sábado, 17 de noviembre de 2007

Fuente la Lloba (H.uentes-Piloña)



Entamando col Blogue, diome por poner esti descubrimientu el primeru, quiciabes por que ye un de los caberos restaurantes a los que fui.
Na caleya que xunta L'Infiestu con Colunga hai un pueblin, H.uentes y dientru d'el podeis alcontrar una casa de Turismu Rural llamada Fuente la Lloba. Hasta equi na raro, lo raro ye que la casa ta dirixida por dos foriatos, un de Barcelona y otru del Xapon. Asina que la casa tien los toques de la tipica quintana Asturiana, puesta con bon gustu y los toques xaponeses, a mi el que mas me prestaba yera el de sentir el ruyir del agua de delles fontes artificales que instalaron na casa. Dientro ta perguapa y fuera tien un xardin perbien cuidau con unes vistes que son pa quedase elli (hasta que llegue l'iviernu y entos apeteceravos volver, claro).
Dientru del comedor hai dos mesines, una nun cuartin mas apartau y fuera, nel corredor acritalau, tienen otres dos, una mas grande y otra pa sentase a lo xapones, ya sabeis, sobre coxines. L'atencion perbona, pa los que tengais fios piquiñinos, como ye'l mio casu, prohibieron fumar, esi dia polo menos, dientro de la casa pa que la nuestra neña tuviera agustu. Pa los que los tengan un poco mayorinos puen xugar nel prau, ensin problemes. Yendo a la xinta, solo hai un menu degustacion y los toques del cocineru xapones tan per bien, d'entrante la casa punxieronnos una ensaladina d'algues que taba perbona. De primeru tofu endorcau na tempura que taba esquisitu, de segundu, unos trocinos de bonitu a la brasa con salsina de llimon que pa que contavos, de terceru sushi, alga endorcando arroz rellenu de gambes y tofu, dependiendo. Sigo...!! de cuartu tempura de verduras con llangostin (esta faila el catalan, de postre nos decidimos pol xelau de te verde y pol bizcochu de xenxibre, claramente el te ye la meyor opcion. Un sake, una botella de vinin blancu de la tierra de Castiella y Llion especial pa Sushi (podeis alcontralu en Makro)rico abondo y 4 tes que tomamos fuera de la casa. Todo por unos 62€ dos personas. Por ciertu, el sushi y la tempura siempre tan nel menu, el restu camudenlo dependiendo de la temporada (a nos toconos costera y habia bonitu)
En resumen, sitiu perguapu que piesllen payares y avientu, pa llevar a la parexina a la hora de comer pa aprovechar les vistes, a los guah.es pa que xueguen y a disfrutar, ensin priesa (ye too mui calmo, pero ye a lo que se va)de platos y tastios diferentes. Na que ver col Sam d'Uvieu o Xixon. Si tais pela zona o vivis cerquina, ye un llugar pa dir. Pa los que solo yos-preste fartase, esti nun ye'l llugar, la cocina xaponesa nun tien fabes pa ello :-)
Por ciertu, na semeya ye pitu en brocheta que taba pa rellambese. Pero ye d'otra visita que fice, por eso nun ta nel menu de riba.
Hala, a ver si sigo con mas capitulos y amplio el blogue.

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Sabes algun telefono, de contacto para reserva mesa ??

Fartones dijo...

el telefonu'l chigre ye'l 686376805. Por ciertu que'l que ye d'equi ye catalan, nun madrilanu, je, nu se d'onde saque l'otro. Bon provechu

pedro dijo...

¿que hace un japones y un catalán en un pueblo perdido de asturias?

Llegas a un sitio paradisiaco... en un entorno impoluto...podrías comer en el suelo de lo limpio que está... la atención acojonántemente deliciosa...el menu, al menos el que yo tomé: entrante de trigueros con salsa de soja y semillas de sésamo te anuncia la delicia que te va a venir a continuación... tofu con un rebozado crujiente que te mueres... después tallarines frios con una salsa, de tercero, variedad de sushi....y para finalizar... cuando estás lleno...temputas a tutiplén.... estás a reventar....pero el postre...ese pedazo de postre...bizcocho de jenjibre y helado de te verde...uffffff

todo esto en un tatami...en el que podría dormir dios... con la gracia y educación de los dos anfitriones...por menos de 40 euros persona...lo mejor de lo mejor y de los mejor lo superior....ir.... o mejor no, que la peña en masa lo estropea todo

Fartones dijo...

Nun podria tar mas d'alcuerdo contigo, ayeri xintamos nel tatami y entovia presta mas la xinta. Perfeuto y tranquilo, pa dir ensin prises y a disfrutar de la comida y l'atencion.

habana7 dijo...

Qué guay el blog. Buscando información en internet sobre la Fuente la Lloba, dí con él. Me ha gustado el mapa de fartures!
Un saludo.

Fartones dijo...

Pues prestame un monton qu'esti blogue vos sirva pa atopar fartures.
Habana7, si te presta'l logue pues venir mas perqui y blordiar lo que te de la gana.
Saludinos a toos

Anónimo dijo...

nosotros reservamos hoy pa ir a cenar el sabado que vien, la verda que tien muy buena pinta y leyendio por aqui ya tengo mas gana que llegue el sabado jeje saudos!!

Unknown dijo...

Hola a todos!!
Nosotros somos asiduos de este restaurante siempre que nuestro bolsillo nos lo permite, ya que su cocina es espectacular y cada día descubrimos un sabor nuevo!
además, para completar el fin de semana, nos quedamos en un a Casa de aldea llamada Fuentes del Sueve- La Thya.está en el mismo pueblo a 200 metros del japonés. Es una pasada, las habitaciones impresionante, os la recomiendo a todos, sobre todo las vistas y el desayuno. os dejo la web porque merece la pena!!! www.casonalathuya.es
un abrazo!!

Fartones dijo...

Munches gracies Laura polos tos comentarios. La xente apuntara lo de la Casa Rural, porque tando onde ta'l sitiu , nun toos puen volver pa casa :-)