domingo, 4 de marzo de 2012

Agustiner am Dom (München - Alemaña)



Anque los viaxes de trabayu nun te dexen tiempu pa munchu (ya sabeis, aeropuertu, hotel, eventu, hotel y poco mas), en dalgún sitiu hai que cenar. Munich ye a la cerveza n'Alemaña lo que Franfor a les salchiches, asina que la decision ye facil, a pesar de los bonos chigres qu'habra na ciuda, que meyor que facese'l guiri y dir cenar a delles cerveceries del centru. La primera foi la impronunciable Hofbrähaus que ye la mas grande de la ciudad y na que debe xintase bien, pero como equi foi de xintada concertao, pues nun taba mui alla el tucu que nos metimos.

Distinto foi la cena del dia siguiente nel "Agustiner de la Catedral". Un par de pintes de cerveza de la casa (al igual que nel HB). Cerveza rubia y llixera qu'entraba sola y un platu de salchiches de tres tipos diferentes. Les que mas me prestaron les clasiques coloraes que alcuentres en tolos llaos n'esti pais. Cama de pataques, choucrut y cuidadin col rabanu picante, que ye como'l wasabi!!

Un chupitin caseru (tamien fechu por ellos) y un resultau de 22€ por cabeza. Teniendo'n cuenta que tas nel centru de Munich, nun se pue dicir que los precios seyen escandalosos, ah!! y too presta mas si te conviden :-). Si vuelvo a folgar procurare dedica-y mas tiempu a la ciudad que tenia una pinta perbona, amas de un monton de cerveceries.

2 comentarios:

Jorge Díez dijo...

Amigo, de tierras alemanas no puedo decirte nada pero aprovecho para comentarte algo "colgado" de un hilo anterior. Ya estuvo por Espinaréu la gente para quien había pedido sugerencias. En Casa Maruja no llegaron a probar pero les hablaron bien en la propia zona. En cambio le dan el aprobado al chigre del mismo pueblo y una nota más alta a la Sidrería Pando, en Infiestu.
Por aquello de que quede constancia ;-)

Fartones dijo...

Ya eh!! frio como ello solo taba. Una ñevada que se funde'l miesteriu.
Apuntado queda el Pandu