viernes, 12 de septiembre de 2008

Casa Colo (Cecea-Nava)



Esti chigre tenialu pendiente dende'l fin de selmana pasau. Con el camudamos el rexistru de les xintaes del fin de selmana. Nun tien na que ver con dengunu de los otros dos (nin col Son, nin col Noceu). Casa Colo ye un clasicu de les fartures y perconociu pela zona y "mas alla". Vamos, los fartones, fartones taran encantaos con el, raciones de paisanu y precios mui baratos con una estupenda calida na comida sofitada nos guisos de carne de tola vida (pitu, tucu...). Sinceramente ye un BBB, mui adecuau pa les xintaes de Ñavida de tolos años. Nosotros, col dia de calor que fizo'l domingu pasau, xintamos fuera a la solombra d'un plaganu pergrandi que tienen nel patiu, por dientro ta puestu en plan chigre arreglau (con tables de contrachapau de maera que xuben en vertical poles paredes, d'eses de tola vida) pero paez afayaizu de sobra pa lu que lu queremos, nosotros enseguida nos afayamos fuera. Lo tipicu d'equi ye'l filete de quesu, vamos, un cachopu ensin xamon, nun lu pedimos porque a mi nun me dan mas, pero toi viendo a Migue y Fran con un d'ellos na boca, que quereis que vos diga. De primeru ensalada mista, una racion contundente d'una ensalada mista colos ingredientes de siempre (na especial), eso si a destacar que'l tomatin, la llechuguina y la cebolla yeren caseros. De segundu decidimosnos por media de pitu caleya y un tucu enteru (les semeyes). Ya vos digo, equi nun vais pasar fame (esto va pol bilordiador d'Antonio Lopez ;-) ). El pitu de caleya como tien que ser, nun de los de mentira, prietu, prietu y perbien cocinau porque taba tienru y sele. Del tucu pue dicir lo mesmo. Buf! toi alcordandome de les pataquines frites de les de verda (que nun yeren caxelaes, vamos) moyadines na salsina los guisos y ta entrandome una fame que nun se que voi cenar güei, pal nuestru gustu, taba'l tucu meyor que'l pitu. En resumen, guisos tradicionales pa venir colos amigos a disfrutar d'una fartura. Pa beber sidre Foncueva, del nuesu pueblin adoptivu. cafes, ensin postres (ya lo se Carlitros, ya lo se ye lo unico que nun te gusta del blogue, que nunca llego a los postres!!), 14,25€ persona, quien da mas? ;-)

35 comentarios:

Antonio Lopez dijo...

como ye ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh??????????????????????
donde hay que firmar???? ese voy yo pero ya, me prestan un monton esos sitios, y cuando encima vas pagar y te dicen esas cosas, pues ya...., tu lo has dicho, que mas se puede pedir????
sabes si hay que reservar????

Antonio Lopez dijo...

lo siento guaje jeje, te dejo tirao y en vez de ir a casa mingo lo cambio por casa colo.
buscando por ahi encontre la carta con precios, una pasada, diversas opiniones y todas igual, te perdiste los postres farton, dicen que el arroz con leche es el mejor de asturias, en fin, que este mes cae fijo :-)

Fartones dijo...

jajaja Antonio!! sabia qu'esti diba prestate!! dabame na ñariz que yera de los tuyos :-). Pues mira tu, mira que perdeme l'arroz con llechi!! de la siguienti vegada nun paso. Por ciertu, de Cecea teo de prebar tamien Casa Xosefina, dicen que ta perbien tamien y nel mesmu estilu

Antonio Lopez dijo...

si no fueran tan generosos con las raciones se podian hacer los dos de una vez jejeje, pero con estos no creo que haya valiente que lo intente ;-)
como va el tema de la cena farton????
si no nos tratan bien vamos los valientes a comer unas costillinas y unas sidras por ahi jeje

Antonio Lopez dijo...

farton, con tu permiso, un poco de historia
http://www.lne.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008052200_54_638654__Centro-Casa-Pancho-Casa-Colo-recordando-Nicolas-Gonzalez-Cueto

Fartones dijo...

