Hace 6 años
jueves, 2 de octubre de 2008
Casa Josefina (La Cuesta-Nava)
Chigre Pesllau dende hai polo menos 2 años.
Pa entamar y enantes de postear l'otru chigre de Cecea (qu'en verda ta en La Cuesta, ente Purnea y Cecea), voi autofelicitame por llegar al post 100 en menos d'un añu, lo cual tienme fonderamente preocupau, porque esti ritmu nun se pue caltener. Agora vayamos a lo nueso, que son les fartures. De Casa Xosefina ya nun poemos falar d'un chigre, tenemos que falar d'un restaurante bien puestu. Situau de forma estratexica mirando pal valle y los montes de la zona de Cecea (hasta puen vese los Picos al fondu) la casina na que ta montau'l restaurante ta perguapa. Tien un amestu ente moderno (la bodega de vinos de la entra acristalada, la pintura de les paredes, la decoracion de les meses...) y rusticu (les vigues del techu de maera, la piedra) que lu fain un llugar realmenti afayaizu. Tien varios comedores y solo trabayen con meses acutaes, anque yendo'n xueves a meudia garraronnos a cinco ensin problemes. Tuvimos nel comedor de fumaores, espaciosu, con vistes al valle y coles meses suficientemente dixebraes ente si pa nun oyer al vecin y tener el espaciu vital necesariu. Atencion profesional, bona presentacion de copes y llega'l momentu de facer la comanda. D'entamu, el platu especial de la casa, comen 5 y hasta 18 d'el. Un amestu ente mexillones a la vinagreta, hombrinos a la vinagre, calamares, chipirones, crocretes, boles de quesu, gambes a la plancha y gambes a la gabardina (nun se si me falta dalgo). Delles coses mui riques, delles coses normales, pero too n'un nivel mediu-altu. Ente les riques, pa mi destacaben les crocretes caserines-val, nun son les de Casa Marcial, pero nun tamos pa comparances ;-), les boles de quesu cabrales (mui riques) y les gambes a la plancha. Los hombrinos taben de mediu-altu y lo demas normal, rico ensin mas. Pero ay amigu! lleguen los segundos, yo decidime por un conseyu del camareru y acerte, cebolles enllenes de papos de gochu ibericu. Platu pa fartones, 4 cebolles perbien cocinaes con los papos nel so xustu puntu de cocion con una salsina casero fecha col xugu les cebolles y'l de la carne y unes pataquines a la panadera per baxo, que taben pa rellambese. Lo del pimientu en plan montera picona nun pasa del detalle de presentacion. La mayoria prefirio pidir el famosu filete de quesu d'esta zona. Platu enorme, bono, platu non, llargerau de maera con ensalada y pataques, que nun prebe pero tenien una pinta de tar cocies primero y frites un pelin dempues. A mi los cachopos y estes coses nun me dan munchu mas (ya, ya, Migue, Fran y agora Antonio Lopez vais reñime) pero prebelu y taba abondo rico, tienru col tastu sele del quesu, grande y carne de bona calida ensin nervios, como debe ser. Postres nun tomamos porque equi nun hubo naide que llegara. De compaña (dende que dixe que nun lu tenia mui vistu poles cartes asturianes paez que me persigue) Artadi Viñes de Gain 2000, esti vinu alaves nun falla. El preciu mui razonable (nun vi la cuenta, pero vi la carta y'l filete de quesu taba mas o menos polos 15€) eso si, lo unico que los precios de bodega tan abondo pasaos, una de les razones de güei pa escoyer el Viñes foi que'l preciu yera xustu, pero habia un monton d'ellos abondo pasadinos. En definitiva chigre peraconseyable, mas caru, en "netu" que Casa Colo, pero ye que son distintos, un ye una casa de comides de tola vida y esti ye, eso una casa de comides, pero puesta como un bon restaurante. Que vos preste!
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44 comentarios:
¡Ostiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaa putaaaaaaaaaa!
Que pinta tiene todo mande, ojú chiquillo arsa arriquitaun. Las fotos están para ponerlas de salvapantallas o para quitar al niño el poster del cuarto de Pamela Anderson y poner alguna de las dos fotos rediez.
A mi mujer y a mi nos ha hecho mucha gracia lo de Artadi, hace tiempo que ni sabiamos de el y ahora nos persigue a vosotros y a nosotros.
