domingo, 15 de febrero de 2009

Casa Gerardo (Priendes-Carreño)




Apurando los caberos dies de fartures enantes de tener de pesllar el blogue por un timepu, decidimos dir a prebar una de les mas reconocies Estrelles Michelin d'Asturies, eso si, un dia primero de que'l Madri acabare cola comida (creo que diben güei a xintar, garraron fuercies y llantaron 4 nel Molinon). Como yera la primer vegada que dibemos quiximos parar nel bar a tomar un vinin pa dempues pasar a xintar. El bar ta mui guapu, modernin y lo que mas me presto foi la bodega esa de cristal y metal nel que tienen tolos vinos a la vista, pena de "Euromillones" pa poder poner una asina en casa. Pasamos al comerdor de non fumadores, nel primer pisu con una decoracion ente moderna y tradicional, perafayaiza. Tomonos nota Marcos Moran avisando de que mio gorrin diba tardar unos 35 minutos, asina que casi nos fartamos a entamos de la casa. Como detalle pa entamar punxieronnos una mantega casera (mas bien como una mouse de mantega) con mazana que taba perbona, tan bona que colo rico que taben los panes (de maiz, de cereal, de trigu...) casi entumbo. Como siguien engarraos col tiempu del gorrin traxeronnos dempues una cremina de verduras con un poco de pasta brick, mui rica. Ya casi fartos de tantu pan vinieron los oricios (semeya un), platu cenciellu, simplemente güeves de varios oricios presentaes dientro d'un, paciencia pa sacar les güeves y presentales asina. Los oricios casi crudos, solo un golpin de calor, vamos, como a mi me gusten. Una perla de llimon dientro que facia bona compaña anque yo prefierolos solos. Por fin fizose'l gorrin y llegaron los segundos. Tienru, con un gran tastu, mui tradicional y col pelleyu tostadin, de 9 (semeya tres). Punxieron una confitura de naranxa a la vera por si m'apetecia amestalo col gorrin, prebela, pero mazcaraba munchu'l tastu y elli quedo. Pero, ay amigu! si'l gorrin taba bono, el pitu yera de 10, impresionante, nun hai mas pallabres, prietu y tienru, xugosu, preparau como tola vida (una salsina d'aceitin y cebollines per baxo), mui, mui rico (semeya dos). Que mano hai na cocina porque un cachu yera pata, pero l'otru cacahu yera pechuga que ye mas dificil de dexar xugosa. Bones raciones, bona fartura que finamos con unos cafetinos y una copina de Sidre de Xelu canadiense (Neige), ya sabeis que yo nun llego a los postres nunca (pena porque tenia ganes de prebar l'arroz con llechi, pero yera imposible, el mio butiellu nun daba pa mas). De compaña un Abadia Retuerta 2006 y la sorpresa llego col preciu, 57€/persona, la verda que mui bien. De les Estrelles Michelin d'Asturies prebaes quedome col Corral y esti. La verda que pasamoslo bien, atedieronnos xenial y xintamos como campeones. La cocina mas tradicional de les Estrelles Michelin que conozco, pa mi ye'l que mas guarda esi puntu. De momentu El Corral y Casa Gerardo son los mios preferidos. Si teneis que entamar por dalguna Estrella, esti ye un gran sitiu.

19 comentarios:

MICKELSON1975 dijo...

En mi ignorancia, me parece una pasada 57 e por lo que comisteis....

Antonio Lopez dijo...

yo foi dos vegaes y ye la estrella que menos me presto de les que tastie.
en tolos restaurantes ye mui suxetivo pero yo creyo qu'en les estrelles mas, hai xente quel meyor ye gerardo, a mi no me diz na

caviar asturiano dijo...

Voy bastante a Gerardo y para mi, está a un nivel superior a todos los restaurantes asturianos.En lo referente a la comida tienen platos muy clásicos pero también los tienen de cocina de autor,yo te recomendaría el menú degustación que sin lugar a duda es el mejor que puedes comer en Asturias.

Antonio Lopez dijo...

pa mi eso del meyor menu degustacion sin llugar a duldas ye discutible, yo duldes tener tengoles h.e h.e

caviar asturiano dijo...

No se si tu comentario va con rin-tin-tin o no,pero comiste el menú degustación largo de Gerardo,h.e.h.e.

