jueves, 26 de mayo de 2011

Teppanyaki De Labra (Santana d'Abuli - Uvieu)

Cuando sonse 9 y hai dalgo que celebrar suelen ocurrise idees pa tolos gustos. Nesti casu les femines de la empresa llevaronnos en volandes al De Labra, pero non a xintar nel restaurante, sinon a facelo na unica mesa de Tepayyanki que tienen, que resulto ser la cuenta pal numberu de persones. A mi estes esperiencies prestenme abondo y teo de dicir que nunca tuviere n'un Tepyyanki de calida (El Fujiyama y toos estos son mas de batallon), asina qu'a mi personalmente nun yos-foi percomplicao convenceme (mas difil lo punxo'l xefe).

Llegaos en plenu martes a De Labra solo habia dos meses pa xintar (de les normales) y nosotros nel Tepayyanki. Lo primero, la presentacion de la cocinera (Bea) qu'aguanto con perbon humor les babayaes que se soltaron n'aquella mesa (¡ye que nun se mos puede sacar de casa!). Yo, pa por si acasu, coloqueme al llau contrariu de los cuchiello, nun fuera ser, y cerquina del sitiu onde taba tola comida que dibemos xintar entovia ensin pasar pela plancha.



Llegaos a esti puntu, los palillos al poder cola pertinente esplicacion y los consiguientes comentarios tipu como: "en L.luarca siempre usemos tenedor y cuchiellu, cogon ros". Resulto que'l usu de palillos nun foi pa tanto, solo al xefe tuvieron-y que dar unos palillos ataos con una gomina. La mio teunica nun ta mui depurada, pero ye "funcional".



Entamamos el menu cola "tempura de llangostinos con guacamole de wasabi"





Tres llangostos ricos muy poco pasaos, cola tempura mui finina y bien llograda y una especie de salsa embaxu que tenia ciertu tastu a mostaza sele y casi na picante. Lo que consiguen con esti guacamole de wasabi ya sacar el tastu y dexar el picanta alla nel fondu, lloñe, mui lloñe. Rica combinacion y mui prestosa pa entamar.

Agora pasemos al teppanyaki propiamente dichu. El primer platu de plancha foi la "ensalada de calamar, salmon y monstaza xaponesa" que tres d'un breve pasu pela plancha (tan breve que dos o tres quixeron que pasare un poco mas- miediques-)



llegonos esti platin bien prestosu.



Lo dicho, ensin munchos misterios, trozos mui cortaos de salmaon y calamar, mui frescos, poco pasaos, llechuga y una salsina de mostaza xaponesa que ye como una salsa de mayonesa con tastu a mostaza persele. Otru platu interesante.

Pasemos al siguiente, "pexe del dia (pixin nel nuesu casu) con pastel de mariscu y salsa Nanban".



Como siempre, un llombin de pexe frescu, bien poco pasau pela plancha. La salsa nanban esa yera una salsa fecha con soya que venia aparte y que resulto abondo rica aunque de dificil descripcion el tastu que dexaba. Perriba del pexe venien unos trozos perfinos, asina como escames, que yeren d'atun afumau mui ricos. Los dos cachinos de pastel de mariscu, si me dicen que son de verdures, de güe o de cualisquier otra cosa, creomelo porque nun me tastiaben a na. Otra caxigalina prestosa.

De los mas rico que paso pela mesa foi el siguiente platu, "rollos de llombu de venau con salsa yakiniku". Prestosu ver como se facien los llombos cola verdura na plancha y a Bea manexar el cuhiellu con una mano y cortalos ensin apoyu (coño como corten esos cuchiellos deben ser de los de la teletienda que corten canalones). Carne nel so puntin y platu prestosu. La salsa Yaki-Nuka esa non m'alcuerdo que yera. Si m'alcuerdo d'unes especies picadines que nos traxeron pa cha-y perriba a los dos platos siguientes por si queriemos que picasen. Eso prestome.




Mas platinos, "arroz con pitu marinao, verdures y soya".



L'otru platu estrella del dia, dempues del venau. Un arroz nel so puntu previamente precocianau pa pasar lo cabero pela planchina, con pitu marinau pasadin un plizcu, pimientinos y cebolla. De nuevu les especies picantes perhi por si queries chales. Bien amestau de tastos facien un conxuntu intersante de xintar.

