Hace 6 años
miércoles, 30 de abril de 2008
L'Albar (Mieres)
Pues fice bien en fiame de les recomendaciones y llevar xente a esti llugarin de Mieres. En plenu centru de la Villa (na plaza de la Casa'l Conceyu) ta esti prestosu restaurante de nome asturianu (nun-y lu torne yo esta vegada). Ta montau n'una casina toa de piedra y bien puesta con motivos tradicionales que-y da un ai perguapu. Dixebrao en varios comedores, yo xinte nel del bar (que ye'l de fumadores) pero hai mas. Esti, en particular, tien un ai "retro" cola barra en curva y de verda que'l sitiu prestome y que ye mui afayaizu. Pero, vamos a lo importante, si me presto tamien ye porque se xinta de muerte, o non?, pues si, pa que nos vamos engañar. De detallin de la casa punxieronnos 2 de pate de tiñosu (ricu, facia tiempu que nun-y daba yo a un pate d'estos tan rico), siguimos col nuestru entamu que foi xamon con quesu frescu y aceitin d'oliva por riba (tamien mui rico). A mi diome pol sollombu de xata en salsa d'Oporto y un tacu fua por riba. Esquisitu, la compaña ficimosla con la señora Matarromera crianza 2004 que taba pa rellambese de bona y, güei pue dicilo, el postre de la casa nun ye que lu pidieremos, ye que nos punxieron un surtiu variao de postres (tartes, xelau, tartaletes...) la pena que nun soi llambion, pero poles cares de los demas y lo que quedo nel platu, teniendo en cuenta que los platos anteriores son pa paisanos de tamañu, pues dame que taben bonos. Y, lo meyor, 30€ persona, francamente relacion calida/preciu mas que bona. Ya vos digo, sitiu afayaizu onde los haya y polo visto, tien perbona fama el menu del dia, asina que si tais de trabayu per Mieres podeis escoyer ente un bon menu y una carta. Por ciertu la de vinos mui completina, si, da gusutu vela, eso ye raro. Besinos pa toos, que güei toi cariñosu :-)
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