domingo, 10 de febrero de 2008

El Corral del Indianu (Les Arriondes-Parres)


Siempre hai coses que celebrar y cuando les coses son pa celebralo munchu, pues na meyor que tirar la casa pola ventana y intentalo n'otra estrella Michelin. Pues bien, intentu sobresaliente, El Corral del Indianu tien una estrella con tou merecimientu. Restaurante bien puestu, per un llau guarda la piedra de la casa na que ta y per otru decora les paredes con cuadros moderninos y pintura azul. A mi, personalmente, gustenme los sitios asina y amas que tengan musica de fondu selemente puesta, dan-y a tola cena un aire mas que prestosu. L'atencion estupenda y la comida impresionante (delles estrelles michelin tendrien de dar clase con Xose Antonio o con Xandru el del Gallery enantes de merecela y nun miro a naide). Como n'estos sitios tas pa que te sorprendan, pues na meyor qu'entrugar les recomendaciones, que fueron 4 platos a compartir (por supuestu emplatos de forma independiente). Lo de compartir equi ye un truquin guapu, mira per onde, resulta que les raciones son abundantes, y acabe con una bona fartura. Pa entamar la casa punxonos un cremina andariques con pataquines y una pataquina rellena de carne guisao (amas del aceitin y el panin, vaya aceite, por ciertu). Ya escoyio por nosotros, güevu a mediu cocer con salasa de boletus y trufa prieto (que rico la salsa, madre mio), siguimos con pulpu del pedreru a la parrilla con tocin (perbono), el pulpu en su puntu y col tocin y-daba'l toque sal. Mas, otru amestamientu interesante, Rubiel con molleyes acramelizaes (impresionantes les molleyines. Los pexes gustenme mas cocinaos como siempre, prestense menos que la carne a les combinaciones d'autor, pero eso nun quita pa que tuviera mui bono). Pa finar ciervu con ñoqui d'afuega'l pitu (si, ñoqui son eses bolines de pasta rellenes) esto taba pa mexar y nun char gota. A les llambiotaes ya nin llegamos. De compaña l'amigu Pago de Capellanes Crianza (hailos que nun lu trabayen home, que pena) vinin sele, perrico que te permite facer compaña de carne y pescau y pal postre Pedro Ximenez. En fin, gran nuechi y teniendo'n cuenta la preparacion y el tastiu de los platos, el preciu, anque altu (por eso camude estos a la categoria de Estrella Michelin, que ta perriba de "Ocasiones especiales") nun quita que vayais, un dia ye un dia y yo nun pienso ser el mas ricu'l cimiteriu, 68€/persona. Na semeya el pexe. D'estos de les Estrelles Michelin, esti ye'l segundu que mas me presta, el Gallery ye'l primeru, de momentu. Hala bones nuechis

2 comentarios:

David Castañón dijo...

Fuimos l'otru día y abluqué.
Maraviosu sitiu, un 5 de 5, n'atención, ambiente afayaizu ya calidá de tolo que xintamos.
Ya teo nueu sitiu favoritu.

Fartones dijo...

Prestame asgaya que te prestare'l sitiu. Pa mi, ye un de los meyores d'Asturies, sinon el meyor.