Hace 6 años
domingo, 26 de octubre de 2008
El Barrigon de Bertin (Llastres-Colunga)
Pues si, El Barrigon. Sabeis eso de culo veo, culo quiero?, pues eso. A esti sitiu teniemos-y ganes dende l'aniversariu del añu pasau, onde decidimos ente Eutimio o esti, pero ya que'l Guah.e vino l'otru dia y, a la primera de cambiu, presentosenos la oportunida y equi que vinimos. Ya quixiera tener el problema que tien Llastres dende hai un tiempu, ye como'l entrenador de fubol que nun sabe si poner a Beckham o a Senna (ya se que nun xueguen nel mesmu equipu...entendeime!!), vamos, que si xuegues al ataque o defiendes un poco mas, pero col mesmu resultau (Barrigon-Eutimio). Al casu, güei que tabemos solos apetecianos pescau, La Casa'l Parque, Casa Nino y dempues de lo del Guah.e, el Barrigon. La eleicion foi estupenda. Sitiu modernin y afayau nel qu'hai una mesa que nun cumple los estandares (una de dos persones en meta de la sala), pero que si nun tas ehi, tas bien en cualisquier de los sitios que te pongan. Amables (un exemplu, decidimos parar 10 minutos antes de la hora d'acute, pa dicir que tomariemos perhi una botellina de sidre primero y nun tuvieron problemes en guardanos el sitiu unos minutinos mas) y con bon serviciu. D'entamu la casa mantega d'anchoes, mui rico, bona mantega con gran tastu a anchoes, punxeme como'l quicu porque tome lo mio y lo de Marta. D'entamu pa compartir ensala de foa con parmesanu. Esquisita (semeya 1), de lo meyor, l'aliñu con toques de frutos coloraos d'esos ensin escaecer lo del platanu fritu, o la cebollina frita'n tires o les pataquines a lo paya y, por supuestu, el foa en tires fines y'l parmesanu per riba la ensala. De segundu, pa mi pixin con llangostinos, im-presinonate (dos pallabres), pixin nel so puntu (y mira que'l pexe ye "gomosu") con una salsina y unes pataquines a la panadera que taben pa moyar y los llangostos perbonos (semeya 2). Pero la sorpresa fue'l rubiel al llombu de Marta, bufff, tremendu. Sal, aceite, un pelin d'ayu y pataquines a la panadera un bon cachu de llombu y a fartase, lo dicho, tremendo, notase la calida del productu. De compaña un Santiago Ruiz 2007 y de postre....de postre yo?....un McAllan 12 (bona carta güisquis, por ciertu) y nun conduzo a la vuelta, claro. 42€/ persona, perbien, la verda. Pues gran sitiu y gracies al Guah.e por danos l'impulsu de dir :-), ya digo qu'en Llastres hai onde escoyer.
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53 comentarios:
Rompiendo la costume, prestriame facer un primer bilordiu que nun tien que ver en como se come, nin col Barrigon en si, direutamente, pero que ye un de les razones d'esti blogue y creo que teo de facer d'arreu. A mi, no personal y no cultural y, por favor, nun confundir con politica, prestariame nun tener que dir a una pescaderia y tener de mercar "erizos de mar". Nun digo que nun tean que venir en castellan los nomes, pero, nun se, cada dia me molesta mas dir perdiendo coses y sentir a xente pedir "arroz con bogavante" o "rape con langostinos". Nun me paez mal, pero tamos perdiendo n'Asturies un valor que nun debiemos y a mi prestariame alcontrar na carta un pixin, un, arroz con bugre, unos hombrinos.. o unos oricios na pescaderia. En fin, como diz un gran amigu, n'asturianu pue falase de too, de teunoloxia, de politica... y de xintar, nun digamos. Prestariame abondo que los grandes cocineros y les simples sidreries nun se dexaren llevar polo de fuera, que ye lo que nos pasa a los asturianos, y poner un poco mas de la nuesa parte pa defender estes pequeñes coses que nos toquen la coral y que, nel fondu, tanto nos presten cuando nun tamos en casa, entamemos por nos, que por eso, nin se pierden, nin se ganen veceros. Hala!! vaya rollu bilordio que me solte!!, eso si, agora podeis dicir lo que vos paezca del chigre :-)
¡HOLA FARONES Y HOLA MARTA!
Me alegra que sintieras lo mismo que mi mujer y yo en EL BARRIGON, además has pedido platos distintos y tanto o más apetecibles que los que yo comí, tienen esas fotos una pinta de ..., que me lo comía too vaya. Creo que "el postre" que te metiste es de los que más denotan que comiste bien, eso es para meditar y rebuscar pensando en todos esos sabores y texturas que recién has gozado. Me ha encantado por otra parte leer este post para saber que no es flor de un día y que es un restaurante a tener en cuenta, siempre se dice que para juzgar a un restaurante por lo menos hay que ir 2/3 veces, pero yendo tú es como si fuese yo así que lo damos por bueno.
