bien bonu. Vamos falar de la cuenta "cara", la del tintu, que yeren 2 furagañaes pa 4 y una pa dos piquiñina, los entamos, un rua das quintas, chupitos y una cafetin, todo bien bono que salio a 30€ por cabeza si solo ties en cuenta a los 4 adultos, pero que onde xintaben bien 5, asina que falamos de 24€/persona reales. Tou esto, n'un sitiu turisticu, cada dia me presta mas viaxar al pias vecin.