lunes, 1 de mayo de 2017

El Llagú (Llagú - Uviéu)




El Llagú, tou un descubrimientu al pie d' Uviéu. Nel pueblu del mesmu nome, onde per delgún llau tien qu'haber un castru celta, ta esti chigre prestosu con un menú de fin de selamana pa fartones como los que lleeis, entovía lleeis, blogs.

El Llagú ye'l típicu chigre de pueblu (bien puestu, con maerina y abondo afayaízu) que amás tien unes meses nel prau pa esfrutar d'un día soleyeru como'l que tuvimos l'otru día (anque mayu va ser que vien robecu del too, fios). Chigre prestosu nel que lo único dificil ye aparcar ensin molestar al restu'l pueblu, si ye que vais munchos.

Al casu, xintá familiar (con muncha familia) que nun dexó a naide indeferente. Nel comedor, que ta nel pisu de riba del chigre sentaronnos traquilamente a les 20 persones (nun nos conté, pero perhí) ensin problemes y eso que ye piquiñín.

Menú de fin de selmana a unos 17-18 € cabeza onde, eso sí,encamientovos a pedir sidre o camudar el vino :-), de comida casero y onde tenéis unos 6 primeros a escoyer (dos ensalades) y otros tantos segundos. La primera nota de que la xintá diba dir bien foi que un de los que tábemos tien intolerancia ala gluten, pues namás que nun podía xintar un primeru y nun sé si un segundu, vamos que d'espesar les salses con fariña, 0 patateru.

Falando de lo que xinté yo (casi muerro, porque nun como muncha cantidá) de primeru fueron unos callos caserinos que veníen coles pataquines frites aparte). Xelatinosos (nun yeren los del Abrelates, pero perbien), bien cocinaos, bien nel puntu de picante. La verdá qu'una ración contundente con unos callinos perprestosos.

De segundu tireme, por si el colesterol lu tenía baxu pa que xubiere un poco, uno tortu con picadiellu, pataquines y un par de güevos fritos que resucitaben a un muertu.
Un tortu nada aceitosu, un picadiellu rico (nun tuve malu en tola tarde, asina que casi nun tenía grasa) y otra ración xenerosa y prestosa.




Un cocina cenciella, ensin trampes, con bonos productos y que mos dexó fartos y contentos. De segundos tamién teníen corderu, pitu caleya...y nun hubo quexes. De primeros voy dexavos cola semeya de la ensalada templada, pa que calibréis tamién....a ver cuando ponen mediu menú :-)
 


Sitiu pa repetir, ta claro, y epero que vos preste.

4 comentarios:

David López Castañón dijo...

Apuntáu ... y vas tener que facer dalgo más pa que dexemos de lleete!

Fartones dijo...

mentantu preste a la xente perquí taré :-)

Cienfuegos Caleyeru dijo...

Esti quédame bien cerca casa y ya me llamó la atención de alguna vez que pasara por allí, pa dir a tomar una botellina sidre na terraza, pero veo que ye pa algo más, asina que apuntau queda.

Fartones dijo...

ye una bona parada nel camín Cienfuegos :-)