jueves, 13 de octubre de 2016

El Campestre (La Esperanza - Tenerife - Canaries)


El Campestre ye un chigre de tola vida decoráu en piedra y maera, que furrula n'un esquema asemeyáu al Tierra Astur: Nun se acuta, dante un númberu (como na carnicería) y sientente onde caigas, eso incluye meses compartides y platos de maera .Chigre nel que si nun vas con un d'ellí nun creo que te dé por parar y eso que'l pueblu de La Esperanza ta na baxada del Teide direición La Laguna.

Como vos dicía, a mí si que me llevaron dos collacios d'elli a xintar, a pesar de tar folgando acuté un día de  de turismu teunolóxicuo o como queráis velo, pero ya que taba en Tenerife había que visitar el Dalix y velu en sábadu, en un "pa tí too" y ensin molestar a los qu'ellí trabayen de normal, foi una pasada, magar que finar con dos collacios nel Campestre y esfrutar d'unes bones puyes Canariones-Chicarreres ensin que te tocare denguna foi más.

Sitiu de carne y bones raciones, yo dexeme llevar na comanda. De primeru y pa comaprtir un platu de chistorra, salchicha y morciella canaria que vino "al fueu", pa que finasen de facese na mesa mesma.



La verdá que productu de perbona calidá. La morciella canaria, pa que nun vos pille con cara fatos como a mí al prebala, ye dulce y lleva pases y almendres picaínes. L'amestu ente morciella y salchiches/chistorra ye, como mínimu, curiosu.

Los segundos ya individuales, pero tamién me dexé llevar. Un sollombu de xata (yo nun ví munches perllí, pero rico taba) poco fechu solo pa amantes carnívoros. Vaya fartura.


Menos mal que nunca tomo postre, porque si lu tomare depués d'esta fartura diba tener que pedir tiempu muertu pa pensar la estratexa. Eso sí, yo que diba finar tranquilamente con un cafetín solo, tampoco pude, el chicarrero nos "impuso" un barraquito completo. Postre non, pero con esti café procura nun medir el nivel de glucosa n'unos díes. El barraquito vien con llechi condensao, llicor 43, llimón, canela y unos granos de café tostau y si quies morrer de llambión (cosa que nun ficimos dengunu) dantelu con 2 sobres d'azúcar...por si acasu.


Tomemos cerveces y cerveces ensin, pero la cuenta nun sé como quedó, ya que'l anfitrión empeñose en convidanos.

Como vos digo, prestosu final pa una prestosa xorná.