lunes, 7 de mayo de 2012

Avant-Garde (Xixon)

Siguiendo col procesu low-cost tiqueteru, anque'n version pih.a, al dia siguiente de dir al Amalur, fuimos al que ta'l pie, l'Avant-Garde que ye'l chigre del hotel NH. Si, si, la vegada que fuimos los collacios a xintar el menu degustacion foi una de les peores cenes de la mio vida a nivel gastronomicu, eso si, descoyonemonos de risa. Tenia-y puestu una "X" como la d'Afonsu X, pero les muyeres son convincentes y la mio pareya nun lu conocia. Si volvia salir mal pagaben los monopolis azules, un consuelu. El menu degustacion tenialu prohibidu mentalmente, asina que repase los platos que me prestaren mas d'aquella fatidica cena y foi lo que xintemos (mas un par d'estres) y teo dicir, qu'esta vegada resulto bien, pero entamemos coles sensaciones de too. En primer llugar, daquel tenia que yos-esplicar a estos de los hoteles lo que ye'l "Fen-Shui" y voi invetar la pallabra "afayazaimientu" que ye lo que necesiten. Magar de que'l sitiu ta meyor puestu que'l del Amalur, que ye un espaciu de bar con meses y que nun t'entren ganes de pedir un zumu de naranxa (lo que ya ye un puntazu), sigue siendo estremadamente funcional y friu como pa llamalu afayaizu. Ye tanto asina que camudemos de la mesa que nos tenien preparada a otra que taba mas escondiduca pa que'l sitiu tresmitiera un poco mas de calorin. L'Avant-Garde nun ye un sitiu de primeros o segundos, ye un sitiu de tapes piquiñines o mas grandes, too pa compartir. Entamemos por dos mini-tapes, la hamburguesina d'atun colorao y la ensalada de cruxentes de bugre.
L'hamburguesina venia cola compaña de tuberculos variaos fritos (yuca, pataca, pataca de colores...). Esti platu ye un de los mas famosos del llugar y nun defrauda (tampoco lo fixo la primer nuechi que vinimos). Bon atun, vuelta y vuelta ente pan d'hamburguesa. Rico.
La ensalada de cruxentes tamien cumple y ta bona. Citricos, verde y cruxentes que fain un platu ricu. Agora, vamos ver tamien lo de los nomes de les coses, un poco de criteriu, podien llamala de cruxentes de andarica, centollu, esguila o lo que yos-diere la gana, ¿bugre?, home, creestelo. Son trocinos minimos que fain "crunch-crunch" na boca al mordelos. La ensalada ta rico, pero coño, por Dios, criteriu colos nomes (y esto va por munchos sitios, nun solo esti).
Pasemos a les tapes mas grandes, tataki d'atun colorao. Atun crudu de coyones (a mi prestame, pero aviso) con unes güeves sucedanees per riba, cebollinu y wasabi nes esquines por si apetecia mecelo too cola salsa de soya. Palinos y too a lo xaponoes pa completar el cuadru. De cocina tenia poco, pero'l platu tab ricu. Bon atun, imprescindible.
La otra tapina mas grande fue la xata roxa a la pequinesa. Otra cosa pa xintar colos palinos chinos esos. Esta vegada un platu chinu, que nun prebare anteriormente y que foi lo meyo de la xinta pa'l mio gustu. Salsina de soya adecuada, setines y xata de gran calida colos tres colorinos tipicos de cuando ta como Dios pa xintar. Prestosu final.
Como llevabemos dos dies que lo tirbaemos, dionos por pedir un postre pa compartir, (ohhhh, dos seguidos!!! esto ye recor mundial pa nosotros). Postre fresquin y llograu, una macedonia de frutes con xelau de mangu. Rica. De compaña tuvo perlli un Jose Pariente 2010, que acompaño bien los platos. Total, colos cafetinos de rigor un preciu de 43€/cabeza, pa pensalo dos vegaes si nun ties tiques, anque agora si, la xinta presto.

13 comentarios:

Toni dijo...

Paezme que voy tardar en ir. Lo que cuentes nun ye muy estimulante...

Fartones dijo...

Taba too bono. Otra cosa ye'l menu degustacion, que tien munchos platos y pa mi mas solombres que lluces, asina foi que nun me gusto nada.

Jorge Díez dijo...

A este paso acabas tú solo con el atún rojo :-)) No sé, siguen sin convencerme este tipo de sitios, fríos, asépticos, tanto exotismo para una sencilla tapa... Cuestión de gustos. De todos modos me alegra que os gustase... y que la factura no pesara mucho ;-)

Fartones dijo...

Jeje, bono, l'atun prestame un monton que quies bobu!!
De l'otro soi un poco como tu, pero hai vegaes que presten, amas que les muyeres manden :-)

Xose dijo...

Nosotros fuimos hace un mes, y las "tapas" nos prestaron bastante... Estuvo muy bien... No para ir a menudo, pero bien... Lugar sin encanto, paladar ce diez, precio sobrao...

Fartones dijo...

Pues si, coincidimos Xose...y casi coincidimos elli, polo que lleo :-)

Morgenstern dijo...

Visita reciente.

Lo mejor de la pitanza el principio y el final. Espectacular y sencillisimo montadito de foie con yema de huevo de codorniz y crema de boletus, para comer por docenas. La hamburguesita me pareció sobrevalorada, bajo mi punto de vista no es la mejor forma de preparar un género de calidad.

El pulpo a la plancha con salsita de pimentón/chorizo sobre una base de patata especiada estaba bueno, pero eran cuatro trocitos de pulpo al precio de dos kilos en la plaza.

El lechal rico pese al engrudo desconocido que lo acompañaba. Pedi arroz con salmonete y no quedaba salmonete, me lo ofrecieron con pixín, según el jefe igual de potente en sabor, el mismo arroz con diferente bicho. Resultó regulero total, sin el fondo que requiere un buen arroz de pescado, y sobrepoblado de verduras muy poco hechas.

Los postres estuvieron a la altura de las circunstancias, bizcocho de chocolate con helado de cuajada y tocinillo de cielo, en cantidad generosa, el segundo incluso demasiado.

No me voy a meter con la decoración, es la que hay y habrá a quien guste y a quien no, a mi ni frío ni calor. El servicio dejó bastante que desear, nos quitaron con mucha prisa platos que no habíamos acabado y sin embargo tuvimos que esperar mucho por bebidas y cuenta.

En definitiva, mas sombras que luces.

Fartones dijo...

La hamburguesa, nel nuestru casu, tab rica. Lo del arroz, a ver, una de les razones, o la razon mas principal de nun gustame'l menu degustacion...foi l'arroz. cenciellamente, horrorosu. Nun se si ye un de los platos pa comentar, pero nel Avant Garde, francamente, nun ye un platu a escoyer. Un pena!!

Anónimo dijo...

Nun pues faer un indiz por conceyos d'Asturies?

Fartones dijo...

Hola anonimu, Ye que nun los tengo etiquetaos asina Pa poder ordenalos. Pero fixe un mapa y coloque los sitios asina a ver Si te val!

Anónimo dijo...

el mapa ta bien pero el indiz por conceyos yera meyor...que quies...soy comodón abondo... un gran blog por cierto

Fartones dijo...

Tengo que lo mirar. Nun se si col nuevu formatu de Blogger pue facese mas cenciello. Mas que na, porque poneme a estes altures a etiquetar les 200 y picu entraes como que nun m'apetez munchu.
Gracies polo del blog

Anónimo dijo...

home nun me seas vagu eh? con too lo que xintes tienes abonda fuercia pa ello, nuna tarde tieneslo fechu