Hace 6 años
domingo, 1 de febrero de 2009
Casa Alvarin (Aviles)
El domingu pasau siguimos col dia raru de Ribedeo volviendo per Aviles. Cutu, vientu y poca xente na cai pa tomar el vermutin. Tando equi apetecionos tomar pexe, asina que cualiquiera que conozca Aviles (yo conozcolo poco) va dicite que'l Tataguyo, el Moises o'l Alvarin. Como nun ta'l fornu economicu pal Tataguyo, col cutu que facia y lo poco que conocemos Aviles (error, gran error nun conocelo bien) nun habia manera d'atopar el Moises y decidimos quedar nel Alvarin (a la vera la Casa'l Conceyu). Pa un d'Aviles nun hai munchu que contar, chigre de tola vida con bon productu (como pudimos comprobar) y cocina tradicional. La sidreria ye un plizcu "fria", pero tien un par de comedores, un de fumadores y otru que non, abondo afayaizos y bien separaos por una porta de cristal automatica. Mantelinos de verda, servilletes de tela y ambiente ensin fumu, raro pa una sidreria, solo quedaba ver si la xinta taba bien. Decidimonos pol menu de fin de selmana, cazuelina de gules con setes, racion grande y bien rica, sobre too por unes setes que taben especialmente carnoses y sabroses y unes gules nel so puntu (avisu pa los sensibles a la comida caliente, ¡¡soplai bien que quema!!. Semeya un). De segundu decidime pol bacallau a lo Alvarin (semeya tres) y pel otru llau de la mesa merlucina a la cazuela ensin cazuela (debieronse-yos acabar con tanta gula. Semeya dos). El bacallau, nun llego al puntu d'entusiasmame, quiciabes porque la salsa tenia munchu pimientu, nun taba mal, rico pero non mas. Eso si, la merluza (mira qu'a mi nun me da mas por ella) taba que se salia, fresquina, con tolos ingredientes de compaña bien ricos y con gran tastu (a mi paezme dificil que la merluza sepa a dalgo). Dende llue nel Alvarin tienen bon productu y abonda bona mano coles coses. Pa beber dos botelles de Sidre Peñon, que meyoro munchu dende la cabera vegada que la tomara y dos cafetinos. Bona relacion calida preciu ya que salimos a 23,5 €/persona. Si conoceis Aviles nun hai mas que falar y, si nun lu conoceis, ye un bon sitiu pol qu'entamar.
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41 comentarios:
Tamién falamos nós nel nuesu sitiu (http://lesfartures.blogspot.com/2008/12/casa-alvarn.html) de Casa Alvarín, y ye qu'ún ye d'Avilés entos ta fartucu de caleyalo, ya sía pa picar daqué, pa fartucar dafechu o pa tomar unes botellines (qu'en verdá sidre Peñón ameyoró y la seleccionao ya ta d'espantu).
Tamién tan guapos, ta xintar pescáu, Casa Lin o La Botella, amás de tolos que pusistí como Casa Moisés (que ta casiqu'al llau)o'l Tataguyu.
Sobre el Alvarín no comentaré gran cosa porque iba hace muuuuuchos años y con el único fin de trasegar sidra hasta puntos indecentes. La última vez que estuve, hace ya bastante, había mejorado mucho el local. Parece que ahora es un sitio digno para comer, ¿no?
Yo también tendría que "trabajar" más Avilés, en serio.
Suscribo lo de Casa Lin que apunta Dixebra.
Para mi es difícil encontrar una sidrería en Asturias que den un buen punto al bacalao, aunque lo tengan de buena calidad. Al menos las veces que me tocó.
Dixebra
escaecisome ponelos, tammien me los dixeron por telefonu. Amas, creo que Ca Lin ye de los mesmos que Ca Moises, non?
Jorge
Pues si, ameyoraron munchu y tienen mantelinos de verda y todo :-)
Dile
De les poques vegaes que me lo punxieron que me prestara dieronmelo en Ca Lin, pero'l d'Uvieu. Fai munchu que nun voi, asina que nun se dicite si siguen poniendolu bien, eso si, nun ye una sidreria, ye un chigre-vinoteca
tien buen rcp por lo que veo. POr la pinta no iria, vamos q no me dice mucho pero viendo lo que escribes apunto sugerencia....
Moises tuvo lo de lin antes de cambiar a donde está ahora.
Alvarín, trabajan bien, pero le falta un punto, no sé explicarlo, pero hay algo que no me termina de convencer.
¡Hola a todos!
La pasada semana había leído algo en una página de internet sobre Casa Alvarín y la había guardado en favoritos para leerla más tarde, casualidades de la vida hacen que hayas ido tú antes de la leyese, pero al leer tú post enseguida me ha venido a la memoria que la tenía guardado. Por lo que he leído es una de las sidrerías más antiguas de Avilés.
