jueves, 9 de diciembre de 2010

Au Cheval Gourmand (Limburgo-Valonia-Belxica)



Si, si, palos que sepais que dibemos a pasar el puente nel estranxeru, si, salimos dos hores enantes del plante de controladores y lleguemos un dia enantes del follon aereo del centru d'Europa :-). Asina que puedo postiar esti sitiu tan prestosu.
La razon de quedar nel Ducau de Limburgo foi la estupenda situacion na que ta pa visitar cola peque diversos mercaos de Navida de la zona, sobre too el d'Aquisgran a unos 25 km d'equi.
Limburgo ye un pueblin piquiñin y perguapu con un cascu historicu protexiu na Valonia y que merez una visita ensin dulda. Lo nuestro yera facil, la casa de turismu rural na que nos quedemos taba nel mesmu centru, enfrente d'un de los dos castiellos y delantre de la Ilesia (semeya un). Una esperiencia pa esfrutar d'un ratiquin d'una Navida diferente colos mas peques.
Belxica recibionos con ñeve abondo y despidionos de la mesma manera. El dia que lleguemos ya taben trancaes les tiendes, asina que fuimos cenar fuera. Nel centru historicu dos chigres y escoyimos la suxerencia del dueñu la casa.



Au Cheval Gourmand ye una Boulangerie (pasteleria)-restaurante con platos tipicos de la zona y tranquila. Puesta en maera, colos adornos de Navida y'l calorin de dientro ya nos prestaba tar elli enantes de xintar (semeya dos). Al llegar habia namas qu'otra pareya con dos nenos, pero nel ratu que pidimos ya quedemos solos. Normal si se tien en cuenta la ñeve y que a les 20:15 la nuechi nestos pueblos ya ceno tou'l mundiu (a les 21:00 trancaben).



Pela parte de la mio muyer, una de les suxerencies de la casa, ensalada de pechuga de pitu (semeya tres). Una racion mas que considerable con una ensaldina prestosa n'una salsa agridulce y pechuga reboza con pan, perrexil y mas especies estupendamente preparao. Esi rebozu yera la gracia'l platu. Perbonu.



Pela mio parte callo otra suxerencia. Una quiche con xamon, cebollina,verdures y por supuestu quesu y una base estupenda como solo puen facer n'una bona pasteleria (semeya cuatru). De compaña llevaba la mesma ensaladina que la del pitu, pero'n tamañu reduciu. Un bona sintonia de platu como ya indicaba la nota que me debuxaron con vinagre caramelizao.



A la peque (que'l peque ye mui piquiñin pa enterase d'esti viaxe y nun vino) antoxosei chocolate. Pues na, gofre con chocolate pal llombu porque la verda que llevaba xintao durante'l viaxe de too y estrañonos hasta que tuviera fame (semeya cincu). Na que ver esto colos gofres de les feries españoles, con chocolate fundio pa char enriba y un chocolatin templadin de compaña. Punxose les botes.



De compaña media botella de vinu blancu de la casa (rico, pero nun sabemos que yera. La carta de vinos yera asina como "1 botella, 1/2 botella, 1/4 de botella o un vasu" de vinu blancu, tintu o rosau) y'l mio Carlos V enantes de llegar a Tazones y volvese I, en vasu de Kwak (semeya seis). Un gustu esti pais pa los amantes de la cerveza, a eso si que me punxe ciegu. A destacar tamien el pan, fechu nel propiu restaurante y que taba pa rellambese.

Un bon sitiu en xeneral, tanto'l pueblu pa visitar la zona (tamien ta percerca de los cantones del Este pa dir al parque natural de los Hautes-Fagnes), como'l sitiu pa facer una paradina y too por 19€ por adultu (38€ de cuenta) :-)

18 comentarios:

compangu dijo...

Sin entrar en el entorno, en esos paisajes nevaos que me parecen una puta pasada (y no entro, porque eso ya va "de serie"), el sitio me parece cojonudo si lo miramos desde nuestra RCCP.

Está claro que los precios de aquí y de allí ya se van equilibrando.

Una pena que con los salarios no pase lo mismo =-(.

Antonio Lopez dijo...

que pasada de viaje, vaya envidia ...
trisitemente cada vez los precios se parecen mas....en muchas cosas hasta los superamos con creces

Fartones dijo...

Compangu, Antonio
Merez la pena dir al centru d'Europa a ver l'ambiente Navidiegu. La peque nun facia mas que dicir "mira un papa Noel, mira San Nicolas, mira una galleta xigante..." amas de dai al trineu, claro. Los paisaxes d'esta zona son espectaculares nel iviernu.
De los chigres que vos voi dicir, dende'l mio puntu de vista, per estos llares que ya vine delles vegaes (Alemaña, Belxica, Luxemburgo) los precios son meyores qu'en casa pal nivel y la cantida de comida que te dan. Y cobren mas que nosotros, asina que si nun salen tanto fuera debe ser pol tiempu :-)

Fartones dijo...

