viernes, 4 de julio de 2008

Tierra Astur (Uvieu)


Bono, vamos siguir con un de les tipiques sidreries d'Uvieu que hai tiempu qu'abrio un chigre pergrande en Cuayoto. Del de Cuayoto solo podria falar de la sidre porque nun xinte nunca elli, asina que voi falavos de los dos d'Uvieu. El de Gascona ye'l primer qu'abrieron y ye'l mas petau de toos y'l de la plaza'l Fontan ye una de les tiendines de Crivencar que tien meses pa'l esterior y que presta un monton con bon tiempu. Cuidadin, el del Fontan nun tien cocina propia, colo que podeis disfrutar de los bonos productos que tienen (embutios, quesos, ensalaes-la semeya-, pates, conserves...etc..) pero si pedis coses como "papos de gochu" son calentaos de micro (que vienen d'otru sitiu) y pa ser asina nun tan mal, pero bono, que lo sepais y la fabada ye de bote. Nel de Gascona podreis xintar ya de cocina, si vais unos cuantos suel tirase pol platu estrella, los llargueraos de tamañu considerable que lleven de too (embutios, pates, tortos con picadiellu, quesos...) en fin, de too y que nun hai quie fine. La comida nun ta mal y los precios, depende de lo que pidais (hai coses que tan bien de preciu, como los llargueros, y otres que s'escapen de preciu pa lo que son). Los guisos siguin ensin ser lo suyo, pero claro, nun prebe'l de Cuayoto cuando tienen oveya xalda y como repiten tolos años debe tar rico, pero los clasicos de los chigres tan toos ricos (calamares, chipirones, tortos con picadiellu y cabrales...)anque los precios nun son de los mas baratos. Ye un chigre con ruidu, pero ta perbien puestu, cola piedrina, les meses de maera, el llar que tienen al fondu... que-y dan un aire mas afayaizu. Bono, de lo meyor de la zona Gascona xunto cola Pumara, pero d'estilos diferentes anque seyen sidreries les dos.

2 comentarios:

Antonio Lopez dijo...

pa mi ya mucho mejor el de colloto que el de gascona, yo voy mucho, y hay mucha diferencia entre los dos.
El de gascona no tiene parrilla y la carta es mas extensa en colloto, ademas no se porque motivo se come mejor en el de colloto. Un saludo

Fartones dijo...

Entovia nun se me arreglo lo de dir a Cuayoto a xintar, nun hai manera y mira que-y teo ganes. Solo tuve tomando sidres. La verda ye que les vegaes que xinte nel de Gascona nun tuvieron mal, pero cenamos lo mas habitual. El del Fontan a mi prestame abondo pa picar cosuques, si tas per Uvieu con bon tiempu.