Pues el Molin de Mingo a mi prestame munchu, creo mas que Casa Colo, son chigres, pero a la vez, diferentes. Has de prebalos los dos :-)
Lo de la cena, jodido, el llunes sabremos si teo de facer de niñeru o non...ya aviso :-(. Les cenes nos rompen un poco, agora, les comides, como nos llevamos a la peque, son mas faciles de programar...ya aviso a ver

Antonio Lopez dijo...

farton, te gusta mas el molin de mingo que casa colo???
a mi me apetecen los 2 muchisimo, pero igual con la gente que voy les encajara mas casa colo, no se...
vaya lio jeje, yo que soy tan facil de contentar...

Antonio Lopez dijo...

joder farton, toy leyendo todos los post antuguos que tienes y ya toy medio chiflao, menos que aterrice tarde por aqui porque si no me costaba el divorcio jeje, hibiea comprao un pisin mas peuqeñuco y a fartame todo el dia por ahi jeje.
de los que fuimos los dos, en el que mas discrepo contigo es l'alezna, yo quede enamorado, comi como en ningun sitio de bien, hice un curso de cocina con pedro y la verdad es que me parece UN COCINERO de verdad, yo lo pondria como el mejro de las estrellas de asturias, otras no probe jeje

Fartones dijo...

Pues nun se, ties que valorar con quien vas. Son sitios distintos, anque seyan asemeyaos. El Molin de Migo ta perdiu perhi y tien mas traces de restaurante que de chigre, a nos prestonos porque ams tuvimos colos corios, los gatos y dando un pasein. Casa Colo nun ye de batalla, pero ye mas tadicional y ta puestu d'otra manera. Quiero dicir, que son prestosos los dos pero ca un tien el so puntu y'l so dia, ye too valoratible :-)

Fartones dijo...

L'Alezna fuimos mas de tres vegaes, dos perbien y la cabera ye la que postee. A ver, la comida mui rica, prestonos munchu, yo lo unico que critico ye que una estrella Michelin tien de tar a l'altura siempre (d'ehi los precios) en too, y'l cabru dia que fuimos nun tuvieron y eos hai de dicilio, porque un sitiu asina tien que deprender de los errores, na mas, magar que la cocina tabe perbien, los tiempos, l'atencion, el sitiu esi dia...yera ente selmana, pero nun pue ser, agora, repitiria fue una de tres, tampoco hai de ser un cafre...solo lo bilordio por si lo lleen ellos que tomen nota :-). Por ciertu, que yo yera de los que diben al Cabroncin en Llugones, y nunca xinte mal, nin elli, nin L'Alezna.

Antonio Lopez dijo...

por supuesto que hay que decir las cosas, para que ellos lo lean y aprendan de sus errores, como todos, y para que lo lea quien quiera leerlo.
yo solo entraba en el tema de la cocina, y veo que estamos de acuerdo.
yo de l'alezna critico que no tiene zona de no fumadores, y vas alli a cenar, un dia especial,a gastar una pasta y que quieres que todo sea perfecto, y te toca al lado un fumador que te amarga toda la comida, a mi por lo menos, pero eso es culpa mia por ir, si voy a sitios que no dejan fumar lo arreglo pronto.
me consta que en nuevo l'alezna ese tema ya esta solucionado.
yo el cabroncin no lo conoci, de aquella no comia fuera mas que costillas y chuletones jeje

MICKELSON1975 dijo...

Buen post de una casa con mucha historia, no se puede comparar con Mingo son totalmente distintas, yo me sigo quedando con Mingo, pero el filete al quesu de Colo....
Sin olvidar a Casa Josefina tambien en Ceceda, tienen un plato de entremeses que cuesta 20€ y sin exagerar comen 4 pax, bueno si va Antonio 3.... es broma.

