lunes, 5 de junio de 2017

Capa d'Honra (Miranda De l Douro - Tras Os Montes - Portugal)


Capa d'honra ye'l nome que na zona y-dan a la capa que se poníen pa abrigase qu'agora son d'usu folclóricu. El chigre, que fuimos por recomendación, ta a la entrada del cascu vieyu de la ciudá, camín del castiellu esi que tienen al 25% (nin la metá queda, pero merez la pena les vistes y el parque d'alrodiu). Chigre ensin ventanes al esterior (llamaime raru, pero son coses que nun me gusten munchu) tien una bona atención, bona cocina y

Pa compartir pedimos la típica ensalada mista, vamos, na que dicir, típica equí, ellí ya en Tristan de Acuña, pero dalgo verde presta meter de compaña. Lo más rico el pepinillu.

Pa los peques unos escalopinos con pataques, como ya sabéis los nuesos vecinos portuguesos nun se destaquen por quedar curtios en cantidaes y esti nun foi el casu tampoco. Cenaronlo too, que tien méritu. La verdá que nun lu prebé, pero a la velocidá que lu cenaron xunto coles pataquines frites y a la panadera malu nun debía tar :-).


Pa nos pidimos el bacalláu de la casa (recomendación del xefe) en versión dos persones. Trátase d'un bacalláu fritu y pasáu dempués por fornu con verdures (destaca'l repollu) y munchu aceite d'oliva. Vien de compaña con más pataques a la panadera y nun resulta aceitosu magar de la cantidá que-y echen, que lo que-y da ye un puntín xugosu.


Prestosa xintá, con agua grande, un café con xelu, un vino de la casa frescu de la zona por unos 57 € en total. ¿Caru? N'España non, pero en Miranda depende. El nivel de cocina ye'l mesmu que'l del Miradouro, la diferencia ye'l preciu nel menú infantil, si vais 4 adultos probablemente salga asemeyao :-). En cualisquier casu, doivos bones opciones, el restu ye cosa vuesa.

1 comentario:

David López Castañón dijo...

Hai gana de visitar esa zona!