Hace 6 años
sábado, 24 de mayo de 2008
La Tabla (Fano-Xixon)
Lo que antaño yera un chigrin onde daben comides y onde podia xintase una bona comida casera ye anguañu un restaurante perguapu onde tamien se pue xintar perbien, pero, digamos, otru tipu de comida, mas moderna, pero que cuida munchu'l productu. Ta claro que los fios ficieron un bon trabayu camudando'l sitiu del chigre al bon comer (hai sitios nos que nun fueron capaces de facelo anque lo intentaron). Puestu con munchu gustu, meses grandes y amplies y nun tas pegau al vecin. El sitiu decorau en maera y piedra ye realmente afayaizu y la zona de non fumadores ta mui prestosa porque si la de fumadores que ta perbien, ocupa el centru del restaurante, la de nun fumadores que foi onde xintamos nos, ta nel corredor y ye tovia como mas afayiza. Enantes de ponenos cola comida, teo de dicir que la profesionalida del personal ye perbona, la mesa nunca ta desatendia, pero nun te agobien pa na. A la hora de comer, xenial, de notable peraltu cuasi sobresaliente. Too detalles, tienen panin de tou tipo clases, la verda ye que'l de quesu prestonos munchu, yendo a la xinta, d'entamu la casa punxieronos un gazpachu de sandia y xamon, nel que los tastios taben perfectamente amestaos, perrico. Nos decidimosnos pola ensalada templada de llangostinos con mollejes de coriu. Como en toos los bonos sitios, lo de compartir venia emplatao pa ca un. Ye la primer de les semeyes, mui rica. Tenia un amestu de tomatinos y pimientinos, amas de lo que comentamos tamien llevaba xamon de coriu. Fresca y abondo contundente, taba aliñada con una salsina que llevaba un plizcu de mostaza que-y daba un toque bonisimu. Nos segundo yo tireme pola carne, sigo diciendo que n'esti tipu de sitios preparen meyor la carne que'l pescao y asina foi, anque dicir que'l pexe (botona) taba perbien cocinau y que tenia una salsa de compaña que taba pa llamber el platu, el problema güei foi qu'esti pexe nun ye de los que mas nos preste de tastiu (eso va'n gustos), pa mi onde te una furagaña... La carne, poco fecho como me presta a mi con fua, un par de boletus y pataquines a la panadera, taba que se salia, tanto'n preparacion como'n calida, con dicivos que foi capaz de partila col cuchiellu al reves endin esfuerzu. De los vinos, que dicir, tien una bodega que debe ser referencia nel Estau Español, tienen tantes entraes que como te pongas a lleer entovia tas elli pa la cena ensin escoyer. Nosotros tiramos de un blancu avieyau'n pipa de Rueda, Naides 2006, perfeutu blancu con bon equilibriu ente la maera y la uva, un pelin acidu d'entra, pero a mi eso me presta, dempues va quitandose-y. Ah!! les llambiotaes, com nunca llego nun me dio por pedir que preparasen el postre de chocolate, asina que tiramos por una especie de canelon de quesu la Peral con chocolante blanco gratinao, que taba perfectu pa nos. Nun val pa los llambiones porque casi nun ye dulce. Tien un amestu entre salau y dulce diferente, pero rico. La compaña foi con Oporto. Por ciertu, que pal cafe vuelven a date otru detallin de la casa, colo qu'entre que les raciones nun son pequeñes y esto, sales con una bona farturina, nesti casu foi un vasin con quesu frescu con confitura de naranxa por riba y como galleta en "povisa" por baxo. Preciu, d'ocasiones especiales, alreor de 56 € persona, pero bien pagaos. Bones nuechis collacios!! ya teneis otru sitiu pa quedar bien.
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1 comentario:
muy bueno todo :) eso si, d la fartura q tengo no m puedo ni mover...
Pitu.
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