jueves, 29 de julio de 2010

El Espacio - L'Espaciu (Lluces - Colunga)

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Tranco, una pena. Marcharon pa Madrid

Pa los que nun tenemos la oportunida de dir al profundu (un suañu dende guah.e) quedanos un mas cercanu que tamien tien una facilida especial pa facer viaxar, anque n'esti casu son les papiles gustatives.
Tenia-y ganes a esti chigrin de Lluces y la verda que nun me defraudo. Al pie de la caleya que va pa Llastres y xustu enfrenti del Palaciu de Lluces hai un sitiu nel que podeis esfrutar de tastos mariñanos y de una bona y variada carta de vinos y porque non, tamien ye sidreria y tiren de los palos de Foncueva pa satisfacer al mas sidreru.
La tardi-nuechi acompañaba asina que decidimosnos por un vinin en la terraza del Palaciu enantes de dir a cenar. Esfrutar de les vistes y l'atencion del Palaciu tien un coste pero merez munchu la pena. Ya con entovia mas predisposicion a pasalo bien pasemos a l'acera d'enfrenti y alcontramosnos con un bar chiquitin nel qu'hai que pa pasar al comedor de detras hai que xugar al xuegu d'abrir les puertes...esta nun tien pinta, esta ye'l bañu, esta ye privao...cagüen mio mantu onde se cena que teo fame. Por fin, Dios que sustu! apaez el comedor, abondo afayaizu y sobre too perbien distribuido na distancia de les meses que permite nun tener que sentir les charres de los demas anque seya ensin querer.
Teniendo claro que queriemos un par de ventrisquines (semeya 2), entrugamos por cuantos y qu'entamos podien venir primeru, que la ventrisca farta munchu. Aconseyonos Javier el tomar la ensalada templada de cogorotes de pixin (semeya un). Un timabalin piquiñin de llechuga, tomatin, cebolla pochadina y trozos de cogorote a la plancha con un bon aliñu que facia un conxuntu fresquin y prestosu pa abrir boca enantes del platu estrella. Quede esta vegada con ganes de los famosos garbanzos con bugre del sitiu, pero nun me paecia plan.
Llegaron les ventrisques y que dicir, bon tamañu, bon tastu, bon platu cola compaña d'unos pimientinos y cebolla pochadinos. Golpe de plancha que dexo un platu impresionante y mui xugosina y que dexo una capina cruxente de sal y carne perriba que taba pa rellambese. Nun pudimos coles dos del too, pero casi nun quedo na, doi fe y prestaronnos pola vida.
De compaña un belondrade y Lurton de 2007 que ya conocia, que cumplio como un campeon y morrio como un heroe (ye que la botella vacia cayome a la cubitera y chisco un pucuñin). Quede con ganes de prebar un Ribeira Sacra blanco, pero al mentar la DO casi me maten y nun yera plan. Una pena el dicilo al final de la cena a Javier, el dueñu, porque ofreciose a danos un preba primeru, pala siguienti.
De vino de postre (que yo tomo como si fuera'l postre en si mesmu) solo tenien un PX, eso si, Ximenez-Spinola que taba coyonudu.
La facturina foi adecuada (49,5€ por cabeza) pal tratu y la cena recibido aunque, curiosamente, la ensalada yera lo que descompensaba un poco (pal tamañu, que non la calida, resultome algo cara).
Charra tranquilina con Javier y la muyer a la salida y sitiu a repetir, ensin dulda, esos grabancinos prometen.

11 comentarios:

SIBARITASTUR dijo...

Coño, pa lo que comisteis si que me parece de precio alto, cuantos erais y cuantas botellas cayeron?.
Comisteis todos los mismo?.
Si la opción de la Ribeira sacra era un La pola o la pena mejor el que escogisteis aunque tampoco me convenza mucho.
para esa comida hubiera cogido un godello o un albariño, y quizá con algún paso por madera (pero no es fundamental)

Jorge Díez dijo...

¡Home! Esi sitiu gusta-y a un amigu míu ;-)
(Bueno, y a mí también.)

compangu dijo...

Ayyyyyyyssssss, las ventriscas o ventrescas (o mendreska, como dicen por allí). Qué sencillez y qué plato.
Lo malo es el crecimiento de su precio.

El bonito es uno de los motivos más importantes por los que uno añora el verano.

¿Y no las acabásteis? Pues conociendo a los comensales, ya tenían que ser de buen tamaño.

En cuanto al precio, teniendo en cuenta el vino (que por cierto, a mí no me mola nada), me parece un pelín alto, aunque tampoco un sablazo... pero por la ventrisca sí que merece la pena el esfuerzo (yo ya hice uno en L'Arena, y creo que este fin de semana habrá que volver a hacerlo).

Manu dijo...

Prestóme mucho leer esti post.

Fartones dijo...

Sibarita Compangu
Home, a mi resultame caro algo cuando nun xinto bien anque pague 10€, pero en serio que a nun ser pola ensalada como que la RCP nun me parecio mala. 2 ventrisques por 22,5 € ca una, 32€ de vinu (que por ciertu a mi si que me presta y portose perbien con esi toque a maera), 19€ la ensalada (lo caro) y el Ximenez Spinola gratis (detalle de coyones). Pan y eses coses 99€ dos persones.
Y si, el bonitu ye una de les coses poles que'l branu gastronomicu mas presta :-)

Manu
Gracies ho!, cuantu tiempu ensin vete perqui

Jorge
Si yo fui, foi por los comentarios de Xurde, que crack!!!

Jorge Díez dijo...

Nun-y lo digas, que se crez esi charrán ;-) A ver si llueu-y da por escribir más.

Fartones dijo...

h.a h.a, ye qu'en Colunga solo hai chigreros y pufistes, y esi xurde nun tien pinta de ser un pufista, asina que sabra de chigres!!. Pa la prosima voi da-y una idea de chigreo a Xurde, a ver si cuela, pero chigre de los de cancios, que conste :-)

Jorge Díez dijo...

Sí, menudu marine asturianu ta fechu ;-) Otra cosa nun sabrá pero chigres conoz dellos abondo. Lo de los cancios... nun sé yo si será meyor dexalo correr, que ya ta orbayando.

Fartones dijo...

Bono home!!! nin Xurde nin tu teneis que cantar, ye solo que'l chigre almite cancios, si quies arrancar col Paxarin Parleru ye cosa tuya!! ;-)

Toni dijo...

Fartones, toy contigo con el vino. Me encantan los Rueda con madera. Tomé esti sábado un V3 Verdejo Viñas Viejas que taba cojonudo.

Fartones dijo...

Toni
Ye lo que tienen los vinos, nunca nos ponemos d'alcuerdu :-)

Sibarita
Lapena, acabo d'alcordame, yera'l Lapena :-)