Me ha encantado leer esta crónica de estos maravillosos sitios donde se cocina tan generosamente, apuntado queda, además todavía no he comido cebollas rellenas ni el famos filete al quesu, aunque creo que este solo es famoso en esa casa, ¿No?. Fartones, se agradecen las fotos que has puesto. Lo de quedar en el NOCEU está hecho, tengo ganas de conocerte y charlar un rato.
¡FELICIDADES POR LOS 100!
Guaje
jaja. El de la tarabica nun soi yo, eso xurotelo, pero les semeyes nun tan trucaes, el filete quesu yera asinaaaa de grande y coles cebolles casi españo. Lo del filete quesu solo lo senti perqui (Cecea), pero tamien lu fain en Casa Colo.
Munches gracies pola felicitacion, ye que sume los numberos del indiz y coño 100, nun ta mal.
Por ciertu tamien tenemos ganes de conocevos, asina qu'en dexandovos cayer pel Noceu, avisainos que baxamos los 3 a tomar una botellina (bono, la piqui un zumin de mazana que nun ye plan)
Fartones
Ahora solo hace falta que lleguemos nosotros a los 100, pero "en llegando" con salud para seguir disfrutando del ñampa zampa que no es plan ir echo una piltrafa por los chigres.
Un saludo y nuevamente gracias por tus 100 post compartidos con todos nosotros.
Antes de nada felicitarte por esos 100 post, donde cada cual es mas interesante.
La verdad que tienes aqui una informacion tan valiosa que muchas veces ni nos damos cuentas, un tesoro :-) que seguro que a mucha gente que no escribe le sirve y enseña muchas cosas, y a los que escribimos encima pasamos un buen rato, que mas se puede pedir???? pues unas sidras jeje
me acabas de romper con lo de casa xosefina, yo que la iba a ir a casa colo y ahora....cuanto menos tengo dudas de cual conocer primero, no se,n ya lo pensare, y si no tira la moneda porque seguro que en los comere muy bien.
dices que estuvisteis en la zona de fumadores, hay de no fumadores??
ah, y a ponete a hacer penitencia por no gustate los cachopos y derivados jeje, y los postres, ya podias hacer un esfuerzo, acordate de los amigos y probalos pa contanos a los llambiones ;-D.
este finde al final no hay noceu, lo dejamos para el sabado que viene al final.
mañana vamos a grao a comer unas berzas que dicen que estan pa caer de culo, de esas que te dejan la perola hasta arriba y no te la quitan hasta que la acabas :-)
por si a alguien le puede interesar
este sabado hay manifestacion del conceyo abierto por la oficialida en oviedo
http://www.exunta.org/spip/rubrique.php3?id_rubrique=11
y un concierto en la felguera, con varios grupos de aqui y soziedad alcoholica, por si a alguien le interesa (me parece que son unos 15 eur la entrada o algo asi)
Enhorabuena por llegar al post 100.
Tienes un rincón gastronómicu muy afayadizu pero a mi cuestame un poco escribir n'asturianu, aunque te leo a menudo.
Un saludo y a por otros 100.
este domingo voy a comer una berzas a un sitio de grao que creo que es pa morise.
de primero berzas y otra cosa, pero lo importante son las berzas vamos...., de segundo cachopo y algo tipo pitu caleya o algo asi, lo que haya, de postre arroz con leche caserin, y todo en suma abundancia, y me dicen que 10 eur....
ya os contare, pero puede ser un descubrimiento, unas buenas berzas .....buffff
Felicidades fartones, en mi opinión, Casa Josefina está al nivel de Colo, pero, ese plato de entrantes es brutal, nunca vi un plato tan grande...
Tu que vives por esa zona voy a recomendarte un sitio que igual ya conoces, la parrilla que hay en Pruneda, ahora no recuerdo su nombre, pero está muy bien.
Un saludo y a por los 200.
Por cierto para mi Colo y Josefina, es como decir a quien quieres más a Papa o a Mama...
unas buenas berzas... Antonio a que te refieres al alimento o a....
mickelson
dicen que siempre se queire mas a uno, al padre o a la madre jeje
me refiero a las de comer, a las que vienen en una perola y saben a gloria bien preparads, cosa dificil por cierto
Munches gracies a toos pol sofitu, ablucaisme con estes coses. Esti fin de selmana tamos peles Asturies cismontanes, bono, un poco mas abaxo, mas bien nel Bierzu :-)
Antonio
Cuidao coles berces que puen matar a un paisanu
Mickelson
El Candil, si non me confundo llamase asina y paezme que solo abre los fines de selmana
Manu
tranquilu col asturianu, ye cuestion de tiempu, yo meto la pata fonderamente, pero la cuestion ye ponese y intentar deprender.
