martes, 22 de marzo de 2011

La Lonja de Pozuelo (Pozuelu d'Alarcon - Madrid)




Les caleyes del trabayu son inescucatible y mira per onde llevaronem a Pozuelo d'Alarcon. Tendre que venir mas vegaes asina que ya tais tardando en dame referencies.

Lo dicho, una vegada'n Pozuelo (un, por nun dicir el mas, pih.u de tola Comunidad madrilana) llevaronme hasta esti asador/parrilla con la fama de ser el meyor del pueblu. Dientro, estilu clasicu castellan, sobriu, llampares grandes, meses y silles cuadraes de maera con una parrilla dominandolo too dende'l centru del llocal (curioso la colocacion de la parrilla que tenia meses casi pelos cuatro costaos). Na mesa unos ombrinos enteros en vinagre y unes aceitunes pa picar. Sitiu nel que yo nun coincidi con dengunu, pero que paez enllenase de peloteros millonarios de la zona (los del futbol y los de los pelotazos mercantiles).

Disponiame col señoriu propiu del chigre a facer una comanda digna de Carlos V (pol acido uricu y la gota, vamos) a base de carnona cuando'l partener comento eso de: "equi pexe". "Coño, que raro", pense, ya se qu'en Madrid el pexe ye bono, pero n'esti sitiu. En fin, si el d'equi diz que pexe, pexe, nun vamos discutir.

Pa compartir llego'l pulpu a la parrilla (semeya un). Cuatro bonos cachos de tentaculos de pulpin frescu y nel so puntu de preparacion. Comentabenme que les cantidaes nun yeren mui alla nel sitiu, pero la de pulpu tiraba a grande. Rico, anque ya lo prebe igual o mas rico en parrilles normales equi n'Asturies.

De segundu, l'acompañante pidio merluza aparrillada, que nun prebe anque nun tenia mala pinta. Eso si, n'esi platu ya vi yo lo de les cantidades, escasu, pero bien escasu.

Yo tireme pol tataki de atun colorao en salsa de soya (ye que'l bon atun ye una debilida pa mi) que veis na semeya dos. El trozu d'atun yera contundente, frescu y bien preparau (mas fechu perriba y casi crudu lo de dientru) la verda qu'entraba solu. A mou de decoracion nel platu habia un pimientu asao colorao y una vinagreta de fabes fries (nun ye que-y pegase al platu, pero claro, vi que la ponien pa munchos platos, na merluza tamien taba). Tou diba bien los dos primeros bocaos, pero hai amigu, ¿quien foi'l gallu que se-y ocurrio que la soya tien que tar per tola base del platu?. La soya tien que ser poca porque esto, amas, nun yera "salsa de", yera'l bote de Kikoman enteru. Nun habia manera de desfacese d'ella nel platu y termino siendo cansinu (pena d'atun).

A la bebida un Fefiñanes 2009 D.O Albariño que me paecio adecuau y ensin maravillame, gustome. Un postre, dos cafes con xelu y menos mal que nun pague yo, sera que nun soi fubolista pero vi la cuenta de refilon y ponia 108 €...54 € cabeza paezme un preciu caru palo xintao, anque temos en Madrid. Bono, igual en Pozuelu ye lo que s'estila, esto de ser de provincies ye lo que tien qu'hai coses que nun me cuadren.

En resumen, lluces y solombres, pero si teo de pagalo yo, caro. Asina que ya me podeis dar mas referencies :-).

19 comentarios:

Jorge Díez dijo...

Amigo, Pozuelo yo ni te lo sitúo en el mapa así que mal puedo ayudarte. Pero alguien habrá por ahí, seguro.

Lo de la salsa de soja, sin comentarios :-(

Fartones dijo...

Pues ta pal norte de Madrid!! y deberia haber mas oferta. Esti ye un sitiu, eso, clasicu y de lluces y solombres, pero colo caru que ye meyor prebar otru.
La salsina,la salsina, a mi gustame, pero coño siempre se pon poco y'l restu por separau!! nunca fueron a un xapones? :-)

Jose dijo...

Es más fácil que encuentres de esos peloteros a un par de minutos de ahí en coche, en el Urrechu. Ambos tienen mucho predicamento en la zona, pero como no he probado ninguno de ellos, pues no opino.
¿Precio? Sigh... lo habitual en la capital y aun más en esa zona.

