lunes, 13 de octubre de 2008

De Floriana (Molinaseca-El Bierzu)




Creo que nun ye un mal momentu pa entamar con chigres de fuera d'Asturies, anque pa ser fiel al mesmu, creo que solo voi poneme con sitios d'onde, polo menos en parte, l'Asturianu tea presente, como ye'l casu'l Bierzu onde hai zones de fala astur-llionesa, gallega y castellan. Pa nun entretenme mas, paezme bien entamar con esti restaurante perguapu situau n'un hotelin de turismu rural en Molinaseca. El Floriana ye un hotelin qu'amesta lo rsutico y lo moderno y amas, dixeronnos que tenia fama de tenr una de les meyores cocines de la zona, y nun fallaron. Aconseyase acutar anque teas nel hotel, porque nos fines de selmana ta siempre enlleno. Tien dos zones de restaurante, la mas guapa y afayaiza ye la que ta na entra del hotel, una zona acristalada que da pal verdin que tien delantre, perguapo. D'entamu de la casa punxieronnos unos champiñones enteros con ayin perriba, mui ricos. D'entamu pa compartir escoyimos la ensala de perdiz n'escabeche, rica, pero normalina (semeya un), con esto quiero dicir, que hai vegaes que los nomes de los entrantes nun puen ser "ensalada de perdiz" (como comprobamos al dia siguienti cola "ensalada de ventrisca") mas bien ensalada con perdiz n'escabeche sedria meyor. Poca perdiz, rica, n'una ensalada "florette" perbien aliñada con bonos ingredientes y frutos del bosque alreor, rica, pero esperaba mas. Los segundos fueron otra cosa, meyoraron enormemente asina como la imaxen del sitiu. Un pixin a la brasa con trigueros que prebe y taba espectacular, tanto de tastu como de testura, na gomosu y con un tastu a mar perprestosu (semeya dos). Pola mio parte tireme a la carnona, sollombu de güe como me presta, vuelta y vuelta, perbien fechu con foa perriba y cola compaña de quesu de cabra con cebollina pasadina perriba. Solo teo dos pallabre, im-presionante, dexaronlu que podies cortalu col reves del cuchiellu y roxu por dientro, el foa nel so puntu y l'amestu col quesu de cabra y la cebolla taba perbono (semeya tres). De compaña, un vinin del Bierzu, Cepas Viejas 2005 (si vos aconseyen el Gotin de Roso diciendo que ye paecio, nun faigais casu, error del segundu dia ;-) ). En fin, bon sitiu pa cargar piles un fin de selmana y salir, amas, col butiellu bien fartucu por unos 44€ persona, evidentemente, nun ye pa tolos dies, pero presto munchu.

15 comentarios:

Anónimo dijo...

Yo soy y he sido junto con la Guaja cliente asiduo de los hoteles rurales, pero la verdad es que nunca he confiado mucho en la cocina de los mismos salvo para una buena saeten de huevos caseros, patatas y jamón, no me suele gustar cenar o comer en el mismo sitio que me hospedo, pero como comentas en este post este lugar no hace mi norma, se ve que te gustó y comiste bien.

Guaje

Toni dijo...

Tien buena pinta. Iva d'ir l'añu pasau al Floriana un fin de selmana pero taba llenu.

Antonio Lopez dijo...

como anda de precio??? tiene buena pinta todo.
pa una escapada de finde suena muy bien, y si encima se come bien...
aunque es perfecto tambien pa ir prontin y pasar el dia por alli, se tarda mas a muchos sitios de asturias que al bierzo
en esta no sales con la tarabica jejeje ;-)

MICKELSON1975 dijo...

En el blog del Guaje dicen que el Noceu cerró, espero noticias de nuestro corresponsal en la zona...

Fartones dijo...

Guah.e
Nosotros somos de la mesma opinion, pero ye que'l Floriana ye turismu rural porque ta'n Molinaseca, si llega tar en Ponferrada sedria un hotel d'unes 4*. El casu, que la cocina nun ye la tipica de les pataques y los choricinos y la verda que cenamos perbien los dos dies y prestonos.

Toni
El sitiu ta perbien pa cargar les piles pela zona del Valle del Silenciu, aconseyotelu si te apetez quedate per elli.

