sábado, 30 de agosto de 2008

El Noceu (La Cuesta-Sariegu)




Noticia:!!!Pena!! El Noceu tranca. Paez que falten les llicencies de chigre pa poder abrir, dende esti blogue quiero desea-yos a Juanjo y Cris lo meyor pa atopar un nuevu sitiu nel qu'abrir un chigre!! mentantu podeis lleer los dos posts!!

Bonos dies collacios!! como lo llevais. Güei voi blogar un nuevu descubrimientu nel conceyin. Nun podia ser qu'un sareganu d'adopcion como yo nun supiera d'un sitiu onde comer al pie de casa, pero la verda, ye que nun lo sabia, eso si, entamaron na mas que fai dos meses, asina que nun ye pa tanto'l fallu. El Noceu ye una granxa ecoloxico que conociemos de mercar, de vegada en vegada, los productos qu'alcontrabemos perhi (anque nunca tuvieremos na facienda). El casu ye, qu'asociaronse con un par de chavalinos pa entamar con un chigre qu'aprovechara los productos frescos de la granxa pa facer una cocina perprestosa. Pa entamar, la finca ta n'una parte de la Cuesta na que tienes bones vistes sobre'l valle Sariegu, ye tranquilo (como too perqui) y, si'l tiempu lo permite, tien mesines fuera, prau, tobogan y culumpios, asina qu'otra escusa menos pa los que teneis guah.es pa venir a venos. El casu, que col dia de calor d'ayeri, afayamonos perfectamente fuera cola sombrilla y un par de botellines de produccion propia (nun entrugue si tenien vino, porque ayeri prestaba mas da-y a la sidre), que fue'l "perin" del sitiu, la sidre, tando bona como tola sidre de Sariegu, tenia un tastiu a "verdin" que-y facia fallar, na, un pucuñin, taba munchu mas cerca de se perbona, que de ser puxarra. Menu degustacion (tamien pue encargase arroz con pitu caleya, delles coses de gochu astur-celta...), nosotros nun encargaremos na, asina que xintamos el menu. 4 platos nos qu'entames por una ensala (semeya 1) con llechuga casero (dende les del mio güelu nun me prestaben tanto unes llechugues), un poco de tomatin, calabacinos cortaos perfinos y coles cebolles y zanahories en tempura (de que los productos son naturales y frescos nun cabe dulda). De segundu, una lasaña de verdures, con calabacinos, salsina de tomatin, zanahories endolcando un quesu fundio, mui rico. Dempues vinieron les dos coses que mas me prestaron, de terceru (semeya 2) tomate acaramelizao enllenu de rollu bonitu (rico, rico) y de cuartu (semeya 3) cruxiente enllenu de costielles troceaes de gochu astur-celta con salsa de pimientinos(hummmm). Esto del gochu astur-celta entama a ser como la oveya xalda, un descubrimientu culinario n'Asturies. De postre, dos trocinos de mouse de chocolate con mangu enriba d'una capa de fresa y yoghur, nun yera perllambion, asina que prestome. Dos cafetinos de pucheru, un chupitin d'anis en guinda de fabricacion propia (mui rico), pan (habia pan casero de maiz tamien), un sitiu estupendo, ensin prieses, con musiquina folk de fondu selemente puesta, nel que pues facer sobremesa ensin que nun solo nun t'echen sinon tolo contrario, con una atencion de casa, con una cocina moderna (ensin ser d'autor pero mas que prestosa y que n'un conceyu como esti, sorprende), con unes raciones xustes pa qu'al xintar cuatro platos mas postre fines fartucu, pero ensin españar y perafayaizu, por 25€ persona...vamos repetir :-), munches vegaes. Por ciertu, solo abren vienres, sabados y domingos, lo xusto pa cuando vengais a prebar la barbacoa que ya tamos finando de construir en casa jeje. Ta llueu.

31 comentarios:

Anónimo dijo...

¡Cojonudo!

Este sitio lo recomendo hace unas semanas el number one Antonio López y dijo que tenía una pinta estupenda. Con tus comentarios ya le has puesto color y sabor. ¿Merece la pena entonces? Bueno, bonito, barato, y ecológico.

Saludos.

Anónimo dijo...

