domingo, 4 de mayo de 2008

La Corriquera (Posada de Llanera-Llanera)



Entamu mayu con un de los sitios mas prestosos d'esti conceyu prestosu de por si ;-) (nun se porque digo estes coses, jeje) y a lo meyor dedico'l mes esti a Llanera. Bono, al tema, la Corriquera ye un sitiu perguapu y perbien puestu, vamos, perencontradizu. Va pa unos cuantos años que lleva furrulando y de siguir asina tara otros cuantos. La cocina ye tradicional, ensim complicase la esistencia, pero dando-y un calter particular a dellos platos. L'entamu de la ca foi pastel de calabacinos (pal que-y gusten los calabacinos taba rico, a mi ye que nun me dan mas), nos entamamos con xamon, como siempre digo, esto nun lu fain ellos, pero hai que saber escoyelo y taba perbono. Al segundu yo di-y al corderu llechal, los cuartos d'alantre, y rico taba, pero la salsina, col toque xustu d'ayu, taba pa moyar el platu varies vegaes y nun lo duldeis, eso paso. Les manes de ministru, perdon, de gochu, prebeles y taben de muerte, el platu d'arroz con setes debia tar mui rico polo que quedo. En fin, que xintamos bien con un pero, los pescaos nun son el fuerte'l chigre y anque creo que la chopa taba rico, la merluza foi que nun munchu, ye lo qu'hai, equi teneis de dir a carne o sicasi al bacallau que tamien lu preparen perbono. Les llambiotaes, nun les prebe, pero dixeron que'l requexon y sobre too'l tocinillu de cielu que taben pa rellambese. La compaña de estupenda, tienen una bona bodega y nun ye dificil escoyer, nesti casu un Priorat, Les Terrases 2005, que rico. Como tuve convidau, nin idega, eso si, viendo los precios de la carta, nun ye caro. Pa entamar el mes ya m'endegueye munchu, asina que hasta otru dia con nueves entraes. Nes semeyes el corderin y les manes de gochu

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Doy fe de que el pastel de manitas de gochu estaba muy rico :) El arroz con setas y jamón ibérico también estaba muy bueno (que lo probé) y también probé la salsa del lechazo, ¡sin duda lo mejor! Los pescados fue lo único que me faltó por probar, me reservo para Antromero o la casita del parque. Y del vino, qué voy a decir si es mi favorito. Como diría papa: Buena relación calidad-precio

PITUFA

David Castañón dijo...

Prestosu Fartón:
Topámoste por casualidá caciplando pola rede, p'agüeyar cómo s'asoleyaba'l nuesu blog.
Ye casualidá alcontrar un blog asemeyáu al nuesu, con casi el mesmu nome y casique entamáu na mesma fecha.
Por nuesa parte, ya ta fechu l'hermanamientu pa deprender y esfrutar del to blog.

Un saludu,
The Fartons

Fartones dijo...

Como me presta ver que la xente entama poner coses, anque claro, la presencia familiar ye grande, jeje. Ya toi coles piles mas cargaes dempues d'estos dies de folganza, asina qu'espero poneme a la tarea del blogue mas pronto que tadi. Ta llueu