jueves, 25 de marzo de 2010

Brasserie Ghotel (H.anover-Alemaña)


Tres d'unos dies totalmente ocupau pue poneme a escribir dalgo de H.anover y'l so xintar.
A pesar del poco tiempu de visita pude dar una vueltina y dame cuenta de que too llamase "Ernesto Augusto" (debe ser que n'esti vieyu reinu aleman gusta-yos mas la cerveza qu'a un guah.e un carambelu). Na semeya un podeis ver al tataragüelu del home de Carolina de Monaco n'una de les poques vegaes na les que podia tar enriba'l caballu (si ye como'l tatarañetu tuvieron de pasalo mal pa inmortalizalu).
Una de les coses que tien la ciuda ye que casi nun tien places d'hotel y eso, nes feches del CeBIT, solo pue dicir qu'onde tuve taba'n "Casa Dios" (midia estandar asturiana) del centru (unos 12€ de taxi pa que vos faigais una idega). A pesar d'ello tuve suerte, nel barriu nun habia na mas qu'un griegu (y nun ye plan n'alemaña falar de griegos agora mesmo) y un bon restaurante nel hotel. La brasserie Ghotel contaba con clientes del mesmu, asina como otros que venien elli a xintar. Ambiente caldiu, lluces tenues y bona atencion. Como'n casi tolos chigres que conozco nel pais tienen la carta n'ingles y aleman, lo que favorez nun meter la gamba colo que comes, mas que nada porque'l mio aleman ye de supervivencia y si, podria pedir "schwein" (gochu), pero nun sabria que parte del mesmu.
Los platos preferios de lo que prebe fueron la salchichen al curry con pataques frites tipo McDonald. Les pataques non (a ellos gusten-yos) pero la salchicha del tipu "enormus" (semeya de baxo) taba pa rellambese, tanto que casi nun m'alcuerdo de sacar la semeya y ya llevaba un cachu xintau. Tienra, sele de tastu nel que'l curry (un plizcu picante) dab-y'l toque perfeutu. Perbona. Ye que les salchiches alemanes son una pasada, como les oscar Mayer d'equi!!, vamos, lo mesmo.

Magar que yera'l platu mas demandau polos alemanes a mi prestabame mas xintar carnona (semeya tres).

Lo que se ve ye un steak de xata perbien preparau (colos famosos tres colores de la carne, colorao nel centru, rosa na segunda capa y pasau per riba). Los steaks preparabenlos de varios tamaños, 180, 250 o 300g. El de la semeya yel piquiñin. La compaña podies escoyela ente les pataques Mac Donald, les pataques asades con crema agria o como mas me prestaben a mi, les bratkartofeln. En si mesmes ya son un platu, pataques panadera un plizcu frites y terminaes al fornu con cebolla y trozos de salchicha. El platu del steak venia con pan d'ayu, tomate y mantega d'herbes.
La compaña habitual yera Maisel's Weisse (trigu) tamañu pinta, por supuestu. La version mas escura yera la dunkel mayoritariamente de trigu (como diz l'apelliu "weisse") pero que tenia dellos cereales mas. En cualisquier forma, dos cerveces seles qu'entraben soles.
El preciu, como siempre n'alemaña, sorprende, el steak de 250g con les pataques panadera y dos pintes, 32€.
En fin, como nun taba centricu de xuru que nun vos val de referencia, pero, si cayeis nel Ghotel va prestavos.

9 comentarios:

Unknown dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Pululanta dijo...

Vaya pinta que tiene el steak!De miedo!
Las cervezas alemanas tambien son otra cosa, cualquier parecido con las de aqui es pura coincidencia ;-)

Fartones dijo...

Ricu, ricu...prestosu ensin dulda
Les cerveces alemanes son otru mundiu, como les ingleses, belgues o les irlandeses. En H.anover dan-y a esa marca y nun ta mal, eso si, ye de trigu.

Jorge Díez dijo...

Nun se te pue mandar perhí como embaxador. Perguapu: vas a Janofa a ponete tibiu de salchiches y birrona y ensin lleva-yos ni una mala sidra, seguru.
Pa otra vegada los teutones van echate ;-)

(Agora que nun nos lleen, esa carne ¿ye meyor que la nuesa? De les salchiches nun falaré ensin probales.)

Fartones dijo...

Pues eso, nin una sidre nos mandaron pa da-yos de prebar, un desastre!!.
La carne ta rico, yo diria que ye del mesmu nivel que la nuesa. Estos steaks taben perbonos y poco ñervudos. Como cene toles nueches elli, pue dicite qu'un dia tuvo un plizcu mas baxu el nivel de la carne, pero poca cosa.
De les salchiches, esta taba perbona, pero les meyores xinteles en Frankfurt un añu que fuimos a ver un mercau de ñavida, impresionantes, pa tolos gustos y tastos. Por ciertu, en Frankfurt tamien y di a la sidre, pero la d'ellos la sidreria llamabase Wagner...bono, ta perqui pel blogue n'algun sitiu :-)

Toni dijo...

El preciu en los paises foriatos sorprende porque aquí tómannos el pelu totálmente. Relacionao con los sueldos que cobramos en España los precios son altísimos. Cuando tuve en Suecia l'añu pasau, por poner un exemplu, el típicu solomillo con foie y salsa de Oporto andaba por los 28-30€ y con el IVA incluído, que allí ye nada menos que el 25%.

Fartones dijo...

Toi d'alcuerdu Toni, los precios fuera son perbonos. N'Alemaña l'IVA ye del 19% y los 32€ de la cuenta punxelos por redondear. Carne rico, cerveza rico, pataques bones y la verda que RCP siempre perbona

compangu dijo...

Hasta este último mensaje no me quedó claro si la sorpresa del precio era buena o mala.

Home, 32 € por una carne con patatas y cerveza -visto desde el punto de vista del poder adquisitivo de aquí- tampoco me parece un chollo.

Otra cosa ye que miremos el sueldo medio de los que viven allí...

Fartones dijo...

Home compangu, yo veolu peraxustau, tamos falando de 1/4 kg carne con 1L de cerveza prieto de la bona. Teniendo'n cuenta que'l IVA ye un 3% mayor que'l nuesu salte col IVA d'equi el 1/4 kg cocinau por unos 18€... vamos, bien :-).
Tamien te digo que fai unos añinos entovia yera mas barato too n'alemaña, pero nun ta na mal.