Hola, antes de nada felicitaros por este pedazo blog, no lo conocia y creo que acabo de encontrar la horma de mi zapato jeje.
Tambien pedir disculpas por no escribir en llingua, en septiembre empiezo a clases y voy aprender a falalo como dos manda.
Yo estuve hablando con el paisano del noceu en una feria de agricultura ecologica en llanera, y me presto muchisimo, me hablo de todo y me conto muchas cosas, tomamos unos culinos de esa sidra suya y quede con muchas ganas de ir, no conocia a nadie que hubiera ido, pero ahora ya confirmo mis ideas.
espero ir pronto yo tambien.
Un saludo, y por aqui nos veremos amigos fartones

Fartones dijo...

Hola!!. La primer cosa, que, de momentu, solo hai un farton arrexuntau a esti blogue :-). Lo segundu, que fue'l bilordiu d'Antonio Lopez el que me fizo dame cuenta de que nel mio conceyu postizu tenia un chigre nuevu, dame vergoña, pero fue asina :-), conocer conociemoslos, pero nun que se comiera. A la muyer y a mi prestonos asgaya. Amas de too son encantadores. L'arroz con pitu caleya tenienlu na mesa de al llau, y el pitu taba prietin, prietin, tenia una pinta...Yo vos lo camiento. Lo que nun se ye como se ta dientro'l chigre, porque nun entremos. Fuera tabase na gloria. Espero que vos preste si venis, yo tengo de probar esi arroz...

Antonio Lopez dijo...

Y tanto que hay que probar ese pitu con arrocin, yo cuando vaya voy a reservarlo sin duda, esas pitinas comiendo maiz ecologico y corriendo entre las pumaraes....bufff.
Te dijeron cuanto tiempo llevaban dando comidas?? yo crei entender que llevaban poco tiempo.
Habia bastante gente comiendo?? a mi el paisano me dijo que les iba muy bien, que estaba muy contento, y no se si es que el hombre se contenta con poco o que realmente le va tan bien, cosa de la que me alegraria enormemente porque seguro que se lo merecen.
Un saludo

Antonio Lopez dijo...

farton, una preguntina que no se si procede.
como aprendiste bable??? a escribirlo y tal???
Yo voy a empezar a un curso que dan aqui, en posada, municipal, perece que esta muy bien, cuanto tiempo puede llevar aprender mas o menos???
me gustaria estudiarlo y saber de verdad, mas vale tarde que nunca jeje, y ahora que tengo tiempo y puedo pues a ver que pasa, y si cuando llegue la oficialida pues ya tamos preparados :-)

Fartones dijo...

Vamos por partes Antoni, nos fuimos en vienres, mas o menos tardi porque yeren cerca les 15:45 y tabemos dos meses, una de 4 y la nuesa, nun se como tan pa cenar o'l restu'l fin de selmana, pero por mi que siga asina, que nun son mas que dos y dempues puede superalos. Segundu, lo del asturianu, en Posada nun se siente? jaja, sois mui cosmopolites jeje, nun t'enfurruñes ye que'l mundiu ye perpiquiñucu, porque ya nun vivo elli, pero soi de Villabona :-). A ver mentiria si dixera otra cosa, deprendilo por mio cuenta y nun se si lo falo bien o mal, intentolo simplemente. Teo la suerte de que'l mio güelu falaba abondo bien y a mi les llingues danseme bien, asina que ye cuestion de poner la oreya y sacar les pallabres y la gramatica, amas de lleer lo que puedo n'asturianu y tener el diccionariu de la llingua a mano. L'interes vinome en sintiendo a la familia d'un amigu mio (tamien de Llanera), que lo falen casi too n'asturianu (anque haya xente que nun me crea) y la verda, diome tanta pena que se pudiere perder que queria sumar un "falante" mas. Creo que ye too...ah!! dos meses abiertos

Antonio Lopez dijo...

eso me pasa a mi, me da mucha pena pensar que se pueda perder.
Yo estuve mucho tiempo currando fuera y cada dia deseaba mas volver pa casa y tenia mas admiracion y sentimiento por lo asturiano, cuando estas fuera y eres tan de aqui....se lleva bastante mal jeje.
Asi que yo pondre mi granito de arena y espero no ser muy burrin pa aprenderlo y dentro de poco ya escribamos 2 como dios manda jeje, y a ver si alguien mas se anima:-)

Tony dijo...

Si abre fines de semana nada más, me va a costar un poco encontrar el momento para visitarlo, pero haré un hueco !

Anónimo dijo...