Antonio Lopez dijo...

no home no, no diba con rin tin tin ni na, ni muncho menos, y pidote perdon si lo pudo precer.
nun xinte'l menu llargo, xinte'l curtio una vegada y de carta otra, y nun m'acaba d'enganchar la cocina.
oye, nun nos van a prestar a tolos mismos non?????
yo alcontrela en xeneral con pocu tastu, sabor, nun m'enamoro.
y la fabada pa mi tampocu ye la meyor que comi, ni muncho menos, pero como todu son gustos

Anónimo dijo...

Tranquilo no hace falta pedir perdón,lo entendí yo mal,estoy de acuerdo contigo en lo de los gustos de cada uno.

Anónimo dijo...

¡Hola a todos!

A mi me encantó el menú largo de Casa Gerardo, me pareció algo distinto su propuesta de casquería, así como algún otro plato muy logrado. Su fabada y arroz con leche espectacular, sobre todo el arroz, el mejor que he comido.

Tengo ganas de volver a comer croquetas de compango, fabada, y arroz con leche. ¡Pena de sidra!

Mi cuñado prepara el cochinillo mejor que Candido, le deja la piel crunch crunch, doradita, y por dentro como pura mantequilla, una carne suave suave. Cuando lo cocina, se lo hace mandar a su madre desde Segovia, con pocos días, habiendo probado únicamente la leche de la madre.

Guaje

Dixebra dijo...

Déxesnos per un tiempu?
Señaldarémoste abondo, ye un placer entrar nesti sitiu!

salú.

jorgynh0 dijo...

Yo fuí de chaval, hace igual unos 20 años ya...y aún recuerdo las croquetas, unas albóndigas (repito, era chaval, ahora pediría otra cosa...) que comí que recuerdo que dije que nunca había comido nada tan rico en mi vida...y el increible arroz con leche, que para varios lo ponían en una fuente con un cucharón grande y de ahí te ibs sirviendo...

En fin, que aún lo recuerdo, y tengo cada día más ganas de volver...creo que en breve caerá...

Anónimo dijo...

El año pasado fui en marzo para celebrar mi cumpleaños. Pedimos el menú degustación y cuando llegó la hora del mero, aquello sabía a "pescadón" y entero quedó en el plato (eso sí tomamos la salsa de berberechos que lo acompañaba que estaba bien rica). Cuando el camarero llegó a recoger los platos y vió que estaba sin probar nos preguntó que habia ocurrido y le contestamos que tenía un sabor fuerte y no era de nuestro agrado (utilizamos esa frase porque las mesas de al lado nos estaban mirando y no era plan de sacar la artillería pesada). Lo más sorprendente fue que el camarero argumentó que: claro! al ser pescado del cantábrico el sabor es auténtico y si no estamos acostumbrados pues puede resultarnos excesivo!. Sin palabras me quedé. No soy nacida en Asturias pero hace 20 años que vivo, trabajo y como aquí!!! era mi día y no quería estropear la tarde discutiendo con un camarero pero no volveré jamás y nunca más lo recomendaré.
Recuerdo que por aquellos días había temporal y la posibilidad de pescado fresco-fresco seguramente era escasa pero entonces que no lo incluyan en el ménu.
Que bien me he quedado contandolo!

Jorge Díez dijo...

Bueno, Fartones, habréis sacado en consecuencia dos cosas: que Casa Gerardo es el que más contenta a los amantes de la cocina clásica de entre los estrellados y que es de los polémicos. Para gustos, en este caso, sabores.

El sábado brindaremos por esa criatura que ya se quiere asomar por aquí. Que vaya todo bien.

Y aprovecha el parón para hacer acopio de ideas, que a veces viene bien un descanso. Aunque no sé lo que os dejará descansar la fracción diminuta de la casa ;-)

Manu dijo...

Yo estoy con Mickelson, 57 euros por persona, por una entrada y dos platos clásicos, sin postre ni nada, parezme una pasada.
Además, no dudo que estuviese muy bueno, pero les semeyes que publiques non me emocionen muncho.

Fartones dijo...