Con el tema del asturiano "...A mi, no personal y no cultural y, por favor, nun confundir con política, prestariame nun tener...", con lo que has dicho de NO CONFUNDIR CON POLÍTICA está todo dicho, lo dices con toda la buena fé del mundo, queriendo potenciar un idioma/bable de tu pueblo, lo que quieres es conservar una tradición y hablar con una lengua a la que tienes cariño.
Un saludo a los dos Fartones.
Home guah.e, que rapidez, entovia taba repasando el post y ya te veo perqui :-). Yo creo que si, daremos por bono'l sitiu, faltanos qu'Antonio Lopez vaya, anque nun m'alcuerdo de ver güe na carta, jeje.
Del asturianu, ye lo que ye, coses que me prestarien y, en dalgun momentu tenia que ponelo...toco güei, debe ser el McAllan...
yo antes del barrigon voy a hablar del farton jeje
me presta un monton tu primer comentario en el post, creo que son unas palabras en las que la gente tiene que reflexionar y pensar, y si despues de hacerlo siguen pensando de la misma manera perfecto y respetable, pero lo triste es que mucha gente se deja llevar y llevar y nunca se paran a pensar en estas cosas sobre las que tu reflexionas.
yo estuve 8 años currando fuera, en la vida habia salido de asturias y toda mi familia, incluido yo, somos mas de pueblo que la boroña jeje
pues por fuera de asturias coincidi con multitud de asturianos que estando fuera de casa sentian todas esas cosas que comentas, ese orgullo y demas por lo nuestro, pues esa gente, al volver a asturias y ya vivir aqui se dejan arrastrar por lo de fuera y parece que les entra ya el sindroma "asturianin" y casi hasta reniegan de su cultura y costumbres porque "no es guay".
yo me niego a pronunciar erizos de mar jeje.
ahora, hablando del barrigon del guaje, hostias perdon, del bertin jeje, tiene una pinta genial y apuntado queda, ahora ya se puede ir por esos pueblos despues de la abalancha :-)
Miro otra vez las fotos y son para relamerse. ¿Tu mujer vive tanto como tú el tema gastronómico o te pasa como a Diletante que ni fú ni fa?
las fotos son impresionantes, fijate hasta que punto que cuando vaya ni voy a mirar la carta, esa ensalada de primero y luego el rubiel, vaya lujazo, el guisqui me lo salto con tu permiso y lo sustituyo por algo con mas azucar que si no luego me da la debilidad jeje
ESo del "culo veo culo quiero" es una cosa muy mala con esto de los bloss. Yo es que soy muy envidioso con estas cosas del comer.
Pues sí que parece un buen sitio.Olenka, Guaje, tú ahora,....total unanimidad
Antonio
:-) polo del Asturianu. Del güisqui, que quies teo debilida pol malta dende que tuve n'Escocia, pero de vegada'n vegada, nun siempre.
Guah.e, Antonio
Lo de les semeyes, al pasales al ordenador paecieronme que taben un poco movides, ya sabeis, esto de los moviles, pero bono, al final nel blogue paece que tan meyor en piquiñuco
Guah.e
A la mio muyer presta-y'l comer como el que mas, solo que come poquitin, eso si, tien mas paladar que yo..con munchu.
Dile
has de dir, ye un sitiu que merez la pena
ta calentándoseme la cabeza y voy tener que dir. Sólo me falta convencer a la moza y tirar hasta Lastres (y mira que non ye santo de mi devoción) pero todos falais per bien del sitiu y tengo unes ganes de salir per ahí...
¿Conoceis el Arbiel en Ribadeslla?
Candasu
Candasu
yo de Ribeseya ando un poco pexe. L'unicu que conozco ye Basilio, na zona'l puertu. L'otru que conocia yera'l Villa Rosariu, pero fai un tiempu que lu trancaron como restaurante solo y nun se so volvio abrir.
Despues de oir a practicamente todo el mundo hablar bien de este sitio, voy a ir expresamente porque el sitio sin duda lo merece.
Muy buena la primera frase, un amigo mio decía culo veo, culo tengo :)
Salud hermanos !
¡Hola compañeros!
Por un tiempo indeterminado mi blog esta caput, he intentado rescatar la otra parte que perdí hace tiempo y no se puede añadir a esta, por eso temporalmente lo voy a a dejar, seguiré escribiendo en los vuestros y ya os lo explicaré en la cena.
Desde ahora daré más la paliza en los vuestros.
Guaje
Pues no queda otra que ir a este restaurante lo más pronto posible.
Esto del intenné es así. Se empieza a hablar bien de un sitio, se produce el efecto "bola de nieve" y casi siempre, o bien suben los precios, o bien baja el nivel, o las dos cosas.