Farton

Con este post has hecho un gran servicio a la comunidad bloguera Asturiana. Gracias a Antonio todos queríamos ir y probar, pero tampoco teníamos ninguna referencia. Parece barato, sus productos son ecológicos, y eso merece por lo menos que le demos una oportunidad en visitarlo, yo desde luego voy a ir. Aunque solo sea para comer un par de huevos fritos, unas papas, y una ensalada con una, con dos, bueno, con tres botellas de sidra. Al final digo lo de las tres botellas porque también son ecológicas, no porque sea un borrachuzo, ¿eh?

Antonio Lopez dijo...

joder guaje, dices aunque sea unos huevos con patatas, pa mi una de las mayores delicias, unas patatas de las buenas bien fritas y unos huevos de esos naranjas en vez de amarillin palido buffff, y la sidra pues oye, ya que ye ecologica pues uno se sacrifica y toma un poco mas de la cuenta jeje que eso es manzana pura, del arbol a la botella:-)

Fartones dijo...

jaja, entovia nun tienen un monumentu les pataquines frites con chorizu y güevos?. Gran platu. Si quereis prebar la version "colesterol power" ye dicir, pataques, un par de güevos, picadiellu y tortu mai, vos camento a prebalo en Casa Jamino de Xixon :-), que fame me ta entrando, madre.

Antonio Lopez dijo...

cuando se haga el monumento avisarme que yo arrimo el hombro jeje.
habra que ir a casa Jamino, pa mi ye fiesta un plato de esos, yo lo como mucho en tierra astur colloto con sidra a fartucar, y voy pa la cama como un avion

Antonio Lopez dijo...

como lo ves guaje??? le pegais al colesterol tu y tropa tambien????
hay sidra en casa jamino farton?????

Fartones dijo...

Choro, si nun la camudaron. Pues mirar mas n'Avientu 2007 :-)

Anónimo dijo...

Leches FARTONES!!

En este ultimo comentario tuyo no me he enterado de nada. Más me vale dejarme de tanto ñampa zampa y estudiar también un poco de Bable, porque estoy jodido contigo.

Seguro que has comentado sobre algún bocado delicioso y no he entendido nada, ¡cachis!

Antonio Lopez dijo...

guaje, te pego el post que te dice en ese dialecto tan raro el farton jeje
Casa Jamino (Somio-Xixon)

Un de los mios sitios preferios pa xintar como un paisanu nun ambiente familiar y prestosu. El chigre ta a la vera de la Plaza de Villamanin, en plenu "centru" Somio, si ye que se pue definir un centru equi. La mayoria ya sabeis onde ta, ¡que coño!. Tien cuatro meses y si venis un dia de ente selmana a la hora comer, como nun acuteis llevaislo crudo porque ta petao comiendo'l menu del dia. En cualisquier casu, chigre perafayizu nel que comer ye barato y que tien los meyores tortos con picadiello, pataquines y güevos del mundiu mundial. Vamos, una xinta tipic equi ye ensala de gula con canonigos y dempues los tortos. Podeis compartir tortos, que vos los emplaten, si ye que nun sois paisanos. Otres coses que suelen tener d'entra son los cascoxos que a mi prestenme munchu. Sidra Choro asgaya y nun creo que paseis de los 18€ por cabeza :-)
Voi tener qu'entamar la llista por conceyos, porque si non pierdome colos sitios.
Ta llueu

Fartones dijo...

jaja. castellan-> queria decir que en diciembre podiais mirar el comentario de Casa Jamino por si os interesaba ir.
Asturianu->yo nun voi dende l'añu pasau, pero nun pudieron tornase a malos en tan poco tiempu, ah!! y cascoxos=caracoles y si quereis deprender, ayuden munchu los diccionarios on-line de l'academia la llingua o'l de La Nueva España :-)

Antonio Lopez dijo...

farton, yo lo uso mucho, en la pagina de la academia hay un corrector ortografico, sabes como se usa??? tengo en mi word el iconito, pero no me hace nada,no me marca nada por muchas gambas que meta al escribir.
sabes de lo que te hablo?? lo conoces???
y otra cosina, eras de villabona no?? que tal el michem?? comi alli el otro dia, comi un chuleton, del monton monton, y la jefa arroz caldoso, muy rico y increiblemente abundante, que se come por alli que merezca la pena??? si prefieres no opinar, oido cocina :-)

Fartones dijo...

Si, home, l'iguador. A ver, ye que con Vista nun furrula entovia, pero cuando lu usaba con XP, nun tenia misteriu, dempues d'escribir nel word, dabes-y al iguador y ya taba...si mal nun m'alcuerdo. En pudiendotelo mirar n'un XP digote dalgo.

