Hace 6 años
domingo, 16 de noviembre de 2008
L'Alacena de les Monxes (Granada - Andalucia)
Toi entamando a quedame ensin sitios n'Asturies, eso ye broma, qu'entovia hai munchos y perbonos que prebar, pero si que cada vegada complicaseme mas dir, asina que, tando solu, entamo a conocer un monton de sitios perprestosos, a los qu'añadir los que ya conozco y, que si repito, entamare a bloguear. Quiero dicir con esto que queda naugurada la seccion "Restu l'Estau". Na meyor qu'entamar por un de los restaurantes de Granada qu'abrio esti añu con una estratexa pernidia de bona calida (paez ser que'l primer cocineru consiguio dos estrelles Michelin tando nel Atrium de Caceres). Sitiu perguapu que foi alacena d'un conventu de monxes tien una parte de vinateria y'l restaurante n'un sotanu con arcos en lladrillu y nun aptu pa xente mui alta :-). D'entamu la casa punxieronnos una crema de calabacinos mui rica, anque nun tanto como la del otru dia na Tabla de Fano. Pola nuesa parte pa compartir tiramos de tartar d'atun colorao d'almadraba con xenxibre y soya que taba perbono (semeya 1). Trozos mas grandes de lo normal pa un tartar pola cenciella razon de "que se vea que ye atun del bono", la salsina sentiase como una mostaza de Dijoun pero persele. Esto taba bono y sedra la especilida de la casa, pero si vais nun dexeis de prebar el segundu platu de compartir que se pidio, "alcachofes fresques con fua", madre mio, qu'alcachofes (o kokotxes como diria algun amigu nuesu ensin querer...). El cocineru y metre expliconos como les facia, nun lo apunte, pero algo asina como envasales al vaciu y cocinales casi'n frio durante munchu tiempu. El casu, amas del tastu de les alcachofes col amestu del fua, la preparacion dexaba que les alcachofes fixeren "crunch crunch" na boca, d'escandalu, la verda. De segundu sigui col atun, magar de tar en Granada y nun en Cadiz n'esti sitiu tienen un atun que se funde'l misteriu y asina xinte dos cachos de llombu mui poco fechos que se desfacien na boca, perxugosinos. De compaña anduvo perlli un Ribera del Duero, nun m'alcuedo'l nome (nun lu escoyi yo y dempues d'enseñalu llego a la mesa decantau, asina que...) bona eleccion, en cualisquier casu. Un PX, un GT y un cacharrin de Pampero pasaron pela mesa, pero nun m'etrugueis pola cuenta, tampoco paso poles mios manes. Gran sitiu si quereis sorprender en Granada.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
20 comentarios:
bienvenida sea esa nueva categoria :-)
pero tienes que seguir pateando asturias eh???? ;-D
yo el proximo que tengo ganas de probar es este
http://www.desdeasturias.com/casavictoria/paginas/portada.htm
casa victoria en las caldas, el otro dia di con el de casualidad y me da muy buena pinta, de precio esta bastante bien, no se, creo que sera un descubrimiento, alguien lo conoce o oyo hablar del?????
Si, si, ensin dulda seguire pateando les Asturies mies, entamando pela Venera, esta selmana voi xintar elmenu del dia elli, cueste lo que cueste :-). Por ciertu, non, nun conozco esti que me pones, otru mas pala llista!!
el otro dia estuve en tomando un vino y una tosta en una barin, cafeteria, vinateria, llamalo como quieras, un chigrin vamos, en posada, iris, en la plaza del ayuntamiento, tiene una terracina muy prestosa en la misma plaza, en los soportales, con estufas de esas pa estar en invierno, pues tome una tosta de cecina con queso de cabra y gelatina de vino de cangas, muy muy rica y prestosa, con unas patatinas debajo y todo, 2,50, recien hecha y perfecta de todo, me gusto mucho el sitio, y un vinin, un serres creo que era, rioja, 1 eur.
cuando pases por posada y la fartonina ya juegue solina en el parque ahi estareis muy bien porque se ven los guajes y lo pasan alli genial :-)
Coño!! L'Iris, qu'alcordances!!. Cuando yera mas xoven yera'l de les pizzes de la zona :-), ya vi que siguia abiertu, y veo que van cambiando'l menu jeje
Pues genial la nueva andadura, pero como bien dice Antonio Lopez, sigue pateando Asturias.
Hoy toca madrugar, que tengo un millón de cosas que hacer ...
Candasu, andas por ahí?¿
Ahh, si te acuerdas del nombre del sitio, chivamelo ...
Pa decantar el Ribera, ¿preguntáronlo antes?. Ye que a mi jódeme mucho que me decanten el vino sin preguntame. Si ta caliente, lo más normal, y encima lo decanten peor tovía.
Toni
colo del vino taba a otra cosa, pero enseñar enseñaronlu a la mesa, nun se si entrugaron lo del dacantau, de temperatura taba perfeutu (nin caliente, nin frio). Lo que si te digo ye que nun me paecio'l tipicu vino pa decantar (dientro la mio inorancia) nel sen de que nin vi posos, nin el vino yera "alcoholicu", nun se si hai otres razones pa decantar...