Perfecto el post y perfecto el comentario acerca de el idioma.
Gracias a Olenka, creo que fue el primero en recomendar este sitio, van pasando uno a uno todos los blogger asturianos, por algo será...
Compangu, no seas mal pensado, vamos a pensar que no pase ni lo uno ni lo otro.
compangu
tiene razon mickelson, no seas mal pensado hombre, los hay que hasta cierran jeje (noceu)
Entre los comentarios, y las fotos que publicais, vamos a acabar yendo todos en peregrinación a Lastres.
En cuanto a lo del primer comentario, a mi una vez hace años en un restaurante, al tomarme la comanda el maitre de un plato (no recuerdo exactamente lo que era)que en la carta figuraba xxxx con bogavante, y yo sin darme cuenta le pedí xxxx con bugre, me dijo muy serio: -No, es con bogavante. Me hizo dudar:
-Ah!...sí, le respondí.
Y aunque no os lo creais cuando llegué a casa lo primero que hice fue comprobar que era lo mismo. La duda fue porque es un restaurante de Gijón de los de siempre, y la persona que nos atendió lleva bastantes años allí.
farton mira que dice el periodico de tu pueblo
http://www.eltapin.com/?p=882
El repollo relleno y los carajitos se incorporan oficialmente a la marca de calidad “Alimentos del Paraíso Natural”
El siguiente producto en adherirse será la merluza de pinchu
Compangu
esperemos que non, esperemos que non, el preciu ye xustu pa la calida que te dan
Candasu
Falando de Villa Rosario, el restaurante del hotel tranco porque se-yos marcharon, precisamente, los del Barrigon...
Tony
home, espresamente dende Tapia...anque que lleches!! un dia ye un dia.
Mickelson, Manu
munches gracies, ye que m'apetecia y si, bugre o llocantaru = bogavante en castellan, a mi lo raro ye que n'una sidreria de Xixon te digan eso.
Antonio
Pues tamos bien, que regulen los productos ye una cosa, pero si te regulen la manera de trabayalos...nun se, nun se, teo duldes.
Guah.e
Pues usar esti blogue pa lo que quieras, faltaria plus.
Guah.e
digolo en serio, si enantes de tener el blogue furrulando entrente ganes d'escribir, nun ties mas que dicimelo, da igual que tea en castellan, ya sabes qu'esto de los blogues pue ser como'l tabacu...
hombre, la verdad, que lo del repollo cuanto menos me sorprende un poco, tampoco creo que sea tan tan "tipico".
yo muero con los carajillos, pero muero con ellos, los compro siempre en una pasteleria piquiñina en proaza y siempre hablo con la paisana de como se hacen, ella siempre me lo dice y repite, pero ni pa dios me salen igual, y es una pijada, pero nada de nada :-)
hasta tu sucumbirias antes esos carajillos jeje
a lo del repollu me referia...ye que...nun se, ye como regular les cebolles rellenes o'l pistu del bonitu...quiero dicir...ca un tien el so trucu y si toos tienen d'usar los mesmos materiales pero ensin "trucos"...esto pareceria un concursu de cocina :-)....nun se lo de los carajillos...yo caigo, a veces, col arroz con llechi o'l chocolate con mas chocolate...lo de los carajillos... :-)
yo creo que se referiran al repollo relleno envasado, por algun sitio pone como envasarlo.
me parece una pijada la verdad
otra cosa es que regulen la merluza del pinchu, como se pesca, transporta etc etc, eso si, y si compras merluza del pinchu tener total garantia.
pero pasara como con las fabas y etc etc etc...
Antonio, el viernes voy con dispuesto a darte una clase-exprés de "como poner enlaces".
Es que eso se me da bien, pero en cambio, copio y pego la página que pones y no me sale ná de ná.
Aunque sin leerlo, estoy de acuerdo con vosotros: lo del repollo relleno me parece un poco "soplapollez"
compangu
y yo te doy clases a ti de copiar y pegar jeje
copia todo, http:// incluido
ahhhhh ya se lo que debe ser, que ese ye un periodico inteligente y a los que no son de llanera no les deja ver nada jeje
Fartones
¡Coño, no me digas eso que estamos casados los dos leñe! Si es que a uno le haceis emocionarse joe... Muchas gracias por el ofrecimiento.
Bueno, recordaros que desde mañana todos a "régimen", que el viernes solo son "6 platos", de Bilbao pues..
Saludos golfos.
Guaje
Guah.e
ye qu'eso de tener un blogue y de repente nun decidir nun escribir mas tien que ser duro, asina que si quies un parche de nicotina ya sabes!!
Yo ya toi a reximen...6 platos habra que ser de Bilbo pa acabalo.
Fartones
¿Qué hay de esi de Llanera que se lo comía too coño? Como cambien les paisanos, "tamos amariconaos".