A mi el ambiente de las sidrerías me encanta. Debo de mantener mi condición de joven porque todavía soporto bien el bullicio y el atropello de gente en un espacio reducido como pasa en las sidrerías. El olor a sidra característico, el ambiente, creo que es lo que más me agrada, aunque comer, lo que es comer, creo que no hay ninguna en la que se haga de maravilla. En las sidrerías por lo general se come fritura, y preparaciones sencillas que en casi ningún caso son notables.
Guaje
guaje, pues yo no soporto el olor a sidra, no hay cosa que mas me fastidie que ir por ahi a un sitio y que me salpiquen la chupa que he puesto en la silla o los pantalones al escanciar pro me molesta aun mas que se lo diga al camarer@ en cuestion y siga ocurriendo. Lo cual no quita para que me guste de vez en cuando cenar o tomar unas sidras....
Y prefiero la tranquilidad y poca gente. Una cosa de la q disfruto es quedar con unos amigos, hacer algo a la parrilla y beber buena sidra al sol, excelente pero normalmente no bebo sidra pq no me da mas...
Mickelson
Gracies pol apunte, dalgo me sonaba lo de Ca Lin y Moises. Del puntu de la cocina, nun se, al bacallau nun-y dieron puntu, pero a la merlucina si y a les gules tamien. Nun ye que seya la "megaxinta" del 15 na que sales diciendo eso de "nun hai mas cocina que la del Alvarin", pero pa ser una sidreria nun lu fain mal.
Guah.e
Lo del xintar va depender de la sidreria, en Casa Justo, el carteru (Xixon) o'l Horriu (Antromeru) nun saldries con esos problemes de goler a fritu y xintar regulin.
Sibarita
A mi si me presta golifar a sidre, ensin pasae como too y lo del xintar, va nes sidreries, depende. Eso si, en denguna d'elles vas atopar "cocina innovadora", ye lo que ye, pero hailes bones, regulare s y males, como too na vida
cago nel mio mantu, l'albarin .....
bufffffff qu'alcordances...
agora que tengu espies na parentela per equi nun pueo espotricar, que osties jejeje, elli pañe les mayores talanqueres de la mio vida, fartucabame de sidre como un borregu, dalguna vegada'l cabron del alvarin sacabanos pala cai cola escoba y a tirar caleya pa baxo de folixia, nun tenia corazon h.e h.e.
finabamos nel jazz o padul xugando'l fubolin y guaciabamos a l'ablancia
asina que de xintar pocu que entaila-vos, criollus, costiellas de gochu, cocretes y pataques
ca lin d'aviles a mi prestame muncho, arrecostinabanme de guah.e los mios pas a xintar un centollin debaxo'l horru y ye un les meyores alcordances que guardiu.
haz pocu tuve elli tomando una sidre y picando dalgu y prestome asgaya tamien
acabes d'allegrame'l dia farton ;-)
h.a h.a h.a Ta bien eso home, qu'un cenciellu post traigate alcordances de neñu!! allegrome munchu
Pa mi Avilés ye la gran desconocida de Asturies. Nos, Chocolatea y yo, paramos muncho per allí y dir tomar unos vinos per la zona de la Ilesia de los padres (detras del ayuntamientu), xintar n´el Sal de Vinos, tomar el cafetín en El Piano y acabar tomando cervezes n´el Cabanon ye un plan de lo meyor y que facemos cuando cuadra. Con deci-vos que nos chigres de Avilés piensen que vivimos per allí...
Sitios que nos presten:
La Araña: Plaza del Carbayo en Sabugo. Sitio pa tapear de los clásicos. Ponen hígado encebollao (casi como el de mi ma), solomillo de potro, les patates ali-oli...son mi perdición. A veces la cocina ye muy irregular pero presta per la vida. El sitiu, pa´l que no lu conozca, ye un chigre y el dueñu, Toni, muy particular.
El Sal de vinos: taba meyor antes. Agora fízose chigre "bien" y parezme que non tener en carta vinos de menos de 20 € non ye plan n´estos tiempos. La comida, per bona pero subiendo de preciu.
La Calenda: otru chigre pa comer en plan tapeo. Tienen buenes tables y unos cachopos de lo meyor que hay. El Protos a 15 €.
La Posada.El últimu cachopo que tomé yera de tranchetes, el Pedrosa taba literalmente muertu y la "dolorosa" de restaurante caro. Postres industriales.
Non dudeis en entrugame de sitios
buas a todos:
yo si trabajo la zona de Avilés por proximidad. A parte de que hay uno nuevo en plan de tapinas que ta bien y tien mucha xente "sal si puedes", donde paraban antes los alsas. Pa mi, el que mas me gusta de todos los que comentais, ye casa Lin, que ahora debe de estar reparando la sidreria pero tiene comedor abierto.