Saludos,

Jose

Fartones dijo...

Home Jose, pues munches gracies a ver que tal se da'l Urrechu la prosima :-). Afayate perqui cuando quieras, ho!

Antonio Lopez dijo...

home, una vez que abres el bote fabines hai que finalo h.e h.e, pa to los platos y asina acabase enantes :-D
nun se nin, pola zona esa nun suelo moveme muncho, pero yo diria al burriking...

Fartones dijo...

jeje, nel burrikin y nel Roland MacDonald almitenme los tiques de comida, barato salme mas con un cachu (a nun ser que me conviden, claro) ;-)

compangu dijo...

En este caso yo, como el del poema:

"Yo soy un hombre del Sur..."

Vamos, que si un día te dejas caer por Aranjuez, Ciempozuelos y, sobre todo, Valdemoro (mi patria chica), te doy unos cuantos nombres, entre ellos, los mejores restaurantes de la periferia de Madrid (y eso que no están "donde los ricos")

Fartones dijo...

Pues paezme bien, anque veolo dificil. Como munchu, Aranjuez por diversion (vamos, que gustame'l pueblin)

Antonio Lopez dijo...

el mejor de valdemoro con diferencia es la parrilla jajaja
vaya pasada de sitio, creo que aun tengo unos 10 kilos encima que le corresponden...
está en un poligono en la via de servicio de la a4
imprescindible

Fartones dijo...

En coche paso poco perlli, les mio alcordances de la zona son de los viaxes colos mio pas de vacaciones a Murcia y eso de "ente Pinto y Valdemoro". Mas nun pueo dicir, anque si Lolo diz que na parrilla garro 10 Kg habra qu'apuntala nun vaya ser el caus de tar perlli :-)

ovetum dijo...

Gracias por lo del annua, se me pasó contestarte.

Por cierto, estoy contigo en que el precio del sitio estaba un pelín subido en cuanto a la comanda que pedisteis pero que quieres, es como cuando dicen los madracas (sentido cariñoso) que en S.L. del Escorial el mejor sitio es el Charolés por que su producto bla, bla, bla....

saludos.

Fartones dijo...

Ovetum, prestame vete perqui. Nun te preocupes, ho, ye normal que se t'escaeciere. Digo yo, como xiz jose el preciu anque desconozco Lo del charoles. Que quies,sigo siendo de provincies.

Toni dijo...

¡A ver ho!. ¿Pa qué tan les guíes?. En la Gourmetour vienen varios de Pozuelo y Majadahonda que ta cerca. ;-)

Fartones dijo...

Ya...y si digo que nun la tengo?, que pasa? ;-)
Na, dame un par de nomes pa por si acasu jeje.

Fartones dijo...

coño, pues mirando la Gourmetur esa n'internet resulta qu'en Pozuelu, Pozuelu hai cuatro y que solo dos almiten tiques restaurant, esti y'l Zurito. Como nun pague esta vegada nin me di cuenta, pero, na, que nun pasa na, quedome con esti y'l zurito pala prosima :-)

Toni dijo...

Menos mal que te enteraste de que ta Internet pa algo ;-). Tamién ties en Internet la Repsol, que algunes veces no tien los mismos restaurantes recomendaos que la Gourmetour.
Incluso la Michelin. Acuérdome cuando tuve en Cambrils de vacaciones que recomendaba unu que no venía en les otres y resultó el uno de los que más nos gustaron.

Fartones dijo...

Vaya inventu esti d'Internet, ho!, ye la bomba. La Repsol y la Michelin teniales controlaes na Rede, pero la Gourmetour la verda que non. Agora ya ta controlada!

Anónimo dijo...

.. y si tienes más tiempo y bajas pa'l centro(*) de madrid te enseño alguno del barrio donde vivo, eso si, menos fisnos. :-)

Carlitros

(*)¿Aceptamos como céntrico el castizo barrio de Pueblo Nuevo en el distrito de Ciudad Lineal? :-P

Fartones dijo...

Va ser dificil Carlitros, complicao porque voi y vuelvo nel dia, pero si un dia coincide doite un toque :-). Por ciertu, yo'n Madrid toi como un pulpu n'una cochera, asina que pues dicime qu'Alcobendas ye'l centru y creote, a mi solo ties que dicime que parada de metru :-)