lunes, 31 de enero de 2011

El Regueral (Llugo - Llanera)





Prestame meter nel blogue esti chigrucu prestosu de Llugo. Hai restaurantes y sitios mas in, pero ya sabeis, un chigrucu, ye un chigrucu, tienen el so encantu y esti tamien tien parrila.
El chigre que yera piquiñin fai unos años medro considerablemente con una comedor añadiu. Los dueños siguen siendo los mesmos y la comida igual, eso si, con mas sitiu pa esparder anque perdiese parte del encantu.
La verda que a mi prestame pedir equi varies coses, una son les costielles (claro, una bona parrilla tien que tener costielles de gochu), otra ye'l pulpu (curioso, pero preparen el pulpu perbien), ota son los chopitos (mui ricos).
Na ultima visita nin prebemos la caza, nin los chopitos, nin el pulpu. Les costielles taben igual de bones y una racion curiosa (semeya un). Añadimos una ensalada cenciella d'eses de llechuga, tomate y cebolla (semeya dos) con un tamañu considerable y con productos decentes. Pa completar dimos-y a los champiñones a la sidre de la casa (semeya tres). Una racion potente, con una salsina rica na que echabase de menos que los champis nun fuesen de verda, sinon de bote. Dos botellines de sidra y un par de cafes con xelu por 15€ persona.
Ensin mas, comida cenciella y rica que te pue arreglar en un apuru o simplemente cuando t'apetez picar dalgo con garanties n'un dia cualisquiera.

 Na cabera visita colos collacios repetimos les costielles (igual de riques), dalguién pidió morciella matachana que taba perbona y los demás dimosnos a los cachopos. Carne sele, bien rellenu y bien preparau, con setes de compaña. Un tamañau dignu de los amantes d'esta especialida (yo nun soi un d'ellos anque prestame xintalu como toos de vegada'n vegada)



2 comentarios:

Antonio Lopez dijo...

agora que ya nun se fuma pue dise porque yera un fumadero de coyones, nun se veia de la fumarada.
a mi prestame muncho tamien, tengo ganes del volver dir

Fartones dijo...

ciertu!!. Y'l calor que se pasaba porque tou'l chigre lu ocupaba la parrilla! :-)
Agora tase perbien, gracies a que nun se fuma en dengun llau tamien, claro