Siempre que voy, encuentro a unos cuantos triperos como yo y, además, puedes facelo con pocos euros o con mucos, com ote apetezca. Buenas raciones, buen servicio y precio razonable. Probailo
uy como estoy "sal de vinos" que ya os lo dijo Candasu
farton
voi pa xixon, y voi prebar la isidra jejej
ya vos i-entailare
Me alegro que de vez en cuando pares por el mi pueblo, que estoy con Candasu en que ye el gran desconocido de Asturias.
Prácticamente ya te recomendaron la mayor parte de los que hay, pero a mi me encanta Casa Carreño, una casa de comidas de siempre en el entorno del Carbayedo, frente del Tataguyo, cruzando el parque. Buenísimos callos y grandes fritos de pixin, junto con un arroz con leche de traca.
Casa Moisés está un poco más abajo de donde Casa Alvarin, bajando la calle La Cámara desde el ayuntamiento, la segunda calle a mano derecha.
Otro del que me han hablado muy bien, sobre todo para pescados, es El Balcón, en la carretera que va a Salinas, a la altura de las naves de la Casa del Plástico; no lo he probado aún.
Un sitio que me encantó siempre, sin esperar grandes cosas, es El Nogal de san Francisco, en la calle san Francisco, al lado del Ayuntamiento: sirven unas tablas de patatas fritas con 4 salsas, que por 5-6 euros que deben costar sales empapuzao de patates; servicio rápido y amable.Muy afayaizo pa ir con amiguetes y llenar la panza para mayores batallas nocturnas. Gran variedad de raciones.
El sal de Vinos a mi me prestó la única vez que estuve, este mes de diciembre. Comimos en el bar, muy cómodos, y tomamos una botella de cava Raventós y Blanc "El Hereu", y creo que nos costó sobre 15 euros; me gustaron la de dios las raciones que probamos.
Por cierto, Casa Tataguya, si te ciñes a los platos de siempre, no resulta caro: la increible longaniza, patatas rellenas, cebollas rellenas y unos buenos callos, no debe llegar cada ración a 10 euros; si te metes en pescados, ya es otro cantar. Carta de vinos aceptable, y un muy buen tiramisú.
Pregunta lo que quieras...
FN1.
FN1
¡Menuda información en un tris que nos has dado!
Yo he probado varios por Avilés; Tataguyo, que como bien dices borda la longaniza, no así sus callos que para mi, no son nada del otro mundo, pero si mejores a la media que ya es bastante. Casa Lin, La Cofradía, La Posasa a la que fui por su fama del chuletón de vaca que tampoco fue lo que esperaba. En este apartado creo que es culpa mia, siempre tengo presente los chuletones de Guipuzcoa y así no....
Creo que esas son todas mis experiencias en la villa.
Pero me tomo nota de estas recomendaciones que nos das, de hecho, me hacía falta saber de primera mano algo por allí. Por cierto, ¿qué tal es La Marina de Piedras Blancas? ¿Como para cenar o para tomar un vino y una tapa en la barra? ¿Y de todos los que has recomendado cual es el que más te gusta a ti?
Un abrazo Fn1
Guaje
bono, la isidra pue bebesi, pa mi ye lo mismu que la cerveza 0,0 y la normal.
guaje
la marina ta en salines, nun me falles nel conceyin eh jejeje
olenka creyo que foi bastante per elli, entruga-y
Candasu, FN1, Lolo's Tita
Munches gracies pola informacion. L'Araña ye un del que me falaron fai tiempu y que nunca fui. Del Sal de vinos, ye la primera vegada que l'oigo, pero queda apuntau, anque'l Sal si Puedes ye de sobra conociu h.e, h.e. El Nogal debe ser del hermanu d'un conociu mio, pero nun m'atrevo a apostalo.
FN1
Si, si'l Tataguyo pa eso nun ye caru, pero aptecianos pexe y claro, pa eso...va ser que non :-)
Guah.e
Pues la vegada que tuve na Posada, perbien, pero nun tomamos chuleton, eso non.
Antonio
Puxa la sidre natural!! ye lo que nos imaxinabamos, la isidra tien de ser como la 0,0 a la cerveza (el procesu pa quita-y l'alcohol si nun ye'l mesmu ye asemeyau) asina que sedra la bebida de emerxencia, pa refrescase si nun se quier tar por riba del 0,25.
Buenas, Guaje y la compañía.