Guah.e
Estes fartures nun puen ser males, asina que llegaremos a los 100 tacos xintando, de xuru.
Antonio
Si, tienen de non fumadores, amsa de terracina mirando pal monti y prau pa los que tengan neños...y ya sabes, lo de les sidres ye un momentu
Fartones y resto de blogueros:
Propongo el viernes 24 de octubre para la II cena de blogueros, como segunda opción el viernes 31. Por correo ya entraríamos en detalles y confirmaríamos el lugar, menú, etc..
Confirmar asistencia o preferencia de día en el blog de Diletante.
Un saludo.
Fartón , felicidades por esos 100 posts.
Ya me gustaría poder seguirte el ritmo, que pareces Contador subiendo el Angliru.
Dile
Contador aguantaria tola xubida, pero yo ya veo qu'esti ritmu nun pue durar
Guah.e
OK. Agora mesmo paso pol "Dile Blogue" a proponer :-)
ya tengo reservado para este sabado en el noceu, por finnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
vaya larga espera.....:-(
jaja!! yo voi dir el vienres o'l sabadu a entruga-yos si almiten que-yos pieslle'l chigre pa una xinta de ñavida, asina qu'aprovechare pa dici-yos que vas!!. Por ciertu, dame un toque a ver si hai manera de tomar unes botellines de sidre primero, o dempues.
muchas gracias farton :-)
yo tambien voy a hacer una celebracion ahi, cuando haya algo importante que celebrar :-)
comemos a las 14:00 y a la 13:00 quedamos para que nos enseñen todo eso, asi que como veas la sidrina esa, cuando os venga bien.
un saludo a la familia fartona :-)
val!! pa xintar, perfeuto!! baxaremos entos el mesmu sabadu, entrugo, sidres, nos conocemos y vos dexamos xintar en paz y disfrutar del sitiu...onde ta'l pos-it pa apuntar la hora?...nunca tan cuando los guetes...lleches!!!
Fartones.
La sidrería "La Barraca" que comentas de Nava estaba el otro día hasta la bandera, me fije en ella al entrar en el pueblo, tiene en el exterior unas mesas y todas estaban ocupadas, le dije a mi mujer para tomar una sidrita allí antes de ir a Angelón pero no quiso.
Antonio.
Ya era hora que el Cristobal Colón del Noceu lo visitara hombre, con la publi que le diste en los blogs desde la feria te tienen que poner en lo más alto, gracias a tus comentarios, y a lo bien que Fartones habló después de probarlo vamos a ir todos. ¿Los viernes dan cenas? Porque me estais calentando con el tema.... (ya de por si uno es de mente calenturienta y corpore sano, tirando a barriguita).
Saluos!!
Guaje
Guah.e, por eso teo ganes de prebar La Barraca, porque siempre ta hasta la bandera y si, ye la de les meses fuera de la entra de Nava per Uvieu.
Del Noceu creo que vienres y sabadu dan cenes (casi al 100% seguru), lo que nun se ye si los domingos solo dan comides o tamien tienen cenes. El sabadu voi pasar a saludar a Antonio enantes de que se ponga a xintar
farton, recibiste un mail mio con el tema de la comida del sabado???
guaje, todo el merito es del noceu, yo solo comente lo que me dijo el paisano, que me cayo de p..a madre, dicho sea de paso, la verdad es que tengo unas ganas de ir de la ostia :-)
puedes pasar por alli si tienes un rato guaje
yo quiero ver las bichinos y todo lo que tienen alli, me gusta mucho todo el tema ecologico y quiero que me enseñen todo :-), quiero ver los gochinos astur-celtas que luego me voy a comer y gracias a los cuales mi señora me mirara mal una temporada jajaja
Hola Antonio,
pues non, nun me llego na, per si vais tar perlli a la 13:00 baxare a veros :-)
no se que me pasa con el mail que se pierden la mayoria que mando.
y digo yo, que ya andais por alli no vos cuesta nada quedar a comer no???? :-)
bueno señores, lamento ser el primero en dciros que el noceu chapa, problemas legales les hacen cerrar el tema hostelero y quedar solo en lo que eran finca ecologica.
