Santisteban ye un pueblin munchu menos turisticu que'l so vecin L'Arena (o eso paezme a mi) que tien, ensin embargu, unos cuantos chigres de merecida visita. En plena "fola" de calor (vamos, un fin de selmana de xunu que fixo bono) tiremos un domingu hasta equi dempues de dar unos paseinos per Salinas. ¿Porque a Santisteban? porque Salinas taba enlleno xente y L'Arena dabame a mi que tamien. Tiremos pa alla y acertemos. A mi la verda que la parte del Puertu con eses grues del sieglu pasau (o del anterior) y eses vistes a la ria prestenme munchu.
Decidimosnos por el Puertu Norte porque tenia terracina con sombrilles y podiemos tar fuera y xintar. A pesar de que años atras fuera y nun me presto na, tantos que fai años que camudaron los dueños y yo nin fuera de nuevu, paeciome una bona idega poles critiques que fuera sintiendo. Efeutivamente, una gran idega.
Na terraza nun pues esfrutar de la carta completa (una pena dempues de lo prebao) pero ponenete dellos platos cenciellos pa esfrutar estupendamente.
Entamamos por una ensalada "Puertu Norte". Ensalada de gran tamañu, bona presentacion y sumamente prestosa; gulas, gambes, vinagre de modena, tomates, aceitunes, dalgo de bonitu y los toques fundamentales, quesu de cabra pero rallao perriba, tipu lo que fain cola mozarella pero col de cabra, y varieda de frutos secos cortaos en torzos minusculos y tostaos (almendres, ablanes..) mui, mui piquiñinos que diben dexando un tastu perbonu. La ensalada ye un platu cenciellu, pero dificil de llograr bien cuando y-metes mas coses y que siga tando frescu.
De segundu,tamien pa compartir, pulpu a la brasa del pedreru. Buaa!! que rico!. De nuevu otra racion de gran tamañu con dos bonos tentaculos de pulpu, testura perfeuta pa mi (nin blanda, nin dura), el pulpin...uhmm que tastu! y xustu de pimenton y aceite. Simplemente perbono. Quedemos coles ganes de venir a xintar un bon pexe, la cocina apunta mas que maneres.
Dos cerveces (Mahou), dos Ruedes y dos cafetinos con xelu y la siguente sorpresa...¿29,6 €? coño!! pongame pa llevar otru pulpu. Nun solo esto, atencion personal y profesional (perafayaices les moces que lo lleven). En fin, prestosu pa xintar y esfrutar.
Hace 6 años
15 comentarios:
Está claro que (por fin) tengo que cruzar la ría.
Me apunto su muy interesante referencia D. Fartón.
En mi anterior visita a la zona, aconsejado por el pretigioso comentarista que me precede (muchas gracias D. Piki), nos dirigimos hacia L´arena y desde allí, pudimos apreciar que la orilla opuesta nos resultaba muy atractiva, además de cercana, por lo de sus muelles y cargaderos de mineral. ;-)
Después, disfrutamos mucho en el mirador del Espíritu Santo y nos fuimos con la sensación de que dejábamos pendientes muchas cosas hermosas: L'Atalaya; Los Glayos..., etc. Esto, junto con su referencia "gastro", siempre suponen motivaciones adicionales para volver a visitar la zona.
Cordiales Saludos
Compangu
Nun se a qu'esperes, nun fai falta cruciala nalando :-). Home! dase un rodeu diendo'n coche pero ta pegadino a L'Arena nin!
Don Zuhur
Perbona zona pa dar una vueltina, tien vd que volver en pudiendo :-)
¡Hombre! Ese lo tengo en la agenda, lo juro, así que habrá que darle prioridad. Me motiva lo mismo que a ti: el cambio de dueños, las buenas referencias, etc. Aunque eso sí, será ya en septiembre, que el verano me da muuuuucho miedo.
Y bueno, amigo, ya sabes que yo esto lo hago por obligación, ¿eh?, que no es personal, es la maldición conocida como "de la Sidra Pachu". Así que me veo obligado a dar la coña, ya me entiendes. Esa ensalada, tan fresca, tan agradable, seguro que llevaba un aceite de más cerca, que no fueron a Módena a por él.
(Je, je, je...)
Home, ta claro!!. Siempre que pongo de "Modena" ya pa describir que ye acarambelizau, ho! d'esi color marron-prietu :-)...mira que yes malu!.
Y si, los nuevos dueños dan-y otru toque al chigre que yo conoci :-)
La primera vez que leí el texto de la entrada me solidaricé con el "lapsus" y ahora puede que ya el asunto haya derivado hacia una de las incontables guasonas coñas marineras de D. Fartón...
Pero...
¿Aceite de Módena...?
W.T.F...!!??
Menos mal que Don Zuhur sí está atento a la jugada.
Si me das "vinagre" en lugar de "aceite" acepto pulpo como animal de compañía. El de la foto, sin ir más lejos.
Y luego una botelluca para cerrar el trato, aunque no sea de Pachu :-(
Cagüen mio mantu...tais en too!!! agora lo camudo...l'aceite d'oliva :-)
Si que tien buena pinta y encima a muy buen precio...
Pues si Sibarita, rico y baratin. Prestome munchu
Chicos, pues a mi no me pareció baratín. Pensé que estabas hablando de otro sitio, porque mi pulpo estaba puesto sobre una cama de "puré de patata"; y los boquerones con pimientos, 16€ la ración, salían a más de euro el boquerón. Nosotros con agüita y sin pan pagamos más de 50 € por la ensalada, lo único salvable, los bocartes y el pulpo. Sin postres, vinos u otras exquisiteces. Si es cierto que fue en la terraza, pero no creo que le de una oportunidad al interior
Lolo's Tita
Coño, pues nun se. La cuenta nuestra foi esa, llamome l'atencion por eso foi tan esactu. El nuestru pulpu (vease la semeya) de cama de pure de pataques na de na. En fin, igual ye cosa de les temporades, pero caro nun foi :-)
Pues yo estube el otru dia y el pulpu era igual que el de la foto.
La ensalada buenisima y tambien como la foto y el tratu excelente. Eramos dos y pagamos 60€ (mas o menos, ni lo recuerdo, cuado quedes contentu eso ye secundario)porque bebimos albariño, postre..
Por cierto la camemarera nos recomendo setes rellenes de pitu caleya y taben de muerte :)
Muchisimes gracies por el blog, pa mi ye una biblia gastronómica.
Llavandera, prestame munchu sentir que los sitios que me presten a mi dexen bones alcordances. Gracies polo de la Biblia,pero nun Ye pa tanto! Sólo escribo d'esperiencies y si valen pa dalguien, meyor q meyor
Llavandera, prestame munchu sentir que los sitios que me presten a mi dexen bones alcordances. Gracies polo de la Biblia,pero nun Ye pa tanto! Sólo escribo d'esperiencies y si valen pa dalguien, meyor q meyor
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