Hola a toos. Asina me gusta, que nun opinemos toos lo mesmo de los sitios.
Voi entamar contestando a Jorge porque tien razon. Jorge, clasicu ente los clasicos y por lo que veo si que xenera polemica :-). El paron ye obligau, agora...lo de folgar va ser otra cosa, fadrase lo que se pueda!!

Caviar
el problema del menu que vi esta vegada ye que tenia munches "fabes" y arroz con llechi, a mi encantenme, pero como a la mio parexa nun y-van y los menus son a mesa completa...vamos, menu con doble de fabes mas arroz como que non, otra vegada sedra :-)

Guah.e
Ya te lleyer'l post y vi que te gustara'l sitiu, lo memso que caviar, los menus a mesa completa siempre termino con menu y mediu y fartu...mas que fartu :-)

Antonio
paezme raro pa ti, porque pa mi tien bono mano cola comida tradicional, taba too perbono, eso si, nin plizca de I+D o amestu de tastios, na de na fiu. A mi estos sitios prestenme mas si alcancen el puntu "tradicional+innovacion", de momentu esi puntu pa mi, ye'l Corral del Indianu, como non toos tenemos el mesmu gustu, nun coincidiremos, pero esi ye'l mio number one, de momentu

Dixebra
Gracies ho!, natura obliga o..primero Dios y dempues los Santos :-)

Anonima
Pena muyer. Voi dicite una cosa, a mi toes, pero toes les estrelles peles que fui, nun se porque, pal mio gustu trabayen meyor la carne que los pexes (esto tamien va xenerar polemica)

Manu, Mickelson
que nun vos llame la presentacion, nun m'estraña, yera raro ver elli los platos ensin decorar, sobrios, pero sobrios, agora lo de dientro taba perbono. Cuando sali nun me paecio caru, a lo meyor porque salimos bien, pero tamien porque nun fice los calculos, quiero dicir, colo que teo na mente de la carte, los precios son poco mas que n'otru sitiu y axustaos si se tien en cuenta l'atencion profesional y los detalles. Pero, aun asina agora que lo dicis nun me cuadren, de memoria y ensin centimos a lo alto, 25 pol gorrin, 25 pol vinin, 18 pol pitu, 7 pola Neige, pongamos 15 pol pan, agua y cafes, tamos en 90€...hasta ehi bien, 24 por dos d'oricios va ser que yeren caros (taben fuera de carta y ye lo unico no que'l preciu me sal de la resta) porque pases de 45€/persona a 57€ n'un pis pas...bono podemos dicir que siendo asina, bona RCP en too menos nos oricios...ya sabeis, fuera de carta entrugai los precios que dempues pasen estes coses :-)

Antonio Lopez dijo...

a mi la cocina moderna d'esti chigre nun me presta, la "tradicional" nun ta mal, pero pa xintar fabes y demas voi pa otros chigres que me presten mas y pa mi tan mas bonas.
amas nun tuve bonas vivencias nesa casa col personal.
pero comu sempre, son gustos.
ando lloco por daprender el corral, nun foi :-( asina que nun se dicite, pero toi seguro que me prestara muncho

Fartones dijo...

Antonio
Pues ya tas tardando en dir!!. Has d'entainar que dempues lleguen los llios h.e h.e. Lo del Corral ye como too, a lo meyor vas y nun te gusta :-)

Anónimo dijo...

La última vegada que fuí fue n´el 88 asina que ya llovió. De aquella yera un sitiu de fabes menos los vienres que teníen fabes con almejes (pa la vixilia jeje)

Candasu dijo...

El post anterior ye mio...¿a cuánto te cobraron les alézanes???? Pa flipar...

Fartones dijo...

Hola Candasu, vaya si llovio!!
Pues lo de les aleznes ye dalgo que me ta preocupando. Como dixe nel otru comentariu, too diba de preciu mas o menos como'n cualisquier otru sitiu y segun la carta, pero faciendo una resta de lo que pagamos con lo de la carta salme dalgo que pon los pelos de punta...24 € por "8" oricios por mui coñazo que seya'l llimpialos y presentalos ye percaro. Claro qu'esto pasame a mi por pedir fuera de carta y nun mirar la cuenta dempues. El casu qu'esto ye a posteiori porque pagamos agustu porque xintamos bien y los precios de lo demas nun tan fuera de puntu, pero..joder colos oricios!!!