Estes vacaciones tamien nos dio por pasar per Galicia, en concretu peles Ries Baxes. A pesar de que folgando con nenos lo de dir de chigres ye un poco complicao, la "inseperada" visita d'unos güelos que nun pudieron resistir la tentacion de ver a los nietinos dempues de mas d'un mes, permitionos un acercamientu a "La Posada del Mar".
El güelu, o mayestru Zehn d'enseñances xintadores (comu lu llamaria un bon amigu mio), bon conocedor de Galicia pa esto del xintar, queria llevanos a un d'O Grove que nun termino d'alcontrar (el melicu aleman esi, yo creo), asina que finemos toos en La Posada de puñetera casualidad, porque tenia bona pinta y tamien y-lu recomendaren anque nunca tuvo elli.
El casu ye qu'alcontramos un restaurante con bon productu que traten de forma cenciella y con resultados realmente bonos.
Entamemos con unos muxones d'O Grove al vapor (pa mi la meyor forma de xintalos) que nun solo yeren grandes, sinon que tenien un tastu impresionante. Ya podien ponenos muxones d'esti calibre en munchos sitios d'Asturies, nun creo que seya tan dificiles de conseguir.
Ca un sigui con el platin que mas y-entrugo pedir. La peque unes crocretes de mariscu (una bona racion d'elles) de les que dio cuenta tranquilamente. El otro guah.e dio-y por durmir (asina nun hai manera de xustificar que nun hai Dios quien salga a xintar con el, si cada vegada que vas con dalguien va y se sopa!!, ye como llevar al taller al coche porque nun arranca y llegar alli, que-y den vuelta a la llave y hala!!, furrulando. Que se y-va facer).
Pela parte de la mio muyer callo una furagaña al llombu. Fresquina, solo con un plizcu d'aceite y otro pucuñin d'ayu. Pa rellambese, lo dicho, bon productu y bien tratau de forma cenciella tien que dar un bon resultau por ñarices.
Mio ma tirose pol rodabllau a la plancha. Otra bona racion con un par de llombos de rodaballu (que debia ser como un tigre de grande) tratau de forma cenciella con un poco de verde de compaña y pa dientro. Bono
Pela mio parte y la del güelon, decidimosnos por unes cocoches; les mies con amasueles y les d'el, ensin elles. Cocochines prestoses, fresques con unes amasueles grandes y con una salsina mariñana. Perprestoses.
Unos cafetinos, 2 botellines d'albariñu y sitiu prestosu nel qu'amas nun pague :-). Si un dia tamos solos pela zona ya vos dire lo que "canta" :-)
Hace 6 años
2 comentarios:
Paezme que-y doi la razón al güelu... Les cocoches soles, ho. Bueno, un amigu común igual les prefier con alcachofes :-))
Buen gustu esa fartonina; promete.
Home, ho! pa un plizcu d'innovacion que-y meti al platu!. Cagüen mio mantu!!. Eso si, mas I+D sedria lo de les alcachofes, anque esi amigu en comun diba tar mas qu'encantau :-)
La fartonina ye la reina les crocretes, y si son de mariscu mas.
Publicar un comentario