A mi el que más me gusta es el Tataguyo, donde para empezar siempre pido la longaniza (como el 99% de la parroquia), y luego, depende del día, o bien me tiro a unas patatas rellenas, o a la milhoja de manzana y foie, o (cada vez menos, que lo cobran bastante caro) a un besugo o un virrey a la espalda. De postre casi siempre el tiramisú. Tienen algunos detalles muy feos que deberían mejorar, como que sin preguntarte si quieres o no, ya te abren una botella de agua fría, y van reponiendo sin pedirla ( y luego no se olvidan de cobrar todo lo que abren, aunque no la hayas probado); ojo, hay que estar atento pa que ni lo intenten
Ahora, tengo especial cariño a los otros que recomendé, sobre todo a Casa Carreño, donde callos y arroz con leche no los perdono, y al Nogal, por la cantidad de veces que cené allí con los colegas, y ahora con mi familia al completo; ahora, lo dicho, que no se espere más allá de unas buenas raciones, a un precio muy razonable, y bien servido, en el centro de Avilés. No conozco la Posada, en su día tenía fama de buenos asados.
Tampoco conozco la Marina, lo siento.
Coño, y no puedo seguir contando nada de comer, que toy a dieta!!!!
FN1.
yo fui a la posada dos veces, por recomendacion de gente.
la primera me defraudo, pero le di otra oportunidad, y la segunda lo mismo.
no esta mal, pero rcp no me acaba de convencer
FN1
Por eso nun voi yo al Tataguyo...por culpa del puñeteru rei y del clavazu que te meten..nel restu d'alcuerdo contigo :-)
Antonio
Yo fui una vegada, creo que de la qu'abrieron y tuvo abondo bien, tampoco como pa tener señalda de volver, pero bien.
oye que me contais los que conoceis aviles un sitio que se llama la tenada, en la cruz de iillas, que por 4 perras te pones hasta las orejas..
me hablaron de ese sitio pero nunca fuí.
a mi prestame asgalla, la ultima vegada que foi yeren unos 20 euros, fae un añin o asina.
son una pila platos y fines farto como un gochu, yo tireme pija arriba en prao y quede como una culiebra elli jeje
si quies mandote semeyes pa facete una idea
ye un chigre, nun esperes na mas que fartate. si nun yes de muncho xintar no merez la pena.
l'arroz con lleche mete mieu
si vas acuta, tlf 985506217
y por si hai duldes, nun ta n'aviles ni na cruz d'illes, ta en callezuela, capital del conceyo d'illes
pero ye recomendable o non?
pa mi muncho, pero yo voi a dexar llambios los platos, si nun yes farton farton... igual nun ye del tu gusto.
pa mi ye un clasicu, esi, pedroveya y la nueva allandesa, de vegada en vegada hai que dir fartase h.e h.e
tovia preguntaste si soy un farton?, nun me viste el barrigon oh?, jajajajajaja.
El de tellego conoceslu?
nun lu conuezcu
pues ta la lao la termica de sotu ribera, la pasas en direccion a mieres po la vieya y a unos 00 m hay un cruce a la izq que va la pueblu (tellego), ye rollu pedroveya pero en vez de carne guisada ye pitu caleya (q no lo ye pero digote que ye pollo en libertad) al mismo precio que pedroveya, muy bueno. El tlfno ta na guia en soto ribera, ye el unicu chigre del pueblu.
que ye casa cristina??
ta na llista :-)
no se como se llama o llamaba, acabo de mirar la guia y non vien, ye raro...
voy investigar y digote algo
Madre mio vaya hores pa ponese a falar!! El de la Tena d'Illas nun lo conozco, l'otru ye un clasicu, ya vos confirmo que ye Casa Cristina. Xustu enantes de xubir pa la ilesia (ilesia a manzorga, Casa Cristina a mandrecha)
fartones, lo de teyego ye raro pq nun apaez en la guia telefonos y siempre que ueria dir lu topaba na guia, nun se que pensar....
a mi va tocandome ya una fartura d'eses, asina qu'esta vegada igual camudo'l chigre y xinto'n ca cristina
Sibarita
Entovia tuvieron hai un par de selmanes unos amigos mios xintando elli, asina qu'abiertu ta :-)
Atonio
voi nomate farton d'honor. Por ciertu, esa semeya tuya tira nel prau durmiendo la siesta dempues de xintar na Tena, nun debe tener preciu!
A toos
tamos enzarraos, otra vegada, por dos cuartes de ñeve...vaya iviernu!
de xuru que nun alcuentres otru meyor pal cargu del farton mayor h.e h.e, y si lo atopas retolo a un duelu l'albancia h.e h.e
carrio bona sangre per les venes, sangre fartona :-)
y ya me curio yo que nun haya maquines pa facer semeyes cuando uno ta to escolgayau ;-)
como va'l tu fartonin????
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