Lo ultimo y escaecible del too foi la "sopa miso" qu'en vez de ser un bon final foi un desastre. Un sopa insulsa, con nun se que d'atun qu'habi que revolver y unes setes que nun tastiaben a na. Ensin quitar el mal detalle de danosla n'un cuencu de plasticu. Digo yo que pa una mesa de 9-10 perones bien podien allegase al Ikea por unos cuencos normales polo menos. Mal final para una bona xinta.



De compaña de bebides hubo vino de Castiella y Lleon blanco pero con nome y xapones y d'enologa del mesmu pais, parez ser (Oroya). Vinu fresquin, normal. Yo ya lu conocia y nun lu tome, preferi tomar un par de cerveces Asahi. Cerveza sele del tipu lager rubia qu'entraba perbien.

Hubo dellos postres pola mesa que yo sustitui por un Moscatel avieyau, varios chupitos y cafes. De los postres especial atencion a les llarimes de te verde o dalgo asina, nun lu prebe pero tenia una pinta de ser pa llambiones tremenda.

En resumen, home, palo que xintemos paezme un poco caro ya que salio por 40 € /persona mas bebides, asina que calculai cerca de los 50€. De toes formes equi valen toles marques de tickets restaurante qu'hai y qu'hai que los gastar d'añu'n añu, asina que si teneis d'ellos aprovechai pa venir en pandilla que pases un ratu mui entreteniu.

8 comentarios:

Toni dijo...

Como nun tengo d'esos tickets restaurant y viendo les perres que vos costó me parez que quedaré en casina. ;-)

Fartones dijo...

La verda que son un de los meyores inventos qu'una empresa pue dar a los sos trabayadores en esa parte del contratu que pon "pagos en especie del x%". Amas, los nuesos puen gastase ne tiendes de diversos chigres que les tienen (llease Terra Astur o'l Campanu de Xixon). Como tienen una caducidad anual siempre llego a final de añu con una bona cantida pa dame caprichinos varios onde los almiten, claro

David Castañón dijo...

Na cabera empresa onde trabaye tenía Tickets y pa despedime dexé elli casi 300€ en tickets ... pero ainda nun probe'l teppanyaki esi.

Ta claro que Delabra ye un sitiu afayaizu pa xintar perbien y barato (pa lo que ye). Lo que más me tira p'atrás ye esi aire de pijeriu qu'hai, pero polo demás, un sitiu mui recomendable.

Fartones dijo...

No del opijeriu doite la razon Dixebra :-)
Pues el Teppanyaki ye intersante pa xintar d'otra manera. Meyor en grupu (pa que nun te metan ente mas xente) y ente selmana que solo tienen un turnu al meudia y otru a la cena y asina pues tar mas tranquilu de sobremesa. Los fines de selmana tiene dos turnos y'l de les 21:00 cuerre munchu!

Manu dijo...

Divertidísimu post Fartón, cada día me presta más leéte.
Otra cosa ye lo del Teppanyaki esti, que a mi la verdá no me llama mucho.

Fartones dijo...

Gracies Manu!
Home, ye too una esperiencia. Nun digas que d'esti agua nun bebere!! :-)

Zuhur dijo...

Kaixo D. Fartón!
Interesante entrada.
A mi, en términos generales, me gusta la buena comida asiática, de hecho, no hay mes que no acuda a alguno de los centros japoneses (vamos..., coreanos) a degustar algunas de sus sabrosas especialidades.
En el Asia Chic de Bilbao, incluso te pasas una risas cuando te catapultan trozos de la tortilla desde la plancha y tienes que cazarlos al vuelo com un can.
No son baratos, es verdad, pero en mi caso considero un dinero bien gastado.
Saludetes.

Fartones dijo...

Don zuhur
Que presto velu perqui. Ye qu'en Bilbao son vds de Lo que nun hai!. Equi dantelo too perbien emplatadino, ho!. L'unicu riesgu colos asturianos ye que'l platu y-vuelva volando Al cocineru como diga qu'hai dalgo vivu na comida. Y esi casu nun se dio nunca nel teppanyaki.Jeje