lunes, 16 de febrero de 2015

Tira do Cordel (Escaselas - Coruña - Galiza)


El Tira do Cordel ye un afamáu chigre de la zona de Fisterra situáu nuna esquina de la Playa de Langosteira. El nome debe-y venir porque pa entrar en vez de tirar de la maniya ties que tirar d'un cordel que la sustituye.


Puestu en maera y piedra tien bien diferenciades les partes de chigre y restaurante y esti tamién se dixebra ente salón y terrza cubierta, magar que dende'l restaurante ties unes bones vistes de la mar y la playa (perprestoses) y que ye más afayaizo que la terrza, dende esta ties que tener meyores vistes, pero taba zarrada esi fin de semana.

Entamo cola comanda, pidimos una de longueirones (unos muergos de la zona de Fisterra) y la famosa pela zona llubina a la brasa. Pero, el dueñu comentonos que con 35 minutos de espera pola llubina, meyor nos traís unos percebes, tamién pa tenenos más tiempu entreteníos, que bono que si quitaba cantidá d'equí (longueirones) y metía menos percebes d'ellí, que tabemos a pre. La verdá que díxolo too él, ensin oportunidá de retruque y salió-y bien porque la cuenta xubió 10€ más (que nun van a dengún sitiu) pero que metíos asina ye como cuando vas mercar el coche y metente un coche con 2 o 3 estres más sin tenelo pensao porque ye'l coche que tienen ellí y si lu quies vien y si non 3 meses pa que te llegue el que tu quies por menos perres.


A lo nuestro, ración de percebes nun cuantificable (nun sé como ye una ración normal). Tal y como nos dixo, nun demasiao grandes, pero ricos, persabrosos.


Ración nun cuantificable de longeuirones (2 € menos de lo que valía una) a la plancha. Ricos de tastu, pero que yo nun sé diferenciar de los muergos d'equí, la preparación tenía problemas, sobraba-yos aceite y faltaba-yos sal, polo menos nun veníen con sable. Prestosos ensin más, cola curiosidá de prebar una bichu de la zona.



Lleguemos al platu estrella del chigre, la llubina a la brasa (2 raciones). Na que dicir nin de la pieza, nin del prodcutu, xabaz y plenu de tastu. Desespinada y cortada en 6 cachinos, con un puntu perfeutu de la carne,la preparación a al brasa dexa'l pelleyu turriadín, pa comelu ensin más cola llubina y quema les raspes del pexe que integra na salsa del mesmu. Con esti productu, el resultáu nun pue ser malu, nin de ¡lloñe! taba prestosu, anque yo siga prefieriendo una preparación al llombu y sobre too, ¡onde se vio!,¿pataques cocies aparte?, non home non!!pataques a la panadera, metidines col pexe al fornu!. Fuera coñes, taba rico.



Rico y bien cobrao, 45€ por cabeza con un Vionta 2013 de compaña, un café con xelu y una grande d'agua, va en gustos.




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