Esti añu malu, malu, malu hasta fai bien poco que paez que se va arreglando, bien merecies taben unes vacaciones anque fueren pillades a ultima hora. Bono, y eso que tolos pas sabemos que les vacaciones de verda entemen cuando los neños vuelven al cole :-). Bromes aparte acabemos en Viseu de casualida porque nos gusta Portugal y porque en las Pousadas tenien una estupenda oferta de "vacaciones con nenos" que axustabasenos perfeutamente.
N'esti pais tan afayaizu tuvimos un dia un guia d'escepcion per Viseu (un amigu del mio pa) que mos permitio dar una vuelta pela ciuda mirandola con otros güeyos y xintar nel meyor chigre tradicional de la ciuda (eso y que Davicin pegose una sobada mentantu xintabemos porque sinon, na de na).
O CortiÇo ta situau na parte vieya de Viseu (la ciuda de Viriato) n'una cai perestrecha pela que pasen los coches. Muy curioso que tengan un comedor y la cocina a un llau de la cai y al otru otru cachu de comedor abiertu. Los camereros crucien d'un llau a otru pa llevate la xinta a la mesa ensin problemes. Paredes de piedra y llugar afayaizu, como digo, de xinta tradicional.
Estos portuguesos son de mal xintar (notese la ironia) y de raciones piquiñuques (otra vegada mas ironia al poder), asina que'l nuesu guia pidio lo "normal" pa tres y dos mini neños. En fin, la fartura duronos hasta'l meudia siguiente, ya colos entamos portuguesos xintabemos. Los entamos consisten en cazueles o sartenes o lo que toque dependiendo de lo que pidas. Nuestru casu, Freixoas (una cazuela de un pote paeciu a les fabes con unos frexoles de tamañu xigante con chorizu) perbones. Una sarten con chorizu de la zona, morciella (paecia a la matachana).
Pa los nenos recomendonos pidir "arroz con coriu". Madre mio!, aparte de tar bono, nun lu asaltaben dos adultos, como pa asaltalu dos neños!. Arroz blanco con naranxa y trozos de coriu guisau. Prebelu y mui ricu. Eso si, la meta o mas quedo elli, una pena.
Pa nos, pidio un "bacalhao a broa" porque yera dalgo especial de la zona, espliconoslo un poco, pero hasta que nun llego...¡toma ya!, resulto ser una boroña de bacallau con aceitunes onde la migaya taba toa mezclada col bacallau. Nun yera una empanada, nin siquiera un bocata. Sencillamente diferente y perbono. Prestome munchu la receta, pero vamos, pa reximen.
Nun contentu con tenenos que ya nun cabiemos en nos, resulta que tamien nos pidio cabritu con pataquines. Tremendo, ensin pallabres, lo que mas me presto. Taba guisadin y pasao pela sarten (uno enantes qu'otro digo yo) y con un regustu a naranxa al fondo. Xugosin, pa repetir si hubiere otra visita a Viseu, ensin dulda.
Para beber, vino de Dao tintu en zapica. Viseu ye la capital d'esta D.O y dende llueu nun se que vinu bebimos, pero taba perbono.
Tampoco se lo que valio porque convidonos Ernesto (munches gracies), pero los precios pa xintar en Portugal y polo que vi na carta, nun yeren pa asutase.
En resumen, si vais per Viseu, nun dexeis de parar nel O CortiÇo
Hace 6 años
4 comentarios:
Pues yo tuve una experiencia bastante diferente en O Cortiço...
Humm. Pues nun se que te dicir. A nos prestonos el sitiu y'l cabritu tabe perbono. El bacallau yera orixinal anque puen prestate otres recetes. Tamien paez que'l dueñu morrio y qu'agora llevalo el fiu, igual tien que ver dempues de 3 años de diferencia nes croniques :-).
Esta vegada foi prestosa :-)
Vamos a tener que esperar por un tercer visitante cronista para desempatar ;-)
Por cierto, creo que hay un yerro en la redacción fartona. "Ca cosa más rica que la siguiente". Si fue así, al llegar a los postres ya tendrían que ser bastante malejos, ¿no? Me parece que el orden de ricura no era ese :-))
Siempre a la que salta!! Efeutivamente, queriu editor, nun yera eso lo que queria dicir, munches gracies :-).
Pues a ver si vas y nos desempates jeje.
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