Antonio Lopez dijo...

gracias por lo de l'iguador, ya te digo, lo tengo instalado pero no haz nada.
bueno, pues el tema ye que soy debil, y algo me dice que si no voy esta noche a hacer una visita al señor colesterol de casa jamino no llegare a mañana, asi que, mañana me levanto a las 5,30 pa currar, pero voy a dormir como un guaje con un platin de esos y unas sidrinas.
ya os contare como va el negocio y a si se dejan o no comer esas patatinas con todo lo demas jeje

Antonio Lopez dijo...

joder, no puedo creerlo, acabo de llamar a jamino por si hacia falta reservar o algo, y...................................................ta cerrao por vacaciones.
ahora no se que hacer porque ya me hice a la idea, o armo algo guay en casa o cambiamos de sitio jeje
ya os contare

Fartones dijo...

vaya ho!! que mala suerte!! pues si, escaecioseme dicir que si, que fai falta acutar los fines de selmana, ente selmana, pa cenar, nun creo que faiga falta.

Antonio Lopez dijo...

pues al final menos mal que me dio por llamar, que si llego alli babeando y lo encuentro cerrao, no se la que lio jeje.
al final, aterrice en villaviciosa, taberna la zapica, por recomendacion del guaje y de mickelson.
estuvo bien, me gusto el sitio, cenamos en la terraza que tienen pa atras, porque en le bar habia la de dios de humo y yo asi no ceno, si no llegan a tener terraza arranco pa otro sitio.
cenamos unas patatas la zapica gratinadas, muy ricas, en cuadradinos, con una muselina muy fina y gratinadas al horno, 5 eur y abundantes.
yo cachopo, 15 eur, finin, pero bastante grandin, no de los de paisanos pero cenas bien con uno, muy tierna la carne.
y la jefa un torto con picadillo y huevo (1), muy guapo presentado, pero justin de tamaño, 8 eur.
de postre un flan de almendras pa mi, correcto, y una tarta de 2 chocos pa la jefa, muy buena, 4 eur cada uno.
cafetin y 40 eur la cena pa 2.
estuvo bien, pa repetir

Anónimo dijo...

Fartones.

A "mi Antonio" le ha gustado LA ZAPICA, pero eso de que el cachopo, aun siendo grande, no sea gordo lo lleva mal, por muy tierno que esté.

Los postres si que son buenos. El de Antonio no lo he probado, pero el de dos chocolates de su mujer si, y es espectauclar.

Antonio Lopez dijo...

estuve hablando un ratin con los dueños, y me contaban que ella estuvo de ayudante de maria luisa, la de los libros, cocinando.
de postre ayer no tenian la tarta maria luisa, que dicen que es espectacular, y la dueña aprendio a hacerla con maria luisa, la original.
solo las hay el finde, asi que ya me jodieron y tendre que ir a probarla jeje.
un saludo

Fartones dijo...

Apuntome la Zapica. La terracina ye de les que un bebe pue gatiar o non?. Bono, tendre que baxar a tomar un vino un dia y miralo por mi mesmu.

MICKELSON1975 dijo...

Respecto al tema de las patatas, picadillo y huevo.
Yo puedo aportarlo todo casero...
Cuando queráis y sea temporada(para el picadillo), lo hablamos y nos damos un homenaje.
No digáis a nadie que hago matanza......;-)

Antonio Lopez dijo...

mickelson, no pienso dejar que este comentario tuyo caiga en el olvido jeje
estamos tardando :-)
pd.: yo no se lo dire a nadie jeje

Antonio Lopez dijo...

farton
la terracina da a una especie de patio interior muy grande, no es un patio interior, no se como explicarte, pero vamos que mientras cenabamos nos jugamos la vida con unos guajes un poco burrinos que estaban jugando al futbol, el hijo de los dueños and company jeje, pa los guajes esta como dios, yo ya lo pense, esta cerrado y no hay peligro ninguno, los ves perfectamente.
pero como dices, vete a tomar un vinin y lo ves tu.
un saludo

Fartones dijo...

Madre un que pue facer un samartin!!. Eso si, los gochos otra cosa non, pero trabayu dempues de muertos dan asgaya, sobre too pa sacar los callos, agora, rico ta...buf.
Antonio, gracies pola descripcion de la terracina, lo dicho, dire tomar un vinin a ver.

asturcelta dijo...

Que pena. tengo fame volvei pronto