Hace 6 años
martes, 21 de septiembre de 2010
Casa Adela (Lada- Llangreu)
Hai que lo lleer too, dizlo mio pa y tien mas razon qu'un santu. Nun solo hai que lleer sinon que tamien hai qu'escuchar. Gracies a la llectura de los blogues d'otros collacio pues llegar a sitios como esti, y si llego a poneme a escuchar al mio pa igual llego enantes (mira que creer que nun lu conocia!!).
Los planes pal domingu pasau pasaben por otres idegues, pero mira tu que salio un dia soleyeru como quiriendo despedise del branu y camudaron les nueses intenciones pa dalgun sitiu que tuviera terracina pa tar xintando al aire llibre que n'Asturies nun tamos sobraos de dies prestosos. pela tiesta pasaron un par de sitios (casa Josefina, Les Viñes...) pero nun cuayaron hasta que prendiose la bombilluca y cayimos en Lada.
Dir a Lada a xintar fuera pue paecer raro, pero les semeyes del blogue de "Asturies de Mar, Monti y Fogones" terminaron de convencenos. Gran idea la de venir hasta equi.
Al fondu de Lada, la casa ta situa de forma estratexica (ensin querer, digo yo) pa que dende'l prau y la terraza nun veas la "parte guapa" de llangreu (termica, quimica and company).
El dia acompañaba, el sitiu tamien, los pitos taben a lo suyo y'l burru taba pastiando tranquilamente. L'otru burru (o sea yo) ya taba naguando por entamar la comida.
D'entamu pa compartir nos decidimos por una ensaladina templada de pulpu (semeya siguienti). Rica y fresca que yera pa lo que taba'l dia. El pulpu cola testura perfeuta, vinagretina perriba, unes fueyes de llechuga y unes pataquines cocies. Curioso los de les cebolletes en vinagre. Dieron-yos como un toque de sarten pa pochales y dexaronles un plizcu acaremilazaes y d'esi color marronin que se ve na semeya. Curiosu amestu el que dexo esi toque cola vinagre que traen. Curiosu y prestosu.
Pero, sin dulda, lo interesante del sitiu son los fogones de verda y, como'l pitu caleya ye por encargu y nun taba preparau pa da-yos caña a los que saltaben pel gallineru, pidimos una de rau de toru y una de cabritin con pataquinos. Buff,buff, que fartura y que placer de cocina. El mio cabritin taba pa rellambese, tienru, bien guisao, sele de tastu, con una salsina de pimientinos que facia saltar les llarimes al tou buen comensal que se precie. En resumen....que bono!!. Agora, si'l cabritu taba impresionante, el rau de toru foi un espectaculo pa los sentios. Acompañau de unos pataquinos, el tipicu guisu de paisana de tola vida con un plizcu cebolla y unos bonos trozos de rau (de toru, de güe, de vaca, de xatu o lo que fuere) yeren pa sacar al llombu a la cocinera pela puerta grande.
A tou esto pa pasar la comida tuvimos con un Aalto de 2006 que me resulto mas potente que'l del 2005 que prebara un par de mesinos pa tras. Quiciabes tien que ver que como sigan asina en España coles graduaciones de los vinos (14,5%) dientro de poco va dar lo mesmo xintar con vino que con una botellina de Macallan (ye un dicir) o eso o pidimos el vinu por chupitos. De toes formes, vinu potente n'un principiu que ameyoro col pasu del timepu al dir abriendo poco a poco. Llixera maera y ya nun se mas, el que quiera que merque "la guia Peñin" que yo solo se que taba bono y nos presto asgaya.
Tres cafetinos de pota con xelu (repeti, apeteciame), un chupitin d'oruxo con herbes y 37,5€/persona. Teniendo'n cuenta quel vinin yera casi la meta de la xinta "I'll be back" como diria Terminator porque paeciome una gran RCP. Sitiu realmente interesante que merez una visitina.
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24 comentarios:
Tien too una pinta cojonuda.
Y esto de los vinos ye la llechi. Tomé el Aalto 2006 fai unos meses en Ca Suso y pareciome incluso amable pa tener poco más de 3 añinos.
Hola Toni
Taba too mui rico, la verda. El vino tamien ta mui rico y si, llega un momentu nel que sabe hasta sele, pero tarda n'abrir, deben ser esos graos de mas :-)
farton, y como tan los guah.es per ehi eh??
si la xinta ye bona, el sitiu meyor.
a esi rabu di maera yo y ye verda que ta pa llamber el plato cola llingüa.
les paisanes tratente como un xeneral, vamos, que presta muncho tar perilli
amas nun paez que tas en llangreu y menos en lada, coles montañines, paez que tas nun sitiu guapu h.e h.e
No sabes la alegría que me da el volver a leer algo sobre este sitio.
recordabas en su día el post que le dediqué?, Casa Adela
Veo que despues de año y medio de mi visita las cosas siguen en la misma línea, curioso que hayamos pedido el mismo plato (ensalada de pulpo) y que los precios signa siendo contenidos.
recuerdas cuanto costaba el vino?, Recuerdo que los vinos los tenian muy bien de precio.
