miércoles, 10 de agosto de 2011

Los Robles - Los Carbayos (Llugarin - Siero)






Ta visto qu'ensin acutar nun se pue dir a dengun llau a La Pola en fin de selmana y menos al que-y tenemos ganes dende hai tiempu (L'Abrellates), que ye del fiu d'un amigu nuestru y dicen que se xinta perbien, porque ye un chigre con cuatro meses, lo que fai imposible un "sobre la marcha". N'estos casos y visto'l llenu xeneral recurre un a la memoria, comentarios de los paisanos y demas recursos que tan ehi, na tiesta, pero que nun sabes que los tienes :-). El casu ye, que como tabemos pa la mano de chigre ocurriosenos que nel Llugarin habia una parrillina que como hai que dir en coche de xuru que pa cenar nun tendria problemes y pa lla que fuimos.

Alcontremonos con una parrillina con culumpios nel esterior, mantelinos de verda y bona cocina. Yo que soi como soi y apeteciame chigre pero nun parrila esi dia tiremos de cocina y salionos perbien la xugada, pedimos dos platinos (ye un dicir lo de platinos) y los dos pa compartir.

Entamemos con una pedazo de racion de secretu ibericu perbono (semeya un). Cocinau nel puntu xustu pa dexalo xugosin y una salsina pebona nel que les setes de compaña, el pimientin y'l xamon fritu daben-y un toque perprestosu. Perrico, pero si lo llegamos saber nun pedimos el segundu porque con esto xintabemos bien.

Pero, ¡ay amigu! llego la sorpresa la nuechi; les molleh.ines guisaes (semeya dos). Un cachu racion imiportante, con unes molleh.es espectaculares guisaes con cebollina, tomate (debia ser caseru porque dexaba un tastu perbonu) y pimientinos. En gustos van los colores, pero yo diria que taben a mediu grau del nivel de les mitiques del Pumarin. El casu ye que mira que ya tabemos fartucos y venga da-y col pan a la salsa dempues de finar coles molle.hes. Un desastre, dempues nun habia quien axustar el cintu de los pantalones nel mesmu furacu y'l Dukan esi frotaxandose les manes cola venta un llibru mas (coses de los chigres asturianos que deben tar compinchaos con el).

Dos cafetinos con xelu y dos botelles de Foncueva pal llombu por 16€/cabeza, fain del chigre un llugar a tener en cuneta pa prosimes visites.

8 comentarios:

Jorge Díez dijo...

Oye, mira que tienes afición a los sitios a los que hay que llegar con el GPS, ¿eh?
¡Caleyeru! ;-)

Fartones dijo...

Home!! GPS pa esti!. Ta cerquina de La Pola, na carretera que va a Sariegu/Pion/L'Altu L'Infanzon o pal que nun se de cuenta, la carretera de les piscines de La Pola (que tan en El Rayu). Esti ye facil!

Antonio Lopez dijo...

esti si m'apetez de verda
un pocu secretin ibericu y unes molleh.es con una botelinna sidre y pal cielu (el que quiera dir elli)
habra que pasase en pudiendo, amas tien culumpiucos pa les neñes
sigue, sigue alcontrando chigres que presten abondo

Fartones dijo...

Y non cualiquier culumpios!!. el suelu ye d'arena!. Menos mal que los culumpios son modernos, non de los ferruñosinos de la nuestra epoca :-)

merp dijo...

Pues mira que he parado alguna vez a tomar algo pero nunca a comer... y eso que lo tengo a 100 metros de casa... Tendré que probarlo... :-D

Fartones dijo...

Pues preba la parrilla y dicesme, porque nos prebemos cocina y tabe perbien :-)

Clara Isabel Suarez Garcia dijo...

Comese muy bien y el tratu ye maravilloso, Carmén y Fernando encantadores.
Siempre atentos a todo, y muy detallistas.

Fartones dijo...

Gracies Clara poles aportaciones, simepre presten. Afayate mas perqui!
Haiga salu!