lunes, 8 de septiembre de 2008

Al Son del Indianu (Maeza-Salas)





Gran fin de selmana gastronomicu, si que acertamos nestes dos salides, si señor y güei queda la tercera. Como a daque otros sitios, tenia-y ganes al Son, pero nes midies asturianes de llonxitu, digamos qu'esti ta a "la de Dios" de casa, asina que yera complicao dir, pero dieronse les coses y pudimos disfrutalu. Situau n'un caseron, perguapu arreglau, pintadin n'un color tirando a colorao, pero d'estos relaxantes (ya sabeis que yo colos colores distingo los 16 basicos, si lleguen, que distinguimos los homes y poco mas), asina que fiaivos de mi, guapo. Si teneis neños, hai sitiu de non fumadores. L'atencion prestosa y ameniza pol dueñu, col que presta falar y deprender cosiquines. D'entamu escoyimos les clasiques crocretes de quesu cabra y ortiga lliquida del restaurante (semeya un). Mui riques, pa mi sorpresives. El rebozu finu, y l'amestu ente'l quesu cabra, la ortiga lliquida y moyandoles na reduccion de remolacha daben-yos el toque perfectu. Taben tan bones que toi pensando en nun segar les ortigues del mio prau si don Paulino m'almite como becariu y m'aprende a facer esto. De segundu pa compartir soyu real n'escabeche, paez ser qu'esti pexe extinguiose nel riu Nalon, alla polos 50, y qu'agora tan intentando reintroducilos de nuevu. Esti nun yera del Nalon, nin del Mar Caspiu, yera del Valle d'Aran (nin idega que los criaben, por eso lu pidimos tamien). Mui, mui rico, l'escabechin mui llograu, con un aceitin perbono y'l soyu real sele y facil de dixebrar del pelleyu (semeya dos). De segundos yo tireme'l al sollombu de güe a la pimienta, perbien fechu, a mi que me presta la carne vuelta y vuelta consiguieron facemelo asina de forma estupenda y dexalu tienru, cola compaña d'unes pataquines mui orixinales pochaes con ayu y cebolla en taquinos piquiñinos. Si lleguen llevar un pucuñin de güevu sedrien casi como les del tortu del Noceu. La salsina de pimienta verde nel so puntu de tastiu, mui sele y ensin matar el tastiu de la carne. Pel otru llau de la mesa escoyeron salmon xabaz d'Alaska (a esti nun-y dio tiempu de remontar el Piloña) al curry. Dixenme que mui rico, anque teo de dicir, sinon esto fina'n divorciu :-), que'l curry (que nun prebe) taba tan rico que chabase'n falta mas cantida nel platu. De postre, chocolate blanco con cholate prieto, con chocolate con llechi sobre cremina de frambueses. Hala!! esti fin de selmana garre dos kg polo menos!. Impresionante hasta pa mi el postre. Nun prebamos el tiramisu de la casa, por culpa mia. Abadia Retuerta de compaña, don PX pa mi (enantes prebe un vino de xelo, pero nun me dio mas y torne pal Pedrin) cafes y un preciu mui guapu pa la cantida y lo rico de la xinta, 50 € por cabeza. Si tais perqui, nun duldeis en face-yos la visitina

18 comentarios:

Guaje dijo...

Fartones:

Como dice el bueno de Antonio, "ESTO VA A TERMINAR CON NOSOTROS". ¿Pero no nos podía haber dado por coleccionar chapas de Coca-Cola? Joder, ya te he leído y ya me dan ganas de probarlo. Menos mal que en nuestra mini-cuadrilla aventurera gastronómica tenemos bote para lo que queda de mes, así que nos plantearemos visitar AL SON.

Por como lo describes es un sitio precioso y barato. 50€ una comida así no me parece caro.

¿Creo que tiene una oferta cena-habitación no?

Felicidades FARTONES.
(¿Se te puede llamar FARTON a secas?)

