jueves, 16 de diciembre de 2010

Casa Rosina (Santana d'Abuli - Uvieu)


* Imaxe sacada de www.casarosina.es

Casa Rosina ye un chigrin prestosu de tola vida n'Uvieu. Diendo pal De Labra siguis la caleya un pucuñin mas y pegau a la pista elli lu alcontrais. Esti chigre o casa de comides tien dos comedores un pegau a la barra'l bar y l'otru, que ye como una ampliacion del chigre de tola vida, un pucuñin mas alla.
Esta vegada nun tome semeyes porque yera una comida de trabayu y nun yeren formes, h.e h.e. Al casu, la carta ye cantada asina que de memoria ye percomplicao dicivos que tenien. Gran varieda de comida dende pexes a carnes.

D'entamu toos nos decidimos peles alcachofes naturales salteaes con xamon. Nun ye facil alcontrales eso, naturales, asina que paecio que toos nos punxeremos d'alcuerdu.
Platu pa cuatru persones que dio pa repetir toos otra vegada. Alcachofines estupendes con un poco d'aceitin d'oliva virxen y trocinos de xamon del bono. Perbones.

De segundu paecio que nos punximos d'alcuerdu de dos en dos. Dos de fritos de pixin con perbona pinta que nun prebe pero que contaron cola aprebacion de los xintadores.
Pela mio parte calamarinos frescos encebollaos con pataquinos. Nun penseis en un platu color prieto, encebollaos si, pero na so tinta non. platu cenciellu pero mui conseguidu con unes pataquines de verda, unes cebollines pasaes lo xusto y casi de xuru que caseres y unos calamares perbonos en plan guisu con un tastu redondu y una testura sele y tienra. A mi prestaronme munchu.

Tres postre na mesa (dos tartes de quesu y una crema de requexon con figos). Nun prebe dengunu pero tenien bona pinta. Cafes, pan, una botellina de Fuensanta y otra de Muga crianza 2006 (abondo llograu esti vinin) por 36€/cabeza. Un preciu axustau pa Uvieu, n'un sitiu recomendable.

19 comentarios:

SIBARITASTUR dijo...

Pues que quies que te diga, seguro que se come muy bien porque me fio de tu criterio, pero viendo lo que comisteis y lo que pagasteis, ademas de la carta de vinos que tienen en web, no me apetece mucho..

Fartones dijo...

Home, nun ye'l tipicu sitiu pa mira-y la carta vinos, que por ciertu tamien nos la cantaron. Agora xintar, xintemos perbien. Si ye ciertu que nun ye baratu, tampoco caro cuando sales agustu, vamos, que nun ye un clavel, nin de lloñe. A mi prestome, tamien ye verda que nun solte nin un duru, asina que presta mas :-)

Anónimo dijo...

Sibaritastur

Pues no lo descartes. Yo he estado comiendo en un par de ocasiones y me sorprendió mucho. Es una cocina "sencilla" y tradicional, de temporada, con una ejecución perfecta, respetando mucho los sabores de cada producto y sin enmascaramientos. En las dos visitas nos ofrecieron productos fuera de carta, En cuanto al precio, sí, es un poco caro, pero no mucho más y se come estupendamente.

Fartones

Mi mujer hace unas alcachofas cocidas con cebolla y almejas que es para morirse dos veces; una de gusto y la otra para tocar el cielo. Es un plato que se encuentra en muy pocos sitios por Asturias, cuando se pela y se utiliza lo mejor de la alcachofa, el corazón, es un plato delicioso, sin hilitos incómodos ni nada. También cocidas con un chorrito de oliva virgen están de rechupete.

Un abrazo a ambos dos

admmyf

Antonio Lopez dijo...

pue dase-y un tientu en pasando les fiestes estes enllenes de comides de fartones h.e h.e
a mi llamame, la verda
voi echa-y una güeyadina a la web a ver

Fartones dijo...

Admmyf
Bien deescrito, si señor. Esi ye'l situ. Un estilu Casa Adela.
Les alcachofes naturales son un viciu bien prepares. Les meyores (les de la to muyer nun teo'l gustu, pero de xuru qu'ameyoren cualisquiera) fueron en Granada. Nun m'alcuerdo que facien col vaciu y les alcachofes, pero quedaben de muerte. Les de Casa Rosina tamien taben estupendes, ensin filos, nin na paecio y tienres...hummm..fame.

Fartones dijo...

Lolo
Los comentarios montaronse :-). A mi prestome'l sitiu.