Y sobre todo, si vas a volver o si alguno va a ir en breve, el postre ese de " Natillas con higos al marrasquino", no se si lo seguiran teniendo pero sin lugar a dudas fue el postre que mas he ha impactado hasta el momento.
La verdad es que tiene que ser bueno el sitio, ya que todos los que hablais de él lo haceis muy bien.
Y es peculiar, porque no olvidemos que estamos hablando de un sitio de "comida de toda la vida", y en el que difícilmente sales por menos de 35 € (que no hay que olvidar que son casi 6.000 pelas).
Todavía dudo...
a mi el sitio me presto, pero no me parecio barato
la rccp no es d elo mejor que tiene el local
las raciones tampoco me parecieron grandes
el rabo me gusto, muy tradicional, la salsa demasiado floja, sin trabar pero bien guisao, pero tambien hubo platos muy planos.
pero insisto, barato no es y las raciones son normales.
del vino no hablo porque no se
Lolo, cuanto hace que has ido?. Desde luego a mi se me parece buena rcp y cuando yo fuí la sraciones eran muy grandes.
En el caso de los fartones, si quitas los 25-30 € que puede costar el vino, quiere decir que has comido por 25 € lo que han comido, no me parece mucho la verdad....
Hola!!
El vinin creo que fueron 31,50€ polo que eso tomau con un mas baratin, pongamos-y de ente 16-20€ la xinta se pon en 30€ o menos por persona. Si ya te tires a sidre y xintes 4 botelles (por dicir) poneste en unos 25€persona, lo que me paez mui aceptable pala calida de los platos.
A mi prestome munchu y si teo que dicir que'l l'otru dia taba pa rellamber el platu, entiendo que nun tolos dies puen llogralu igual, eso de xuru. Tratente perbien y bono, que mas? bien gastes les perres porque hai vegaes que pagues la meta y tas de mal llechi hasta'l dia siguienti :-)
Sibarita
Pues tamien lu lleyera, pero tenia mas cercanu el de admmyf na tiesta, igual poles semeyes que fai el cabron :-)
Antonio
Pues bien collaciu, de momentu perbien, la neña entamo'l cole y eso ye indicativu de que crez y qu'un faise mayor...llibros!! tuve que pilla-y llibros, nun me lo pueo creer :-)
Polo demas too controlao,amas de los catarrinos normales. ¿que tal les neñes? y digo les tres porque tu tas en inferiorida, equi va too al 50% h.e h.e
yo lo decia para no llevar a equivocos a la gente
yo fui en junio creo, mes arriba, mes abajo
comimos 3 raciones, tendria que mirar las fotos, pero recuerdo el rabo que ya hable de el y una parrillada de verduras manifiestamente mejorable aparte de muy escasa.
me quede con una buena idea del sitio pero la cosa paso de los 30 eur con 1 botella de sidra, postres y cafes y no sali fartuco precisamente, por eso digo que las raciones no las considero abundantes como pueden serlo en otros sitios y que para el que no lo conozca puede llevarle a engaño.
farton
les neñes, perbien, ni un catarrin coxeron, tan como besties
tan tol dia enllenes de mierda d'andar pol suelo gateandu y zapican de vegada en vegada h.e h.e
un saludu
Casa Adela
Creo que es un buen restaurante, bien decorado, muy limpio, cocina elaborada con mimo y tiempo, buena vajilla, atención profesional y buena cocina.
¿Qué es 5€ más caro que en una sidrería? Puede. Pero recordemos que todo eso a lo que hacía mención no te lo ofrecen. Amén de mesas amplias, separadas, un buen jardín para que jueguen los niños.
Más no se le puede pedir. Creo.
Buen post. Felicidades y a seguir descubriéndonos nuevos lugares.
Oye, nin ¿tuvisti pescando calamares col café? Eso del café de potera, no sé yo ;-) A partir de ahora me voy a poner serio y voy a pedirte cata del café también. Acidez, más o menos afrutado, el tueste... Todo eso que se deriva de un comentario aciago sobre la Sidra Pachu en aquel lejano día...