PD: ¿Aquí no molestaremos si participamos "mucho no"?

Fartones dijo...

Hola guah.e, por partes, a)equi nun se molesta pa na, meyor que participemos y si un sitiu al volver sal rana, que lo digamos, por si acasu. b) Pues llamame farton o Ivan, como t'apetezca, la idega de "Fartones" yera porque esto taba pensao pa que mas amigos se xuntaren a escribir y apurriesen mas sitios, pero de momentu toi solu. c) Les chapes de coca-cola nun son mal idega, yo toi planteandomelo. Nosotros con esti fin de selmana ya agotamos el presupuestu del mes pa fartures, que quies? la vida ye dura. D'equi pa lantre a comer en casina que ye mas barato o a los sitios que tengan tickets de comida que me sobren un monton. d) Al son nun ye un sitiu que te vaya dexar indiferente, ye mui guapu y la comida te perbien. Amas, merez la pena charrar con ellos que se deprende munchu (lo del "soyu real" fue cosa de Paulino, yo nun tenia nin idega de que l'esturion tenia nome n'asturianu, nin siquiera que lu hubiere nel Nalon..) y e) si, tienen una oferta de cena+habitacion a partir d'unos 111€ o asina, meyor yos-entrugues a ellos, nosostros fuimos y volvimos con calma, muncha calma :-)

Fartones dijo...

ah!! y a mi tampoco me paecio caro, la relacion calida/preciu ye perbona :-)

Tony dijo...

Fartones,
Muy bueno ese sitio. Cuando estuuve en Al Son Del Indiano salí muy satisfecho.
Y no digamos con el trao de Paulino (para mí alma mater del negocio), todo un crack.

Fartones dijo...

La verda yue que nos presto pola vida. Llei nel blogue del Dile que la cocina d'equi tien altos y baxos, pero nun se si fue coincidencia o que, nosotros nun tuvimos baxos, mui prestoso. Por ciertu, coincido contigo, esti Paulino ye un crack.

Guaje dijo...

FARTONES

¿Dónde está CA LIN? ¿Qué tipo de restaurante es ese? Me suena mucho pero no caigo.

Fartones dijo...

Hola Guah.e. Despliega payares (noviembre) 2007 que lu teo ehi blogueau. Ye un sitiu de guisos nel centru d'Uvieu (Cai Santa Susana). Nun pidas "fritos" tirate a guisos, los callos tan de muerte, los papos,el rau, de pescaos creo que'l bacallau. Hai un añu que nun voi, tando viviendo n'Uvieu yeremos clientes habituales del chateo. Pero vamos, pa mi abondo meyor que'l Puntu y Coma y con Viñas de Gain incluido (yera'l que soliemos tomar, fizome gracia lleelo nel to blogue) pues salir a unos 25 per capita, si nun cambiaron, espero que non

Antonio Lopez dijo...

muy bueno el son del indiano.
yo fui hara unos 10 o 15 años, por ahi, me llevo mi guelo, que ese si que come pro ahi, creo que no le queda casa de comer en asturias que no haya ido, increible, bueno, al tema, yo era un guaje y andaba mucho comiendo pro ahi con mis guelos, y de aquella como que me daba igual lo que comia, no lo apreciaba mucho, como cualquier guaje, pero de ese sitio me quedo un recuerdo especial.
de aquella ya era un crack paulino, y el sitio era algo "distinto", recuerdo como anecdota, una ensalada de cosas muy raras y tal, y con unas yerbas que parecian treboles muy grandes, eran canonigos, de aquella nadie los conocia, y nos contaba toda la historia de ellos, que los traia de muy lejos.
Tengo muchas ganas de volver, mis guelos siguen yendo aun, y es el unico sitio de comida "modernilla" que van y se atreven a probar, siempre salen agusto de alli, la putada que ya no me llevan con ellos jeje.
el sitio precioso y lo suyo dar un pasein por la zona que ta muy guapo.
un saludo

Fartones dijo...