Por ciertu hai vuelos baratos dende Santander y Valladolid a Cherleroi, Frankfurt-Hahn y Dusseldorf-Weeze, por si vos interesa. Yo sali dende Valladolid pol tema d'aprovechar meyor los dies (habia vuelos el 3 d'ida y'l 8 de vuelta). Tamien dende Xixon hai un barcu nel que pues dir a Nantes, pero dempues queda un bon cachu conduciendo y yo mareome n'esos cacharros. Hasta'l 22 o 23 (depend'el sitiu) d'avientu teneis mercaos de Navida abiertos :-)

Antonio Lopez dijo...

yo iria fuera de epoca "navideña"
en casa somos mas de vacaciones de invierno que de navidad ;-)
si veo tanto papa noel y tanta gente feliz y amando a sus projimos lo mismo chiflo :-D

Antonio Lopez dijo...

yo estoy organizando una espada rapida, aun no tengo decididio el sitio, depende de los precios
pero volaremos desde madrid, es lo mas barato con mucho que encuentro
posiblemente vayamos a escocia que quiero ir desde guaje
yo creo desde que vi braveheart de mozo ;-)

Fartones dijo...

si vas a Escocia, ensin dulda, nun hai dende la zona norte ensin facer escala, que si vas con neños lo de parar nos aeropuertos llevase mal :-)
Tuve elli nel 2001. Prestome munchu anque prestame mas Irlanda, la xente ye mas tipu asturianu, los escoceses son mas zarraos y falen mui raro!
Ensin dulda, Edimburgo y les highlands. Vete a la Isla de Sky. Agora n'iviernu ya ye mas dificil que puedas arimate a les Orkney ya que colos temporales suelen quedar mediu incomunicaes :-)

Antonio Lopez dijo...

irlanda ye'l terceru en discordia h.e h.e
ya veremos al final
les neñes desti viaxe queden na casa colos güelos que ya tan nagüando ;-)
si ye per ellos paganme un viaxe al xapon pa 15 dies pa tar coles neñes :-D
ah, lo de la fala a mi dame igual, yo soi de los fatos que dexaronse enllordiar col frances y aun tien que daprender l'ingles :-(
a paris ya foi, agora ya toi xodiu h.e h.e

Fartones dijo...

Bono, na Valonia pues da-y al frances ensin problemes :-)
Bon viaxe!!Hai que dir a los dos paisos pa dempues escoyer cualu te presta mas. Yo soi mediu Irlandes pa eso :-), pero los paisaxes de les Highlands son increibles.

Antonio Lopez dijo...

a ver en que queda el final...
ye que tenemos unes ganes ya de salir del pueblin...
un ratiquin eh? luego volver corriendo pa casa jeje

Manu dijo...

Un post perguapu.

Fartones dijo...

antonio
Frio, eso si, frio vas pasar, pero bien tamien. Si vas a Escocia has de visitar la Glen Ord destillery y si vas a Irlanda ye inescusable la de Guiness :-)

Manu
Munches gracies, ye que'l sitiu inspirome. Facia munchu que nun te via perqui!!

Antonio Lopez dijo...

cuando vaya ya te doy un toque pa que me hagas una rutilla jeje

Fartones dijo...

Ensin problemes, a mi eses coses prestenme muchu. La mio frustacion ye nun poder montar una axencia de viaxes :-)

Toni dijo...

Tuve fai 5 años 10 dias de vaciones por Bélgica y en cuestión de la manduca ni fu ni fa.

Fartones dijo...

jeje. La ultima vegada que tuviere yo perlli folgando foi nel 2006. Teo dicite que depende'l sitiu, como en tolos llaos. Alcuerdome d'un chigre cerca de Berlare onde se supon que ponien unes anguiles en salsa verde (platu tipicu de la zona) pa rellambese que mos dexaron como tabemos. Ensin embargu alcuerdome d'un par de chigres con muxones que taben perbonos. Esti ultimu sitiu prestome.

Dixebra dijo...

Tuvi yo mirando pa colar pa Bruxes esti ponte y a la fin ... pola ñeve, quedeme más bien que dios xintando dafechu perAsturies. Pero ta apuntao pa dir pa otra vegada.

Salú

Fartones dijo...

Home Dixebra. Bruxes d'equi quedate un poco a desmanu, pero n'unes vacaciones mas llargues ya ye otra cosa. Yo tuve na zona de Flandes (per Berlare) nel 2006 y llegue hasta la frontera d'Alemaña (Eupen) a ver les Ardenes :-)
Como diries per Bruseles, elli cerquina de la plaza mayor teo un posteau que ta perbien y nun ye turisticon del too (Roue d'Or).
En Bruxes nun creo que xintare, la verda, debi llevar un bocata pa nun parar de ver la ciuda :-)