Antonio Lopez dijo...

pues yo debi volveme per esplendidu pero nun me paecen precios altos
si de verda ya bona cocina y como diz el del nome raru esi admfylademimadre ye pa dir pero ya :-D

ovetum dijo...

Hombre, a mi me presta bastante más casa adela en Lada que casa rosina, y eso que he comido más veces casa rosina pero por una cuestión de cercanía a Oviedo.

Adela me parece mejor restaurante en todos los sentidos.

saludos.

eldiletante dijo...

A mi Rosina me parece un sitio muy fiable. De lo mejor para comer cocina casera razonablemente bien hecha: con buen aceite, sin pasarse en los puntos, con un material de calidad más que aceptable,....

Fartones dijo...

Hola Ovetum
Toi contigo, ye un estilu anque gustame mas Casa Adela. De toles formes a mi prestome, al Dile tamien y al del nome raru nun digamos :-)
Ye bon sitiu.

Lolo
Lo que nun te pues fiar de la paxina güeb ye de lo de "terraza concurrida en verano". Digo yo, la terraza nun ta mal, pero'l ruidu de la pista fuera del chigre pa mi ye insorpotable (dientru nun t'enteres). Lo que nun se ye como nun yos-punxeron barreres de soniu equi.

Zuhur dijo...

^^ Buenas Fiestas... y buena suerte ^^.

Deseos de FELICIDAD extensibles, D. Fartón, a toda su familia y comentaristas de este su siempre estupendo blog.

Con mis más cordial y afectuoso abrazo.

Fartones dijo...

Munches gracies Don zuhur!! Cuantu tiempu!!
Estiendales Vd a la so familia!!

Toni dijo...

Después de algún sablazo como pa apreta-y el gañote al fulanu, tengo vetaos los garitos que nun tienen carta escrita.

Fartones dijo...

Toni
home, nun ye una bona prautica, pero si ya sabes onde vas y ya fuisti mas vegaes, como munchu puen metetela una..la siguienti nun vas y puntu :-)

Alfonso illas dijo...

Siento decirlo, pero Casa Rosina es uno de esos restaurantes que pasan por ser de comida casera que están más sobrevalorados de los que conozco, desde luego han pasado por mejor época. Es inaudito que por unos arbeyos de temporada, pero pequeñinos y con un jamon corriente, una ración de bocarte excesivamenteo fritos y aceitosos, unos calamares encebollaos con pimentón, con una salsa sin ligar, un postre corriente, unas fayuelas vulgares, media de vino, agua y un café mas de 60 euros. Esta gente está en otro mundo.

Fartones dijo...

Hola ALfonso,
pues pasate mas perqui si t'apetez!!.
Como punxe perhi esi dia prestome y nun me paecio nada baratu, pero sali agustu. Como tamien dixe, prefiero Casa Adela, claramente, pero d'equi sali bien.
La verda que tal como describe tu los calamares (nel mio casu taben abondo bonos) dan ganes de nun volver. 60€ paezme una burrada, entiendo que por persona (polo del cafe...)

Fartones dijo...

Por ciertu, nun vos tenia fichaos y ya vos enllace dende equi. Faime gracia una cosa!! dai recuerdos a Aurelio, ho!. Di-y que soi Ivan, el de Manolin el d'Amparo!!
Un abrazu a ver cuandu lu veo.

Sacabera dijo...

Pues yo conózcolo dende fai munchos años y pienso seguir yendo. La meyor relación calidá-preciu que conozo y mira que tendo andao per ehí.
Digovos yo que pa pagar 60€ por persona en Casa Rosina tienes que comer tóos los platos, ye imposible.
Falais de les alcachofes pero si vais en temporada de arbeyos, la bomba, pequeñinos, como tienen que ser los de equí, más tienros y sabrosos, de casa y de les güertes del entornu.
El pescáu perfrescu, merquenlo a diario nel Fontán. Nun dexeís de probar tamién el bacaláu y les carnes tamién perbones.
Si vais y tienen platu de cuchara (fabada, fabes con amasueles, pote o pataques rellenes o con cóngaru) pedíiles, y si llegaís a los postres de casa, pa morrer.
Pa mí el meyor sitiu pa comer y nun arriesgate sobre tóo si tienes dalgún compromisu.
Mira que tengo andao per ehí y nun vos imaxinaís como lo agradez el mió banduyu.
Bon provechu.

Fartones dijo...

Hola Sacabera,
prestame ver xente nueva nel blogue.
Como dixe de Rosina, a mi prestome y, polo que teo entendio a los veceros tamien porque ya me dixeron que dempues d'esi dia fueron tropecientes vegaes con otra xente :-)
Un abrazu!