Antonio! ya se t'echaba de menos nos blogues :-). Ya veo que ties señalda del Son del Indianu, pues na, lo meyor pa quitala ye volver y...d'esta convida a los tos güelos y asina vos presta a toos el doble ;-)

Antonio Lopez dijo...

a ver farton, quieren liame pa una cena de blogueras astures, tu te apuntas???? no podeis fallar eh???

Antonio Lopez dijo...

ya toy apuntao, la jefa y yo, tienes que venir farton, vete buscando niñera o niñero jeje

Anónimo dijo...

Farton

CENA EN LOS TRES CARACOLES DE OVIEDO

VIERNES 26 DE SEPTIEMBRE 21:00H

CENA DE BLOGUEROS

Si vas prometo "falar en Asturianu".

Si te ape confirmalo en el blog del DILE

guaje

Fartones dijo...

Munches gracies pola invitacion. Teo de mirar l'axenda, dame que'l 26 va tocame llindar a la neña, amas qu'esti mes ya abusamos de los güelos. Si tamos llibres vos lo dire mas pronto que tardi nel blogue del Dile, que ya vi qu'hai 13 apuntaos, eso nun pue ser intentaremos que'l numberu xuba a 15.

Antonio Lopez dijo...

eso esta bien faton, a ver si teneis manera hombre, y si no, se organiza otra jeje

Antonio Lopez dijo...

oye farton, conoces el bodegon de la guela, en lugones, de lugones a posada por la carreteruca esa, vi que en enero posteaste del bodegon de teatinos, ye del hermano de este paisano de lugones.
hoy tome ahi un pinchin y un cafe porque llevaba tiempo llamandome la atencion, y cotillee pro alli.
el menu, 8,40 y buenisimo, 10 primeros y 10 segundos, muy buenos la verdad.
vi la carta y tiene muy buena pinta, precios bastante economicos.
estuve hablando un ratin con el paisano y tengo muchas ganas de ir un dia, me dio buena pinta, ah, tiene un comedor muy guapin y acogedor.
a ver si alguien fue alguna vez.
un saludo

Fartones dijo...

Hola Antonio, pues mira, fai como 6-7 años que nun voi, solia dir abondo, pero, nun se, simplemente nun me coincidio volver. Alcuerdome que nun se xintaba mal y que'l chigre taba curiosucu puestu, sobre too, la parte'l comedor, col tiempu que paso pudieron camudar de dueñu :-). En xeneral paseme lo mesmo, en Llugones a comer (si quitamos lo de la Maquina del otru dia) fai munchu que nun paro, pero, asina'n plan chigre sulo dir al Duernu o al qu'hai un pelin mas arriba (nun m'alcuerdo como se llama) que tien unos baños mui particulare que-yos los fizo esti artista que tien el taller nes escueles de Carbayal (Llanera)....joder...Cuco Suarez!!, hai vegaes que la memoria...

Antonio Lopez dijo...

si hozo los baños cuco seguro que clasicos no son jeje
pues a mi me dio muy buena pinta, un dia voy a ir a comer un menu y depende como vaya el negocio volvemos o no.
no se cuanto tiempo lleva el paisano este alli, me dijo que antes etaba con el hermano en oviedo, en el bodegon de teatinos, y que el vino pa aqui por el tema de los poligonos y demas.
es comedor esta muy guapo, antes tenian comedores arriba, es una casina, pequeños, varios, uno pa 8, otro pa 15, otro pa 6 etc, pero con el tema de la ley antitabaco los cerro pa no dar los 100 metros y no tener que hecer obra, eso me conto.
ya os contare cuando vaya

Fartones dijo...

Pues dame a mi que'l dueñu nun ye'l mesmu qu'habia. Ya te digo que'l llocal taba bien puestu, ya me contaras a ver. Nel bodegon de Teatinos xintase perbien, con que'l hermanu empate, ya ta bien :-)