Al parecer no hay marcha atras, y los que no tivumos la oportunidad de conocerlo, nos quedaremos con las ganas :-(
Juanjo y Cris, tienen pensado abrir algo con la misma filosofia del noceu, y si los bancos lo permiten pronto estaremos disfrutando de su cocina de nuevo.
un saludo
hoy toco fartura en boal, parrilla el zangano
http://servicios.elcomerciodigital.com/gastronomia/restaurantes/el_zangano.htm
tenia antojo de chuleton de buey y ganas de conocer este, asi un par de horas de coche y pa boal, madre mia, aquello en vez de cada dia estar mas cerca al contrario, parece que cada dia esta mas lejos, perdido y abandonado...
pero tienen buen chuleton que es de lo que se trata jeje
el chuleton enorme, pasada un cacho del kilo, de buey, muy sabroso, intenso y una grasa delicioso, tenia muy poco hueso, asi que era todo pa comer jeje, no fui capaz de acabarlo, me quedo muy poco, pero no puede, pero si no huebiera comido e bollo de pan y las croquetas antes hubiera entrado jeje.
bueno, el punto de parrilla perfecto y 24 eur el chuleton, para como era y estaba me parecio muy barato, el resto no merece la pena, croquetas normales y ensalada especial peor, 10 eur cada cosa, bastante caro para lo que era.
el servicio de chigre, el padre a la parrilla, y la madre y 3 hijas atendiendo el comedor y barra, el sitio bastante guapo puesto, nuevin por lo menos, es un hotel de nueva construccion y todo esta muy nuevo.
al que le gusten los chuletones pa paisanos, no quiera gastar mucho, y le apetezcan 2 horinas de coche desde la zona de oviedo pues esta bien y recomendable.
ah, la comida pa 2, con postres, una copa de vino y cerveza 0,0 49,60 eur.
un saludo
Antonio, siento dicite que si sigues asina vas tener qu'entamar un blogue tu y nos aprovechamos toos de los tos conocimientos!!! Apuntau queda'l zanganu pa una visita al occidente, tranquilu, esperemos qu'en dos años nun te ta lloñe y podamos dir n'una horina.
mientras no me echeis de los vuestros por aqui seguire contando mis historietas jeje.
si vas al zangano vete a comer chuleton de buey, el resto normalin de chigre, raciones en bandejas de alpaca y demas....
ademas con un chuleton pa dos se come, y bien, y son 24 eur.
un saludo
Equi nun s'echa a naide, solo taba animandote, un mas pa escribir :-)
wenas. menudu descubrimientu el que acabo de facer, conocer esti bolg y entelar fue to un.
Lo de la parrilla del candil en pruneda ye una pasada, o yera, porque hay años que nun voy, eso si, si sigue como antes cuidao con la cabeza en la parte enriba. Les patatines braves tan de muerte.
Si me dexais voy recomendabos un sitiu, llamase Casa Mori y ye en la Collatras, la carretera que va de la Camocha a la Pola, en la Colla,caserino pero muuuuuy abundante. Y el menu del domingo pa nun salir esfamiau, eso si, o vais tempranin o reservais. Por semana nun dan cenes.
wenas. menudu descubrimientu el que acabo de facer, conocer esti bolg y entelar fue to un.
Lo de la parrilla del candil en pruneda ye una pasada, o yera, porque hay años que nun voy, eso si, si sigue como antes cuidao con la cabeza en la parte enriba. Les patatines braves tan de muerte.
Si me dexais voy recomendabos un sitiu, llamase Casa Mori y ye en la Collatras, la carretera que va de la Camocha a la Pola, en la Colla,caserino pero muuuuuy abundante. Y el menu del domingo pa nun salir esfamiau, eso si, o vais tempranin o reservais. Por semana nun dan cenes.
Leyenda
Nun se como paso, pero nun me llego'l correo lletronicu colos tos bilordios. Apunto Casa Mori, y ya sabes, pasate perqui cuando quieras
Nunca hemos comido unos tortos de maiz tan asquerosos como los de la Barraca de Nava. Creo que son congelados, están ácidos, y para la gente que ha comido alguno en su vida, es una tomadura de pelo. Además es un sitio sucio. El día que estuvimos (dentro, en el comedor), estaba la dueña o lo que sea (la madre de las escanciadoras), sentada en una mesa de al lado haciendo cuentas, y mientras se sacaba las piltrafillas de los dientes sin ningún disimulo. Es uno de esos sitios que no recomendariamos a nadie.
Hola anonimu, tuve folgando perhi y nun vi el comentariu hasta agora mesmu. Pues ta bien que me lo digas, porque ganes y-tenia'l sitiu. En fin, de toes formes de xuru que lu prebo y ya veremos que me toca...Pa tortos los de Casa Jamino, por ciertu :-)
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