jueves, 21 de agosto de 2008

Casa Cortina-Rest Amandi (Amandi-Villaviciosa)


Que tal collacios?. Bono, otra vegada ente nos pa falar d'otru chigre. Ya sabeis que tando'n branu lo que mas presta ye xintar al aire llibre, polo menos a nosostros cuestanos metenos n'un chigre si ta bono'l tiempu, paez que too sabe meyor. N'esti casu vamos falar d'otru llagar, al pie de casa, solo tenemos que baxar La Campa y poco mas, qu'apuntose a eso de "diversificar el negociu". Vamos, el llagar Cortina fizo dos coses, una sidreria y un BBC. Nesti casu teniemos ganes de prebar como yera'l tema de amestar BBC con sidreria, nun fuera'l casu. Pues vamos dicir que na mal, por eso lo blogo. Pa entamar, tenemos que pa los neños ta perbien porque na parte de tras teneis culumpios y estes coses, la nuesa que ye un revolvin (madre mio en caminando!!) entovia nun llega a estes coses, pero yo dexolo cayer. Del BBC nun falo que nun lo conozco y la sidreria, na mas que pa entrar y entrugar si habia sitiu fuera. Pues fuera hai 6 mesines tipiques de sidreria y bancu corriu y sombrilles. Pa beber sidre Cortina (que otra cosa podria ser) y, viendo pasar calamares frescos y ensalaes, pa mi que nun escoyimos de los meyor, pero prestonos. De primeru setes con xamon "ibericu" per riba (tenia d'Ibericu lo que yo d'aleman), riques, a la plancha, nel puntu de sal col xamon serrano per riba (un pelin salao el xamon, pero pa ser serranu taba perbien. Semeya), de segundu costielles de gochu (tienen parrilla tamien!!), costielles grandes, carnosones y riques, en poniendote la racion paecen poques (media docenuca), pero quedes fartu porque tienen un monton que comer. Les raciones, la verda, qu'a la fin son grandes abondo. Por lo que vi, tando rico lo que xintamos, pa mi que nun escoyimos bien del too, habra de volver pa ver si esos calamares frescos tan como paecen. De momentu, una sitiu bono pa disfrutar d'un dia que pue tar ente soleyeru y "vaya ñubes que vienen perhi". Por ciertu, lo que xintamos, dos botelles de sidre y dos cafes con xelu unos 14€ persona, na mal.

4 comentarios:

Tony dijo...

Tomo nota del sitio hermano.

Fartones dijo...

Escaecioseme dicir que'l pero ye que le meses de fuera tan mirando pal parking en vez de pal prau, pero vamos, ye un perin

Guaje dijo...

Me habían recomendado CASA CORTINA varios blogueros. Me interesa que me hables más de su carta si lo recordases. ¿Qué entrantes tiene?¿qué primeros y segundos?¿su parrilla?

Muchas gracias

Fartones dijo...

Hola guah.e. A ver, na terraza nun tienen toles coses que tienen dientro. Na nuesa carta ponia claramente "terraza", por exemplu, nun se pue xintar el menu'l dia (que por ciertu val 8€). Asina y too, la carta yera abondo grande, con munches coses, yo nun teo muncha memoria, pero podriemos dicir que tenien les "tipiques coses" de parrilla costielles de gochu, xata, criollos, nun m'alcuerdo de ver pescaos a la parrilla, pulpu, solomillos... (como pue ser nel Llagar de Titi), pero eso nun quier dicir que nun lo tean (nun m'alcuerdo). D'entrantes un monton de coses, les ensalaes tenien un tamañu y una pinta per bones, alcuerdome de ver fritos de pixin, bacallau pasar, calamares frescos (a 13,5€ creo)...la verda que la carta yera llarga, asina que si dientro tienen mas coses tien de ser enorme. Bono, a ver si te val esto :-)