El chigre Carboerio ye'l chigre del aloxamientu de Turismu Rural nel que nos quedemos esi finde. El llegar tarde abondo pa acercanos a otru sitiu fixonos decidir quedar ellí y tamién porque tenía bona pinta.
Sitiu afayaizu, bien puestu en maera y piedra y más prestosu na parte de riba porque na de baxo ponen la TV.
Nun esperábemos nada, asina que prestó el doble alcontrar una sitiu asina con bona comida y eso que de detalle de la casa traxeronnos una empanada gallega casera, pero normalina, nin fú, nin fa (que nun too lo casero tine porque tar bono) eso sí, cola fame que teníemos, acabó entera nos nuestros butiellos, h.e, h.e.
De segundos yo tireme pol sollombu de vaca poco fechu. Perfeutu de puntu, poco fechu,como yos lu pidí, y cola cantidá xusto de sal. Venía con unes pataquines a la panadera que pa mí teníen un toque de fornu. Lo del "árbol" esi verde, nun se que pintaba, pero ya vos digo que tenía fame y desapareició tamién del platu.
Pel otru llau de la mesa unos papos de xatu, mui ricos, cola compaña de les mesmes pataques a la panadera que'l sollombu. Otra bona ración nel so puntu de preparación.
Un café con xelu y una cuenta que nun sé si dividila ente dos o tres, porque con nosotros pasola un tal Marcelo que foi buenín y portose estupendamente, nun dio na de guerra. El total fueron 69 € que nun me paecieron mal, teniendo'n cuenta que teníemos dos vinos na barra primero.
2 comentarios:
Vaya sitiu más guapu!
Taba guapu, de lo qu'había a escoyer nel pack que nos cayó facía un par de Reis, yera de lo que meyor pinta tenía y amás tenía chigre (y nun se come nada mal)
Ta cerquina de Santiago, magar que l'oxetivu yera la Costa la Morte, nesti finde :-) que tampoco ta perlloñe
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