Tony
Nun ye que m'alcuerde, ye que nun s'alcordaba el que me lo dixo. Pero, por eliminacion, en Dunmore hai tres famosos, un ta na playa y llamase Strand algo (esti aconseyotelu pa tomar una cervecina porque tien una terracina encima la playa na que se ta de viciu), por tanot esti nun ta nel puertu. De los otros dos un ye un hotel (Ocean's algo) si fuera un hotel el que me dicia alcordariase, asina que solo queda el Spinnaker :-)
hoy gran comida en la venera, comimso el menu, pero pedimos las croquetas de cecina aparte, muy muy sabrosas, de menu ensalada de cecina y queso de cabra caramelizado, y arroz con presa iberica, un diez, mucha presa y una potencia de sabor dificil de conseguir, de postre tarta de lima reuqemada y flan de chocolate amargo y sopa de choco blanco, o algo asi, originales y ricos, 15 eur el menu sin bebida.
sitio muy prestoso donde se cocina de verdad :-)
Antonio,por lo que nos cuentes, buena pinta tien esti sitiu de La Venera.
ye un sitio prestoso, que nun te dexara indiferente,perpiquiñin, tien 3 mesucas, y la cocinera ye camarera, ta ella sola, yo ni idea de vinos, pero creo que tien bastantes rarucos de los que os prestan tanto :-), yo tome una copa d'uno d'esos y fueron 2,20 eur, agora nun se dicite cual foi
¡Hola a todos!
Antonio
Lo mejor de esa comida fue su motivo. Le tengo muchas ganas a LA VENERA desde que vi el post del DILENTATE hace tiempo, y después al saber que la dueña era la mujer de MANUEL DE CIMADEVILLA (al que mando un saludo).
El último GRAN ARROZ que he comido en Asturias fue el del MOLÍN DE MINGO, un arroz espectacular en todos los sentidos, tanto de sabor como la textura del grano. No es un menú de obrero por 15€ para comer todos los días, pero si un gran menú para comerlo de cuando en vez, y su precio más que justificado por como comentas que has comido. Solo falta que lo visité FARTONES para confirmar con su tercera opinión que es una gran casa de comidas.
Una última cosa. Gracias a Antonio he podido ver la carta de LA VENERA, una carta con pocas propuestas pero que a la vez creo que es lo mejor, tener poco puede ser la mejor opción como negocio de ofrecer más que nadie: regularidad, calidad..
FARTONES:
Mañana leo el post más tranquilo que todavía no lo he hecho.
Un abrazo para ti y para Marta.
GUAJE
Col permisu del farton, voy copiar el prólogo d’un llibro que toi lleendo, "Asturies cuenta… y naide nun escucha", son 15 autores que cuenten 15 histories diferentes, relacionadas col pasau, presente y futuro d’asturies, a mi tá prestándome muncho lleélo y vos animo a ello, amás lleer llingüa ye perbono p’aprendela.
El llibro val 10 eur y véndese en munchos llaos, por exemplo nel corte inglés.
"O polo menos eso mos paez a la mayoría de la xente que vivimos nesti extrañu y pequeñu país, a nun ser que seyas capaz de seducir a un principín, conducir un coche de Fórmula-1 o vender Goma-2 a unos llocos con turbante. Al restu resultanos difícil faenos oír ente tantu ruíu de fondu.
¿ Conviértenos esto nun pueblo silenciosu? Non, glayamos como naide, pero paez que nun somos quien a atopar a dalguien dispuestu a escuchar. Yá nun te cuento nada si amás decides espresate nesta llingua que tanto molesta.
Esti proyectu naz condicionáu por esta necesidá . Al traviés de les distintes voces de quince autores tratamos d’articular un glayíu que resuene per tol país. Podría este llibru casi como una terapia pa los que participamos nél.
A caún d’estos escritores plantegóse-y un retu: dar la so visión personal d’Asturies, narrar esti país a veces dolorosu. L’únicu condicionamientu foi qu’a caún d’ellos diba corresponde-y una dómina determinada: el pasáu, el presente o’l futuru d’Asturies.
Quince autores de distintes edaes, trayectorias, estilos y maneras d’entender la lliteratura, y ensin embargu toos ellos paecieron tener una mesma intuición sobre esti país: qu’Asturies foi, ye y será un país d’enmigrantes, de penes y suaños ensin cumplir. Nestos tiempos de crisis y de directives europées anti-inmigración nun ta de más recordar qu’Asturies edificóse gracies a la inmigración, la d’aquellos que colaron y col so dineru salvaron de la fame a los sos parientes y la d’aquellos qu’aportaron equí y nos ayudaron a construir esta sociedá. Agora lleguen de distintos colores, falando llingües estrañes, y eso paez asustanos muncho, pero nun ta lloñe’l día en que pensar Asturias nun va ser posible ensin toes estes persones."
Perdonar pol tochu :-)
guah.e
tienes razón guah.e, lo meyor de la comida foi'l motivo, lo que nun quier decir que nun fora perbona jeje
Manu
Antonio mandome unes semeyes al correu de casa que-y fain xusticia, apetez dir :-)
Antonio
Asina me presta, que te sueltes col asturianu
Del llibru, perguapa cita :-)
dempués de davos la vara entrugando-vos ónde dir a xintar cola familia, vamos dir esti domingu a la venta'l xamón, prestame muncho muncho el sitiu, pero apeteciame tastiar otru nuevu.
A ver si tastio les perdices eses, o cordonices, nun sé, con castañes, que creyo que son la hostia :-)
un saludu collacius
(vaya dificil ye esto d'escribir na llingua :-))
Antonio
Gran sitiu la Venta, nun falla, ah! y son perdices con castañes, supongo que ya les tienen porque ya tamos na seronda. Bien collaciu, sigui asina, joder que bien vas pa llevar "dos dies" de cursu!!
ah, hoy xintamos el menu en un italian d'uviéu, el salvatore, na cai campomanes, 11 eur, bastante normalin, el sitiu perafayadizu y prestoso, mantel guapu etc, pero poco mas, bonu, el flan de postre coyonudo
jajajja eso ye la profe, que ye perbona, que yo soi perchepu pa las falas, amás hubo una clas que nun pude dir pol trabayu, cagon les pites de grau como m'amoló !!!!
Publicar un comentario