viernes, 8 de octubre de 2010

Casa Narciandi (La Maera - Siero)





Ya se, ya se, ultimamente lo mio son les "cases" dalgo y les que me queden por prebar pa organizar una xintadina curioso de comida tradicional. Esta vegada apaecimos equi por antoxu tempraneru d'esos dificiles de facer sobre la marcha, pero si lo diz la xefa ya se sabe. ¡¡Hala!! a buscar un chigrucu sobre la marcha, ente Sariegu y Llanera y con pitu caleya ensin ser por encargu.

Casa Narciandi lleva faciendo esto nel Altu la Maera dende que teo usu de razon y digo yo dende que la tien el mio pa, los mios güelos, etc...porque debe llevar ehi dende los tiempos de Carolo. El sitiu ye abondo afayaizu (anque xustu les meses de la zona mas guapa tan un plizcu apegaes ente si), puestu en piedrina a la entra y con maera d'esa de tables peles paredes na zona mas nueva onde les meses tienen mas distancia y tase comodu. Destaco que na decoracion tien delles acuareles de Juan Rionda y hasta un debuxu del maestru Ibañez con Mortadelo poniendose les botes.

Too paecia indicar una bona fartura, paisanos y paisanes del pueblu y cerca, Tou terrenos normales y de los de postin, casina de siempre, en fin, nun se, daba-y bona pinta.

Entamemos con una ensaladina mista cenciellina porque dempues d'una boda, como que necesitabemos dalgo fresco, la mar que notaba na tiesta nun yera d'eses tranquiles, mas bien d'eses qu'arrastren. Ensalada de lo mas normal presentada colos ingredientes xustos (troncu de bonitu de bona conserva, aceitunes, esparragos, llechuga, tomatin- perbonu, si, si con tastu-, cebollina y un par de lonches de bon xamon). Entro bien y taba bien aliña que yera lo que queriemos. Rica

De segundos, el pitu "antoxu" de caleya per un llau y, pela mio parte, media de callos. Si, esa racion (semeya 3) ye media, si llega ser entera igual arreviento. Los callos ponentelos de mano con unes guindilles cayena pa poder echa-yos al gustu. Eche munches porque anque los callos nun taben malos, tampoco taben bonos. Faltaben-yos fuercia, consistencia, amestu de tastos, nun se, floxucos, un plizcu decepcionantes.

El Pitu de caleya llego con perbona pinta. Bon bichu, bon productu, prietin y tienru, pero lo mesmo que los callos, faltaba-y dalgo, esi puntu de cocina que tienen en otros sitios (casa Adela por exemplu). Con esi productu puen facese platos impresionantes y esti nun pasaba de normalin. Un detalle qu'estropio la presentacion fueron los arbeyos. Nun se pue, digo yo, calcar 17€ por una bona racion de pitu y presentalu con unos arbeyos de bote ensin pasar pela sarten siquiera. El platu, floxucu. (Semeya 2).

De compaña tiremos del Campillo Crianza 2006, teo dicir que la carta de vinos ye clasica peron con bones entraes y que tan toos perbien de preciu, los 14€ en chigre del Campillu sorprendierionme, tamien ver un Abadia Retuerta a 15 na carta y asina con toos. Un puntu pal chigre.

Dos cafes con xelu y un moscatel de la Marina y 27€ por cabeza. En resumen, bon productu, pero falta-yos un puntu na cocina. Igual ye que taba la cocinera/u suplente, pero nun me convencio. Bon preciu, pero al nun xintar tan bien como esperaba, resultome normal.

Habra que siguir prebando "cases" pa esa farturina pendiente.

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Matachana

Los callos es un plato que me gusta pedir, pero solo en lugares recomendados.

Me gustan presentados en cazuela de barro, y que hayan sido calentados en ese mismo recipiente para que mantenga mas tiempo la temperatura.

Fartones dijo...

