Hace 6 años
lunes, 24 de mayo de 2010
Casa Genio (Mieres del Camin - Mieres)
Casa Genio ye un chigrucu de Mieres con ganes de facer coses diferentes pero na mesma vegada manteniendo el calter de chigre y los sos menus del dia. Aire modernu pal chigre de siempre y con mantelos de verda.
Tres de acutar a una hora prudente ente selmana (esto ye broma, yeren mas de les 15:00) seguia tando enllenu xente y con munchu trasiegu.
Decidimosnos pol menu del dia (15€) pero con un chateo de Ribera del Duero (varies copes) y finando con unos cafes con xelu que dexaron la cuenta n'unos 17€ por cabeza.
De primer platu decidime por una ensalda de xarda escabechao onde se notaba la mano de la cocina planteando una ensaladina con cherry, güevu cocio, vinagreta, mazana y delles fueyes de llechuga y dientes de lleon, amas de la xarda que taba escabechao en casa. Un conxuntu afayaizu y de bon resultau pa entamar.
De segundo decidime polos callinos. Del tipu sele de tastu tenien de too con una salsina un plizcu picante y de poca grasa. Bon amestu de salsa y callos (hai vegaes que xintes callos y paez que xueguen n'un campu distintu al de la salsa).
En resumen, un sitiu interesante nel que tamien hai carta y que ye recomendable si tais per Mieres, que por otra parte ta enllenandose de sitios interesantes (L'Albar, el Cenador del Azul, esti...).
Por ciertu, escaeciaseme comentar que ye un de los pocos chigres que conozco onde enantes de xintar ponente primero unes aceitunines y dempues un detalle de la casa. L'ultimu dia una bisisuas :-) d'eses.
Guei nun toi de munchu animu pa escribir nada, pero esto polo menos relaxa :-)
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11 comentarios:
ese plato de xarda tiene oficio y buen gusto. parez un buen sitio.
Hola Dile,
La xarda yera d'escabechao casero, la verdad que taba rico.
Ayeri coincidio que volvi (nun se que pasaba nel Albar pero naide me garraba'l telefonu pa acutar). Esta vegada, revueltu de verdures con quesu de cabra (perbono), Chamucu (carne guisao), dos cafetinos con xelo, dos copes de Rueda y tres cañes 15€ por persona. Nun fixe semeyes :-(
Confirmas mi impresión sobre el sitio. Alguna vez paré a tomar un vino para "oler" el ambiente y me quedaron ganas de ir a comer algún día... pero hasta hoy. Habría que remediarlo.
Hola Jorge
Paez ser que los fines de selmana tienen carta (desconozco si la tienen ente selmana pa cenar).
Polo que vi y lo que me dicen dende Mieres :-), la competencia en RCP ta ente esti y L'Albar. A nivel de lo que ye'l chigre resultame mas afayaizu L'Albar qu'esti, pero a nivel de cocina anden a la par. Si vas y tires de carta ties de comentame que tal :-)
No te preocupes; cuando por fin "peque" te haré de corresponsal freelance con mucho gusto. Eso no me lo impide mi "nuevo código bloguero" ;-)
Coño Jorge!!! nun esperaba tanto!!!. con que me dixeres que tal yera suficiente. Nada, nada, agora nun pues volvete pa tras, ties un marron :-)
Pues si que tien buena pinta y menudo precio.
Aunque creo que sobra un poco de caldu de los callos y le faltan un poco de arroza blanco para empepase bien.
Anotado.
Bueno collaciu, vamos levantando cabeza, poco a poco. Vaya semana. Eso sí, hasta finales de agosto no quiero saber nada que tenga que ver con "lo nuestro".
Y sobre el chigre, me alegro de que en Mieres empiecen a aflorar sitios como este... aunque, eso sí, toy con Sibarita, los callos parezme que tan un pelín caldosos.
Sibarita
Arroz a los callos? nunca lo pense. Yo prefiero echa-yos unes pataquines frites. Al xintalos a mi nun me paecieron caldosos, la verda.
Compangu
yo tampoco quiero saber nada hasta la renovacion del carne...:-)
Ya os lo comente en alguna ocasión, el picadillo y los callos siempre con arroz blanco hecho a parte y nunca con patatas.
Ya, pero ye qu'a mi l'arroz blanco como que nun me presta nada y les pataquines frites amestaes colos callos prestenme pola vida h.e h.e :-).
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