Hace 6 años
miércoles, 17 de septiembre de 2008
La Zapica (La Villa-Villaviciosa)
Bones nueches, ya toi equi otra vegada dispuestu a añadiros chigres a la llista. L'otru dia, aprovechando el bon tiempu y les fiestes del Portal, baxamos a la Villa a dar una vuelta y, anque nun teniemos previsto xintar perhi, pues mira, fizosenos tardi y apetecionos echa-y una güeyadina a esti chigre (aconseyau por varios blogueros) y del que sabiemos que tenia sitiu al aire llibre. Pues menos mal que lu tenia, por dientro ta mui guapo puestu, con poques mesines, piedrina, maera y bon gusutu, pero tan enlleno fumu (y esto quedais avisaos los que teneis neños), asina que col solin que facia que meyor que quedar fuera onde se taba perbien debaxo les sombrilles. Pa entamar pidimos la ensalada "de la fia" (semeya 1) que tenia gules, gambes, llechuga, palos de cangrexu y tomates cherry. Mui rica, el palu de cangrexu de los de primera y l'ayu y l'aceite de pasar les gules pola sarten daba-y un toque mui guapu. El pero fueron les gambes, que mas bien yeren de tamañu "plancton". De segundu pidimos los güevos rotos, otra vegada con gules y gambes, que quereis teniemos antoxu (semeya 2, el biberon nun lu punxo'l chigre). Taba abondo bono, pero pa mi que mos confundimos, les gambes otra vegada de tamañu plancton y al platu sobraben-y pataques en relacion al restu ingrdientes. El casu, eso si, que de tamañu les dos raciones suficientes pa quedar comidos. Mui sorprendente el preciu pa ser La Villa, 17 € persona, teniendo en cuenta que teniemos una botellina de vino, pero claro, tambien impresionante de preciu, Abadia San Campio 2007...12 €!! en un chigre. Yo esti alcontrelu a 17 e incluso 21, pero 12..Mui bien. Vamos, que con unes cañes saldries a 12-13 € persona. En definitiva, un chigre ensin pretensiones pa xintar algo pela Villa sin muncha formalida, bona recomendacion a la que tendremos de volver pa camudar los güevos pol pitu, que creo que ta meyor. Otru dia mas!!
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13 comentarios:
Me parece que es un sitio en rcp de los mejores, y los vinos a unos precios muy ajustados, por otro lado, los dueños super amables.
Me alegra que te haya gustado.
ola Mickelson, gracies por venir perqui. A nos prestonos el sitiu, con bona calida /preciu, pero quedonos esa cosa, como'n Casa Cortina, de saber que te confundes n'un platu. Hai sitios que ves que nun dan pa mas cunado pides, sitios que dante bones sensaciones y dempues sabes que fallasti n'algo, pero que'l sitiu ta bien, y sitios que tan bien y puntu. Esti, xunto con Casa Cortina son de los segundos, hai de repetir y decidir :-)
17 de septiembre de 2008 23:35
me alegra leer este post farton, asi ya tengo refenrencias de mas platos de la zapica, poco a poco sale toda la carta jeje.
yo pedi patatas la zapica, un cachopo pa mi y pa la jefa no me acuerdo, pero algo verde seguro ;-), todo estaba bien, correcto, sin llegar a entusiasmarme.
volvere a probar otras cosas seguro.
el local digo lo mismo que tu, muy guapin y tal, pero dentro no hay dios quien pare del humo, yo el dia que fui si no es por la terraza no hubiera parado, pero al que no le importe esto, esta muy guapo y acogedor.
yo estuve hablando un ratin con los dueños, muy majos, y me comentaban que la paisana estuvo de ayudante con maria muisa, la de los libros de cocina, y hace la mejor tarta maria luisa del mundo, la suele hacer los findes, porque aguanta muy poco, asi que yo aunque sea por eso, tengo que repetir jeje.
de los vinos no puedo opinar, pero me alegro que sean tan baratos.
un saludo
Fartones
Luces y sombras para ponernos de acuerdo si en LA ZAPICA se come bien, y si por lo que cuesta le podemos pedir algo más.