Antonio
Morriame de ganes por llegar y actualizar el blogue ;-) pa poner el preciu nel post, ye qu'escaecioseme al escribilu. Unos 44€persona. Por ciertu, yo suelo sacar les semeyes asina que casi nunca salgo, el de la tarabica de Xosefina nun yera yo :-)

Mickelson
nun se si aporto munchu, faltenme los cocineros, que creo que los probes quedaron un poco escaldaos, pa poner les dos versiones y puntu. Fale col dueñu del Noceu l'otru dia que coincidi en Vega al dir pol pan y eso, los del Noceu nun tenien llicencia d'actividad, dalgun denuncio y l'Alcalde presionolos pa que la sacaren o trancaren que si non diba dir un inspector. Al casu, la llicencia necesita un proyeutu (cocina industrial y delles coses) asina que minimu 7 o 8 millones de pesetes pa entamar y, trancaron. Dicen que lo tenien too falao con Juanjo y Cris y lo que dicen estos, ya nun se que entovia nun los vi. A mi jodieronme el plan de la Xinta de Ñavidad colos collacios porque diba tratar de pesllar el chigre un dia pa tar mas comodos y mira. Mas nun te pueo dicir :-)

Tony dijo...

Tomo nota del sitio.

Respecto a la cocina de los hoteles rurales, me pasa como al Guaje, desconfío bastante.
Me puedo atrever con sota, caballo y rey ... nada más.

Es que me tengo comido cada sapo !

Fartones dijo...

Tony
ye un sitiu perguapu, nun ye un hotel de turismo rural y d'ehi lo de la comida. Ye aconseyable pasar perhi si tas pela zona

Antonio Lopez dijo...

eso eso farton, tu llega a casa y actualiza el blogue jeje.
cagon la hostia, estamos de vacas en palma y estoy ya de comer morralla... que tengo unas ganas de llegar pal pueblin pa poneme al dia.....
ah, y na mas que pise ranon subo a casa pompo a tomar unas sidras que me van a saber a gloria :-)
un saludo y se os hecha de menos tan lejos...

Fartones dijo...

Pues yo toi n'un pueblin de Barcelona onde mañana teo de dar una charra. Bono, a ver si pueo xintar embutiu de perqui :-). Ah!! el 31 d'ochobre nos vemos.

Antonio Lopez dijo...

buen sitio barcelona, y los pueblinos mejor :-)
dejate de charrar tanto y ponte a fartar ;-)

Antonio Lopez dijo...

ayer fui a cenar a la hoguera, nada mas acabar la tenderina yendo pa colloto, cerca del supercash y concesionarios de coches, bastante bien, habia menus hechos, el mas barato 9 eur y el mas caro (el mio jeje) el mar y montaña, 19 eur, todos ellos con bebida y postre, el mio era, torto con buey, tomate con bacalao, una especie de solomillo de buey, media langosta y brownie de chocolate, una botella de sidra, los 19 eur.
por ese precio estuvo bastante bien.
el local muy guapo y prestoso, todo es a la parrilla de leña, las verduras, carnes y pescados, todo.
tienen zona de no fumadores
eramos 4, pedimos 4 menus distintos, y salimos con todo a 15 eur por persona, con minilangosta incluida jeje
un saludo

Fartones dijo...

La foguera ye esi que ta en frenti de la BMW? el que camudo de nome tropecientes vegaes? digolo porque claro, con tanto cambiu un ya nun sabe si fiase (si ye que ye esi). La vegada que tuve llamabase d'otra manera y nun taba mal, nin la parrilla, nin el pescau, habra de apuntalu :-)

Antonio Lopez dijo...

si, ye ese, yo haz unos 9 meses fui y se llamaba de otra manera.
fuimos de casualidad, fuimos al llagar de cualloto pero estaba cerrao y aterrizamos alli porque estabamos cansados ya de coche, y la verdad que en plan baratin se puede ir, las verduras a la parrilla las hacen muy bien, la carne no estaba mal, y la langosta esa ...mejor de hubieran dao mas carne jeje, pero bastante es por 19 eur...
el metre educado y profesional, la camarera que nos atendio todavoa nos estamos descojonando, digamos, que muy de andar por casa, pero muy maja :-)
tienen una carta enorme.
ya queda menos pal 31 :-))))))))

Anónimo dijo...

Fartones.

Mandame a mi mail el nombre de tu mujer.

Un abrazo.

Guaje

Antonio Lopez dijo...

alguien por ahi conoce casa victoria en las caldas????
estuve hoy por alli y me dio muy muy muy buena pinta, visteis cuantas veces muy???? jeje