Pa entamar l'añu nesti blog voi tirar del caberu chigre visitau y, como non, volvemos al chigre de productu d'esos prestosos.
Teniemos bones referencies del chigre en cuestion y delles vegaes tomemos un vermutin equi mirando pa los barquinos, ya que tien unes mesines fuera perprestoses pa estos menesteres de meudia. Asina que dempues d'un viaxe per les Galies, foi lo que mos llamo l'atencion pa dir cenar.
Cenemos solos nel restaurante (la parte de chigre entovia tenia un par de mesuques viendo'l BarÇa-Madrid). La parte de comedor tien unes prestoses vistes al Puertu del Puntal (magar qu'a la nuechi eso nun importa munchu), ya ampliu y a pesar de tar solos nun se nos fizo grande.
Ensin mirar la carta (un riesgu, reconozcolo) pidimos conseyu al dueñu sobre lo que cenar. El resultau, unos muergos cocinaos de la forma mas prestosa y cenciella, sal aceite y plancha. N'esti casu (non como la vez d'Eutimio) bonos muergos (val, nun son los de buzu del Corral del Indianu) mui sabrosinos y d'un tamañu mediu. Estupendos pa entamar.
De segundu, una chopina al fornu que de fresquina que taba retorciose na fuente na que nos la sirvieron. Sobre la marcha desespinaronnosla a ca un nel so platin. Perbona. Como too n'esto de la cocina un bon productu bien tratau ye esitu seguru. Otra cosa ye la forma de cocinala al fornu, pues tar mas o menos d'alcuerdu, a mi gustome. N'esti casu cocinada como suelen facese los besuguinos, aceite, sal, cebolla, pataquines a la panadera y trocinos de llimonin en dos partes del llombu, na mas igual un poco menos de cebollina taria bien, pero nun enmascaro'l tastu'l pexe. Pa recibinos Asturies, francamente acertemos.
Una chopina mas que curiosa, porque dempues de servinos entovia quedaba nel platu lo que pue vese na semeya siguiente pa repetir. Punximonos les botes.
De compaña, un Do Ferreiro 2010 que cumplio perfeutamente. Un par de cafetinos y 36€ por cabeza que parecionos un preciu estupendu pa la xinta que nos metimos.
Hala!! a ver si esti 2012 portase bien pa toos!!. Feliz añu!!
Hace 6 años
5 comentarios:
Feliz y muy fartón 2012!!
¡¡Éso es comenzar el año fartonil con gracia y salero!!
Feliz año y bienvenida sea la primera fartonada, prólogo de todas las que seguirán. Para ello le deseo toda la salud del mundo y la mejor presencia de ánimo para afrontar, gallardamente, todas las dificultades que se nos avecinan...
Cordial saludo.
Munches gracies a los dos!!
Espero qu'esti añu vos venga bien tamien pa fartase y lo que faiga falta, que falta nos fai tener animu, al menos, economicu.
Creo que esta muy bien el comentario, la mitad no la entiendo. Me echaron de Asturias a trabajar a Barcelona y no me entendia con ellos y ahora que ando por aqui resulta que tampoco entiendo al personal. Esto de los idiomas es muy llamativo, pero creo que se hizo en su dia pa entenderse no pa crear diferencias o distancias entre el personal.
Saludos a todos los amantes del buen comer.
Sorry Pablo, it's my personal opinion. I write this blog in Asturian because it's one of our heritage that we have to protect. This is only about bars, food n drinks. I can say with no doubts thay if my blog would be written in english nobody would come here to speak to any other things that bars. It's your problem and not mine to read or not this blog and to speak or not other languages.
Everybody is always welcome to this PERSONAL webpage to speak about what I write. To any other things, please go to "forocoches".
Kind regards
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