Ahora en serio, lo de que el Aalto no se abriera no tiene que ver mucho con ese mayor grado alcohólico pero ese rejón de graduación es algo que para mí perjudica a los vinos. Se hacen pesados de cojones. ¿Veis cómo la sidra tiene sus ventajas?
Antonio
Les raciones bien, la ensalada de pulpu yera abondo grande, mas que bien pa dos. El rau paeciome abundante, quiciabes el cabritin un plizcu mas escasu, pero pa mi foi suficiente porque acabe con una bona fartura.
Allegrome de que ten bien les neñes, amas, eso de que ten guarre ye lo meyor pa nun garrar allerxes
:-)
Anonimu
Prestame ver xente nuevo perqui ho, participa cuando quieras. A mi prestome y paezme un bon sitiu. Gracies pol comentariu de bon post, nun hai de que :-)
Jorge
DIOXXX en que taria pensando? bono, realmente eso ye un "casismu" ya sabes eses coses que solo dices en casa y que dempues tou'l mundu va y te mira raro. Tamien dicimos "baticar" que quies!!!. Gracies pol apunte, nin me di cuenta, agora lo cambio.
Del vinu, nun se, fiu, tu yes el qu'entiende, pero na mas descorchalu salio un vaporin d'alcochol d'elli que vamos!!. A mi prestome dende la primer copa, pero si que foi ameyorando col tiempu (tampoco y-di munchu tiempu, teo dicir). La prosima pongome col tueste del cafe!! anda con lo que tien que cargar un solo por un comentariu ensin importancia del tastu d'una sidre ;-) !!!
Los llibros de la guaja diz.
Calla oh, que a casi dame un mal esti añu.
No tien ni pajolera de lleer y los llibros tienen más lletres que los post de Jorge.
;->
Compangu
que bono!! h.a h.a h.a
Pobre cría. Déjala que aprenda a leer con bichos de colores y cosas así, que un post mío puede causar daños irreparables ;-)
¿Pero dónde anda usted metido?
No solo de Casa Adela vive el hombre.
El hombre Fartón claro.......
Pues non, anonimu conociu, nun solo de Adela vive l'home, pero ye un puntu de partida perinteresante :-)
Por cierto. ¿Has tenido tiempo de visitar el nuevo llagar de Trabanco en Sariego?,¿dan comidas?
queriu anonimu conociu :-)
tuve na naguracion el xueves pasau (amas de que dalguien de segurida confundiose y punxome nel coche un cartel de "autorida" y aparque na puerta del presi, conseyeros y demas politicos, si llego ser terrorista...igual soi una autorida dende qu'escribo h.e h.e). Al casu,ta perguapu, pero ye un bar-tienda. Tien un salon d'espiches impresionante, pero nun se hasta que puntu ye publico o ye pa veceros VIP..ya sabes, sacar 6 millones de llitros de sidre pa lantre ye complicao. Asina como chigre propiamente dichu nun ye. La unica pena ye la desapaicion del llagar de Pachu :-) qu'embotella y produz agora en Riestra pero la sidre ya nun tastia igual
Home, nin, ye que en el tema de la sidre, yes una auténtica autoridá.
Lo de Pachu ye pa entamar a berrar y no parar. ¡Con lo rico que taba!
Menos mal que nos queda Foncueva, Acebal, Peñón...
Non, pa mi que se liaron col "vengo de parte de..." nun se, igual creyeron que venia de parte d'algun ministru :-)
Despues de oir hablar en varios post de Casa Adela.
Por fin me he decidido a probar.
Fuimos a comer la jefa y yo.El sitio exterormente no dice mucho ,por dentro es otra cosa ,pero las vistas exteriores dejan bastante que desear,aunque aqui de lo que se trata es de comer ,asi que vamos al tema.
De entrada pedimos unas verduras con almejas (14,00€) para compartir,y de segundos unes chuletines (12,00€) y un rabo de toro(12,00€).Todo estaba bueno y para mi gusto les raciones muy curiosines,les chuletines eren de lechacin de verdad ,hay sition en que ponen de lechacin y son de cabron jajaja y el rabo muy bueno ,segun me lo trajeron dije"esto huele que alimenta".
Botella de Carmelo Rodero Crza.(22,50)2 cafes sin cargo y un gintonic de Beffeater (5,00) TOTAL 67,50€.
Sinceramente la RCP me parecio muy buena.Volvere
hola Jorge,
A mi tamien paezme que tien una bona RCP y'l sitiu gustame. De les vistes esteriores, tienen trucu...hai que ponese col llombu mirando pa Lada :-) y entos tienes les vistes de les semeyes que xubi al post. Agora, si te metes dientru y te toca mirar pala termica...que-y vamos facer!!
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