miércoles, 21 de julio de 2010

Les Marines (Gava Platja-Barcelona)

Agora que llega'l branu nun ye mal momentu de postear esti tipo de sitios playeros. N'esti casu nun se trata d'un chigre de playa sinon d'un bon restaurante que ta n'una playa. Les Marines ta a pocos minutos de Barcelona capital n'un pinar en meta de la playa de Gava. Tien una terracina perprestosa, que foi na que xintamos, colos pinos alrodiu y les vistes a la playina.
La xinta magar de ser de trabayu foi tranquila y prestosa polo que pude prestar dellos detalles a la mesma, tantos como pa poder postealu.
Al calorin de xunu comimos varios platinos pa picar y un platu principal pa ca un. El xamon ibericu nun ye na recomendable nel sitiu, pero'l pan con tomate que diba con el taba pa rellambese. D'estos entamos destacaben pa mi los chopinos a la plancha con un tastu perbonu y especialmente los cruxentes de morciella (semeya de baxo cola meta d'una ya nel butiellu). Un cruxente finu endolcando una morciella de bona calida (tipu matachana) que daba como resultau un conxuntu perfeutu de tastos.

Nel segundu platu tiremosnos la mayoria pol conseyu de la metre, asina que menos una paletilla de corderu con perbona pinta (semeya siguiente) tiremosnos toos pol

gochin (semeya tres)

Les raciones, como suel ser habitual en Barcelona nun son mui grandes, pero'l gochin taba conseguiu, tostadin por fuera, tienru per dientro y xugosu, bon productu y prestosa comida a la vera'l mar.
Llegaron los postres y, ya sabeis que nun soi nada llambion, pero n'esti casu insistieron tanto col carru "del pais" de postres (semeya cuatru) que nun tuve mas remediu que da-y al bizcochu de chocolate y salsina de frambuesa (semeya cincu) que taba perprestosu.



Agora vais matame col vinin, n'un primer momentu quedeme y too col nome, pero ya nun m'alcuerdo, se que prestome mas de lo esperado pa ser un Costers del Segre (tintu crianza pa mas señes) y que na etiqueta predominaba mas el numberu de la collecha (por dicir, 2007) que'l nome del vinu. Espero que los mui entendios adivinen cual yera porque a mi esti melicu aleman amenza ya con dexame palos restos.
Convidaronnos pero crei ver unos 270€ al pasar la cuenta, unos 54€/persona, que pal sitiu en si, la comida y tar en Barcelona paeciome un gran preciu.
Ya sabeis, si un dia nun vos apetez comer na playa el bocata de bonitu con mayonesa de casa o'l de calamares del chiringuitu, igual podeis acercavos a esti, eso si, cuidadin, nun se si almiten la entrada con bañador moyau, chancles y ensin camiseta, nun vos paseis :-)

6 comentarios:

Jorge Díez dijo...

Hombre, espero que impere el seny y no dejen entrar con las pintas playeras cutres :-))) Que yo si tengo que ver esos desfiles de modelos no pago 50 pavos por cabeza, ¿eh?
En serio, no pinta nada mal. En realidad Cataluña carga con su imagen tópica, como todo el mundo, pero hay de todo para comer, incluidos buenos precios (y ahora no estoy juzgando este en concreto)

Fartones dijo...

Jorge
Casi que de xuru nun te dexen, yera por si andabeis despistaos pela playa y se vos ocurria apaecer asina nel chigre ;-)
El sitiu taba bien, prestosu, esfrutable aun en plan profesional, pero como veis nun duldaron en arimame a la maquina de retratar un platu y too, asina que'l ambiente yera relaxau.
Por ciertu, dalguna idega del vinin que pudimos tomar con ese pistes o "Costers del Segre" tiesla abandona?...A mi paezme que yera un Oda revisando etiquetes, pero ye que'l nome nun me suena de nada...

Jorge Díez dijo...

Pues sí: perfectamente puede ser el Oda, de Castell del Remei. La etiqueta responde a las pistas que dabas.

Fartones dijo...

Si viendo la etiqueta eso me paez, pero como nun me quede col nome pues tenia duldes de si habria otru d'esi estilu. Taba bono ;-) hailos meyores pero bebiase bien

Jorge Díez dijo...

Taba bono, taba bono, ¿qué ye eso de "taba bono"? ¿Y la mineralidad, los torrefactos? A estes altures de cursillu ties que catar curioso, home ¿Nun nos ves a los demás? (A los que cambiamos las extracciones de mínimas a máximas, por ejemplo, y cosas así ;-)
Nada, siempre nos quedará la sidra, aunque no sea Pachu. Y ahí sí vale decir "ta bono". :-)))

Fartones dijo...

buff!! yo lo unico que se catar son les vaques...y ye un dicir, porque tampoco :-)
Pal prosimu vinin prestoi mas atencion, a ver que paranoia pongo, eso si, tampoco me faigais munchu casu a la descripcion, yo casi que solo se si me gusta o non ;-)