(Esta es mi aproximación al Bable, no esperes mucho más, de donde no hay "nun pue sacase").
Guaje
Coño!! ya quixiera yo poner lo mesmo n'Euskera!! y si, ye la eda, tamos amariconando :-)
Agur.....(esa ye la mio aproximacion al Euskera)
y parecia tonto luis del olmo...
http://www.eltapin.com/?page_id=30
tengo muchas ganas de ir de una vez, todos los dias paso por delante....
cabr..es estareis ya pasandolo como dios...:-(
Claro, a Casa Laureano...onde podia dir ensinon. Echosete de menos ayeri, pasamoslo perbien :-)
fuiste de los que desayunaste en oviedo???? jeje
me alegro que lo pasaris bien
¡Hola familia!
Un placer haberos conocido, seguro que pronto aparecemos por tu pueblu a tomar unes sidres. A mi mujer y a mi, bueno, a todos nos caisteis genial, esto ya empieza a ser norma en nuestras reuniones fartuqueras.
Muchas gracias por venir Ivan y Marta.
Guaje
Hola guah.e
a nos prestonos la de Dios conocevos a toos. acabo de bilordiar onde'l Dile sobre lo bien que lo pasamos. Golfos, vaya hores!! pena que'l nenu no mos dexara siguir mas tiempu. Munches gracies por la organizacion del evento :-)
¡Hola familia!
He encontrado una página con plantillas super chulas para blogger pero no sé como se cambian por la "tipo" que viene con blogger, creo que me comentastes que sabías de informática, mandame un mail para enviarte las páginas y para que me digas si sabes como cambiarla.
http://btemplates.com/page/3/
GUAJE
FARTONES
Ya he conseguido hacerlo, gracias de todas formas por el ofrecimiento.
Guaje
Guah.e
Pues agora vas tener d'aprendeme tu a mi, porque yo nun alcuentro la opcion en configuracion pa camudar el fondu... :-)
Mañana te mando mi telf a tu mail, o si prefieres preguntame lo que quieras que de blogger entiendo "bastante".
Guaje
Como-y dixi a Tony, agora que fixi'l mío llabor, vése'l momentu de dir a los blogues de los collacios. Y faigo namás l'entamu asina pa da-y sofitu al blogue, que n'asturianu nun toi ni la metá de sueltu pa les lletres.
Entre todos me tenéis ya intrigado con El Barrigón. Lo que leo fuera de nuestro círculo habitual parece interesante. Lo que comentáis lo pone en buen lugar. Lo que me comentó gente del gremio y sin grandes pretensiones me hizo dudar (guarniciones simples y reiteradas, poca emoción en general) Nada, que habrá que ir para deshacer el empate.
En la zona una buena apuesta es El Espacio, en Lluces. Aunque es más caro.
Y aunque llega tardísimo el comentario y no sé si te sirve, Candasu, ni si era pregunta como tal, Arbidel es un sitio muy digno y a un precio parecido a este. Quizá la mejor opción en Ribadesella por debajo del precio de La Huertona y fuera de los clásicos de puerto, que hay varios y buenos.
hola a toos, tres d'una selmanina tirau na cama y viendo pasar arroz blanco na mas, güei ya pueo echa-yos un güeyu a los blogues, ye que solo con ver les semeyes de comida poniame malu! :-)
Jorge
Menos mal que nun tas suelto col asturianu collaciu, madre mio.
Del Barrigon, va ser segun te preste, quiero dicir, si te va mas el descubrir tastios nuevos, desfadraslu pal otru llau, si te va mas la bona cocina tradicional con toques modernos vas desfacelu pal nuesu. Eso si, si yes como yo, que de lo que ta rico, too te presta pues va prestate a esgaya.
Daré noticias cuando vaya, sin duda. Seguro que algo le encuentro, bueno soy yo.
Por cierto, siento lo de esa semana de penitencia. Serán excesos pasados :-)
buf! y lo peor ye qu'agora toi na fase del pescau a lo probe del too, en fin, qu'esti fin de selmana, nin Cabranes, nin Teberga, nin na, a recuperar y puntu :-)
Ah, del Barrigon, la carta de vinos ye curtia, eso si.
cagon diez, una semana comiendo arroz tiene que ser malisimo pal cuerpo jeje, tas vivo de milagro :-D
fueron 3 dies, pero malos, permalos :-)
Que te mejores.
peliculon cenizas del cielo, vengo de verla y me encanto
Antonio, ayeri tamien me l'aconseyaron, pero d'equi a que podamos volver al cine ya tan na mula :-)
www.elbarrigondebertin.com
Ahi pue vese la carta y algunes fotos, datos y demás.Presta
un nuevu collaciu perqui. Afayate compañeru, espero vete mas vegaes per esti blogue :-)
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