Queridu Matachana
Coincido contigo nel tema del barru, pero non nel otru :-)
Debo reconoceme calleru empedernidu y cuando veo un sitiu con pinta de saber preparalos, suelo pedilos. Asina se en que sitiu los vuelvo tomar, en cual non y cual queda en plan "si m'apetecen munchu equi puedo tomalos" :-). Hai que prebalo too!!! :-)

Antonio Lopez dijo...

pues vaya chasco...
yo soy de la opinion del farton, hay que probar para saber donde parar.
yo estos dias voy de fartura a uno que antes iba mucho, casa pepon o casa nuevo, en pillarnu-castrillon,
hace bastante que no voy por alli pero tengo muy buenos recuerdos.
tengo encargado arroz con pita que esta pa rellambese ( a ver en que queda) pero algo mas carea, quizas callos a ver como anda el nivel...

Antonio Lopez dijo...

se me olvidaba, el producto sin control no sirve de nada :-D

ah, en casa pepon esta prohibido fumar, espero que nadie lo intente porque voy coles guajes y no paso una...

Fartones dijo...

Ya te digo, fallonos un poco'l sitiu. Ta bien eso del productu Antonio.
Equi fumabase, anque solo vi una mesa faciendolo y la verda que nun habia fumu nel llocal!!. Pasalo bien

Anónimo dijo...

Matachana

Antes de probarlos todos, prefiero los de aquellos establecimientos que se sabe, realizan todo el proceso de preparación, que por cierto, debe ser laborioso y que seguro encarece el coste de la ración.

Fartones dijo...

Matachana
Los callos son una de les coses que mas cuesta facer xunto les mollh.es. Un coñzu, francamente. Digotelo yo qu'amas vi na casria d'una amiga mio como los pas llimpiaben, preparaben y cocinaben los callos. A mi non, pero si ves esi procesu (y lu güeles sobre too) hai xente que de xuru nun los xinta mas :-)
Fais bien, que coño!!, en nun fiate de tou'l mundiu.
Por ciertu, pasate mas perqui si t'afayes, claro :-)

compangu dijo...

Por lo que leo: pinchazo.
Y es una pena porque el sitio parece guapo. Y encima los precios de los vinos son cojonudos.

Yo estoy un poco con Matachana, hay platos como callos, mollejas, hígado... en los que es mejor ir a tiro fijo. Que luego pasa lo que pasa. Vi las mollejas en la carta de EL FEUDO, en Gijón, y... en fin, que no las pidais.


Oye, me das una alegría con eso de la fartura pendiente. Creia que ya se había dejao pa prao

Jorge Díez dijo...

Aquí, hablando de comida, no se deja nada pa prao... excepto las comidas de prao, precisamente. Que una que yo recuerdo quedará ya para la próxima primavera, cuando deje de llover.

Nunca fui a Casa Narciandi, así que no puedo juzgar. Pero me queda la duda de si fue pinchazo de un día o eso de "cría fama...".

Sobre los callos, para encontrar unos de sobresaliente hay que pedir mucho y agarrarse a sitios que conozcas. Pero, será porque me gustan mucho o no sé por qué, yo encuentro sorpresas en los chigres menos esperados. No serán excelentes pero aprueban de sobra.

SIBARITASTUR dijo...

Voy a comentar por partes:
el callo me parece una comida a la que se le saca mejor rendimiento buscando una carnicería donde los hagan buenos que pagar el doble por una ración en un bar donde casi probablemente los compren hechos.
Y con respecto al vino, Si ese abadia de retuerta de 15 € es un rivola o un básico que acaban de sacar, no me parecen tan buenos precios ( mas bien normales dentro de una selección normal), si es el selección especial desde luego que si.

Fartones dijo...

Compangu
Pa prau na, collaciu, lo que pasa ye que'l ivernu t equi y creo que toos agradecermos una barriga calentina :-)

Jorge
A mi pasame lo mesmo, gustenme munchu y claro, coincido que pa pillalos de 9 pa riba hai que dir al sitiu conocidu, pero yo, si'l sitiu me da bona pinta y m'apetecen pidolos igual aprueben y eso valme munches vegaes.

De Casa Narciandi, nun se nenu, si foi pinchazu temporal, permanente o'l dia tontu, pero nun me dio mas. Toi resarcidu cola fartura d'ayeri que ya posteare.

sibarita
Nun yera un Rivola y casi apostaria a que yera'l seleicion especial. Viendo los precios del restu diria que si.