Yo creo que es un sitio muy barato, unos precios imbatibles, con una bodega como dice Mickelson y Fartones de ganga, y con unos postres que solo por ellos merece bien la pena la visita. Un lujo encontrar un negocio en el que todos los ofrezca caseros, mi ultima aventura gastronómica así lo atestigua.
Aún con cosas mejorables off course, yo voy a seguir visitándolo, solo he ido una vez y quiero alguna más para poder juzgarlo más a fondo.
Es más, porque estoy "A RÉGIMEN" desde hace un par de semanas porque sino iría este fin de semana....ahora reíros mariconchelis!!
Es una pena que no haya más blogs asturianos, en este caso son tres post sobre el mismo restaurante, y en los tres hay similitudes, y distintos puntos de vista, pero por ejemplo, para el que no haya estado nunca, ya tiene mucha información para acertar con el menú. ¿No os parece?
Salud y buenos alimentos.
pues ojala tuvieramos tanta informacion de otros sitios como de la zapica jeje, casi casi esta la carta entera :-)
acabo de reservar para el lunes en casa colo pa comer, aprovechando san mateo y no curro pues a zampar y a conocer mundo
Hola a los dos, si, La Zapica nun ta mal, podria tar meyor, pero la calida/preciu ye bona. Y creo, que solo con dar col par de platos mas ricos que puen tener ya cumple, al tenelu cerquina diremos mas vegaes a "concretar". Lo de los blogues. home, nun ta mal, too ye cuestion d'entamar y n'Asturies nun somos tantos, eso si, si siguimos asi tenemos pa un llibru!!, nun se "aventures gastronomiques per Asturies", por exemplu.
Antonio, yo tamien descanso, pero soi l'unico en casa, asina qu'aprovechatre pa trabayar perqui, pasalo bien por Casa Colo. Ya nos diras
yo haria otro blog asturiano, pero el farton me quito el nombre jeje.
lo que dices del libro seria una pasada, estoy seguro que no hay guia ni libro tan completo, veraz y prestoso, asi que a seguir reuniendo info que nunca se sabe jeje.
siento que la fartona trabaje, por lo menos puedes estar todo el dia con la ratuca :-)
Eso si :-)
Fartones
Hoy dudaba entre quedarme en casa descansando, ir al cine, o hacer caso a mi mujer que quería ir a picar algo los dos solos.
Nos hemos montado en el coche y hemos improvisado. Vistazo de mi mujer al móvil y como si fuera CONEXIÓN ASTURIAS, se ha conectado con tú blog, y siguiendo uno de tus recomendados hemos aparecido en Amandi.
Nos ha ENCANTADO, uno sitio con una RCP buenísima. Unar recomendación de 10, no se le puede pedir más a un sitio así. El revuelto de centollo y oricios increíble.
Muchas gracias. Esta recomendación tuya te ha hecho merecedor de más galones.
Un abrazo amigo.
jajaj, "fartucones connection". Munches gracies. Ye que ca sitiu tien el so momentu, nun tolos dies te presten los grandes restaurantes y nun tolos dies t'apetez una sidreria o un chigre. Apuntome lo del revueltu d'oricios y centollu, ya dixe que diome que nel primeru fallamos un pucuñin, viendo lo que pasaba, pero qu'hai de volver que too paez rico.
Joder Fartones, no paras y no nos dejas parar a los demás.
Tomo nota y a la lista de espera. Se la voy a enseñar al médico a ver que opina. Cuañquier día me jode y me pone a dieta !
jaja, ye qu'esi fin de selmana foi de "llibranza" paterna, asina qu'aprovechamos...Al medicu enseña-y lo que quieras, que si ye como los que conozco de xuru que s'apunta el :-)
Retifico!! que ye de sabios! a la Zapica fuimos cola piqui. El fin de selmana anterior foi'l de relax con "Al Son", "Casa Colo" y "El Noceu", joder col Alzheimer :-)
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