lunes, 7 de noviembre de 2011

Eutimio (Llastres - Colunga)

Pa nun perder la costume de dir a chigres con bon productu dempues de pasar pel Horru pues habia que siguir por otru miticu-clasicu de la escena asturiana, Eutimio.
Nun voi ser yo el que descubra esti sitiu al que ye una pena que y-falten unes meyores vistes a la mar.

Llevabemos unos cuantos años ensin dir, por eso de que nos gusta descubrir chigres entre otres coses y, aprovechando unos niñeros qu'apaecieron por casa pa "chanos" lliteralmente d'elli a cenar, sobre la marcha acerquemonos equi.

A priori, bon sitiu pa allegase cola parexa y esfrutar d'un pescadin del Cantabricu maravillosamente preparau. Atencion perbona y, anque nun teniemos muncha fame, si que apetecia un bon pexe.

Entamemos con unos muergos un tanto decepcionantes, piquiñucos y ruinosos taben estupendamente bien preparaos (sal, aceite y'l puntu xustu de plancha), tenien bon tastu y taben bien llimpios de sable. Un platu normal y un tantu decepcionante pa un chigre como esti.



Col segundu camudo la cosa, un rubiel fresquisimu y estupendamente preparau. Un plizcu d'aceite, otru d'ayu y sal. Too perfeutu pa esfrutar tranquilamente ya qu'hasta'l puntu de cocina yera perfetu. Menos mal, porque'l primeru dexome totalmente indiferente. Rubiel pa dos, emplatau y desespinau na propia mesa pola camarera con un preciu discretu (19€la racion) que'n comparanza colos 10€ de los muergos, yera hasta baratu.



Reguemoslo too con un Belondrde y Lurton 2009 que foi'l que fizo xubir la cuenta (Carpe Diem!!) hasta los 41€ por cabeza colos 2 cafetinos con xelu finales.

4 comentarios:

Toni dijo...

Tien buena pinta el pescau, pero digo lo de siempre. Pa salir de casa a facer 100km en total y comer lo que puedo facer parecido en casa y yo po lo menos no poder beber vino, como que no me apetez...

Fartones dijo...

Quitando-yos el fallu de los muergos, ye un bon sitiu, un clasicu que nunca falla y que tien xente asgaya al meudia. Pa cenar, notase lo que tu comentes. Pa mi ye de los que queden alrodiu casa y como siempre que teo que dir xintar, teo que dir en coche, vamos, que ye lo qu'hai, los de Llastres tan a bona distancia :-)...pa mi.

Zuhur dijo...

De las cuatro ocasiones en la que he almorzado en ese restaurante (en los últimos seis años) en ninguna de ellas salí satisfecho en lo concerniente a la RCP.
Lo máximo, un empate raspadín, es decir..., pues..., buenooo...
Reconozco que siempre ha gozado de unas referencias favorables, por lo tanto, debo interpretar que mis experiencias han debido ser motivo de auténtica mala suerte. :(

Fartones dijo...

Pues yo diria que la esperiencia en puntos ye como la suya, d'empate. Muergos que non y rubiel que si que merecia la pena y que dio pa dos raciones como la de la semeya.
Lo del vinu tien otru cantar, ye d'agradecer que nun tuviera al 100% de ganancia, pero tampoco taba mui lloñe d'ello.