Hace 6 años
sábado, 2 de abril de 2011
Parador Gil Blas (Santiyana del Mar - Cantabria)
N'esi fin de selmana d'esfrute gastronomicu n'esta zona tan, podiemos llamala con tou'l cariñu del mundiu Astur-Cantabra, y enantes de finar nel Annua, recibionos colos brazos abiertos la so capital, Santiyana del Mar. Escontra del "saber" popular nun ye la de les tres mentires. Solo una, que nun tien mar, porque Santa tien - Iyana- que dexa la otra mentira pa prau, ya que "Llana" ye'l tipicu estrozu toponimicu al que los asturianos tamos tan avezaos (y ya valio d'entamu cutural).
Magnifica Villa na que presta pasear en epoques como febreru, ensin turistes y qu'anque nun destaque nel top 10 culinariu español, si que tien dos sitios de los que merez la pena falar, polo menos pa mi, el Parador y'l Hotel Altamira (pa otru post).
Voi diciendo de manu que nel Parador nun puedo falar de precios, ta claro que nun foi la fama de bloguer, pero convidaronnos a la cena, asina que nun pueo falar de RCPs nin na que se paezca, solo de la xinta y eso ye lo meyor.
Dempues de pedir, sorprendennos nel Parador con un entamu de la casa (pa ca un!) que pudiere ser un primeru tranquilamente, dempues d'esto ya nos sobraba la ensalada (semaya un). Esta costume de los paradores gustame, dempues de la cigala de Monforte de Lemos llega esti platu con un caldin de cocidu, un par de llangostinos rebozaos mui ricos, quesu de la zona, un par de pimientos con brick (o como s'escriba) d'eso y un plizcu de verde. Todo rico, na espectacular, pero un bon comienzu.
Pasemos dempues al platu de compartir, ensalada de bonitu (semaya dos). Una ensaladina na que destacaben les conserves, tanto la ventrisca de bonitu como les anchoes de Santoña que y-daben un gran toque al restu, que yera lo esperable, una bona "Florette" con aceitunes verdes y prietes. Fresco pa entamar y camudar el tastu del entamu y una bona racion. Prestosa.
De segundos vinieron les difierencies de peticion, la muyer dio-y al Rodaballu por conseyu del Direutor y yo di-y al "Jarrete" de xatu. El rodaballu taba perbonu (semeya tres) preparadin a la espalda solo con un plizcu d'aceite y un poco de cebollino y perrexil. Estupenda racion bien prestosa y bien preparao.
La preparacion del "jarrete" yera guisao (semeya 4). Perbonu, unes pataquines cocies, unos pimientinos de Padron y una carne estupendo bien guisao. Buf, pa fartase. Perdonai el mio desconocimientu tanto del castellan como del asturianu porque tuve qu'entrugar que parte del bichu yera'l jarrete (la parte alta de la pata) y creo que lo mas aprosimao ye llamalo corveyon, pero nun exacto, que'l corveyon ye'l xuegu de la pata y esto ye de la pata pa riba.
De compaña un Matarromera 2007 Cr. La carta de vinos resultome clasica (normal pa un Parador) pero nun tenie munches entrades. Quedemos con esti vinin que perdio abondo dende que lu conoci, pero qu'entovia da munchu xuegu en nueches como esta. Un par de cafes con xelu y pala camina.
Si pasais per Santiyana ye una bona opcion parar equi, eso si, mirai el preciu, nun vaya ser.
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2 comentarios:
Hace tiempo que no paro en Santillana pero me quedo con la pista, porque nunca encontré una buena base gastronómica allí. Aunque recuerdo quesadas -de hace bastantes años- espectaculares. Acabé comiéndolas por la calle, entre paseo y paseo.
Como te digo, si tas hospedau en Santiyana ye una bona opcion, esta y'l Altamira. Lo demas, nun me dio traces a mi. Tan bien y nos prestaron, namas que pa dir xintar a ellos, non, pero tando elli son los que merecen la pena.
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