martes, 15 de septiembre de 2015

O Bairro (Aveiro - Beira Litoral - Portugal)







Espumante de la zona de Aveiro por copas, entrantes (aceitunas y pan con matequilla) y agua. 89€

Apetecionos estes vacaciones pasadas dir pasar una tarde a Aveiro. Ciudá que llamen la Vencia de Portugal y que, siendo guapa y tienedo canales, nun tien nada que ver cola italiana. En cualisquier casu, quedemos coles ganes de pasear en barca colos guah.es porque foi finar de xintar y entamar a llover como si nun hubiere mañana y con fríu (y yo creyendo qu'escapando d'Asturies llibraba d'agua y fríu siempre) y claro, 45 minutos en barca vestidos de branu y chancles yera lo más apropiau pa garrar la muerte y fastidiar el restu de les vacaciones, asina que queda pendiente una visitina

Mentantu esperábemos la hora de dir en barca a dar un vueltina per un de los canales más llargos (ya vos digo que 45 minutos) vimos cerquina un chigre con perbona pinta, afayaizu, illumináu, decoráu con gustu, coles meses distanciaes una d'otra y cocina a la vista, un sitiu con fen-shui d'eso y que nun parecía el típicu chigre turista....vaya güeyu que tuvimos, acertemos de plenu y ensin mirar guíes.

O Bairro ye too eso, un sitiu nel que te presta sentate y esperar pola comanda, y amás tien bona cocina. Reconozco que los precios nun son portuguesos del too, pero para 5 y en comparanza con España al mesmu nivel de chigre, nun taben nada mal.

Voi contavos que sí, que 1.000 o 10.000 formes de preparar el bacalláu, peroalcontrar dellos bonos o al nuestru gustu, polo menos el mío, hai que se lo trabayar. El casu, ye que'l chigre con esa bona pinta preparaba un bacalláu y diome por pedilu. Bacallau desecao, siempre en Portugal, con costra de pan y pistacho y una salsina d'aceitunes. Nun sólo los platos taben bien presentaos, ye que esti bacalláu foi un de los meyores que comí per ellí. Perbono.



Dos de gambes (camaroes) al ayu pa los dos "gamberos" menores d'edá que había na mesa. Curiosa presntación, curiosa preparación, perbonos también y una racionina curiosa (a un hubo qu'ayudalu un poco, si ye que come como'l micu que ye, h.e, h.e)



La otra mini, que ye de bon comer, tampoco pudo col so caprichín, nun m'estraña, ya que foi una ración percuriosa de spaghettis a ala boloñesa que nun prebé, pero que nun-y taba disgustando nada, asina que daremosla por aprobada :-)



Pal otru adultu de la mesa, carne, raro pa ella, pero ye que nun s'atrevió col bacalláu, sollombu de xata con una salsina perbien conseguida. Igual lo más "floxo" de la comida porque, pal nuesu gustu taba un plizcu más fechu de la cuenta, lo que nun quita que tuviere bono, tanto pola cocina como pola calidá de la carne que'esfrutemos.

De compaña, un espumante de la zona d'Aveiro por copes (nun m'alcuerdo, 4 o 5) de la casa, y que nun me quedé col nome de la "garrafa" (caberamente, o apunto les coses o....) y agua. Fueron 89 € en total (lo que nun llega a 18€ persona).

Un sitiu prestosu e igual una escapada de puente llargu a la zona...ensin piquiñinos :-)

4 comentarios:

Toni dijo...

Tien buena pinta, sí señor. No ye muy habitual en Portugal po la mi experiencia.

Un buen plan para 4 días ye ir a Nazaré. Tuve yo fae un par de años, colgué post de gastrobar en mi blog. Hay bastante que ver en los alrededores de Nazaré y si tiés suerte y vas a partir de payares, pués ver las olonas tremendas. En mi caso, el mar taba como un platu...:-(

Fartones dijo...

Sí, la verdá qu'en Portugal nun se come mal, pero'l perfil de los sitios suel ser más de "chigre". Esti tien bones condiciones pa medrar y ameyorar

David Castañón dijo...

Adoro Portugal. De Norte a Sur. Y mira que los precios, tovía siendo baratos, más paecen del otru llau la frontera ...

Fartones dijo...

Si, David, el sitiu tampoco ye'l típicu chigre y amás en metá del Aveiro turísitco, nivel Portugués nun son, eso sí, tampoco son caros :-)