Antonio Lopez dijo...

jeje, comen 5 con ese plato si voy yo jeje, a mi el embutido no me da mucho mas por el, lo que mas la cecina buena, y el jamon bueno bueno, si no paso.
joder vaya lio, la duda era mingo o colo y viene mickelson y me lia mas todavia con josefina, que como todas las raciones sean como esa de embutidos voy a vender el piso de llanera y arranco a vivir pa ceceda jeje.
este mes me tocan 2 saliditas, una esta que hablamos, y la otra al bodegon de la guela en lugones.
el mes que viene al noceu, y esperemos que otra

Fartones dijo...

Casa Xosefina quedame por prebar, sedra pa otra vegada, pero ya veo que ye'l mesmu estilo, nun solo polo que diz Mickelson, ya lo sintiera mas vegaes lo de Xosefina, anque dicen los de Cecea y alreores (los que conozco, que nun val xeneralizar) que Colo ye'l meyor de los dos. En prebando l'otru vos lo digo.

Anónimo dijo...

Pues de los estrellados en el que peor comí fue en la lezna,fue un autentico desastre en todo,atención,comida,y encima en la cuenta menos mal que la leí, nos habían cobrado no se cuantas cosas de más.Y se de lo que hablo conozco lo mejor de lo mejor de Asturias.

Fartones dijo...

Yo creo qu'estos sitios nun puen tener "dies", nin cola comida, nin cola atencion. Dexes una pasta y nun se va de diario, normalmente vas de celebracion. Por tantu, nun puen permitise fallos gordos (de los piquiñucos nun falo, que toos la cagamos), pero ye que'l preciu va ser el mesmu la caguen o non, esi ye'l problema. Nel mio casu fue Koldo, agora nun teo problemes en dir otra vegada si me dicen que ya nun falla, polo menos, cola cocina.

Antonio Lopez dijo...

jodr habia escrito un tocho que me habia quedao mas guapo....y se perdio jeje, volvemos a la carga
yo creo que nedie te puede garantizar que un sitio falla o no, o que ya dejo de fallar.
yo pienso como tu, en un sitio que vas, y dejas esa pasta no puede haber fallos, o por lo menos grandes fallos.
yo a l'alezna fui 3 veces, 1 un sabado pa cenar y otras dos por semana casi solos, y siempre de 10, ni un solo fallo y la comida inmejorable.
a koldo tengo ido mucho, mis tios son koldoadictos y van muchisimo, y voy a veces con ellos (mas de 10 veces) y nunca hubo fallos, si bien su cocina no es de las que mas me entusiasman.
al balneario lo mismo, fui mucho (por motivos laborales de mi padre) y ahi si que vi fallos gordos.
en casa gerardo lo mismo, los fallos mas bien en la comida, mayoritariamente y excepto l afabada, insipida.
y asi etc etc.
yo lo que mas valoro es el sabor, la potencia y la intensidad, cada cocinero es un mundo y yo ese sabor de las cosas no lo encontre mas que en l'alezna.
luego cada uno cuenta la feria segun le va, esa es mi feria y mis experiencias, y no digo que este o aquel es el mejor, simplemente a mi es el que mas me gusta, por eso hay tantos, y en todos hay gente jeje
ale, no quedo tan guapo como el que se perdio, pero creo que me se entiende;-)

Antonio Lopez dijo...

ah, se me olvidaba una cosa, no tengo acciones en ningun sitio jeje, ojala :-D

Anónimo dijo...

El balneario es de lo mejor que tenemos en Asturias,junto a Gerardo,eso si,en gerardo si eres clasico en la comida y te sales de la fabada y el arroz con leche"lo puedo entender",pero en el balneario con el producto que tienen,no lo entiendo.Por cierto Gerardo tambien tiene muy buen producto.

Anónimo dijo...

¡Hola a todos!

Termino de trabajar ahora. Me voy a pegar una ducha rápida, y vamos hacer caso al bueno de FARTON y voy acercarme a pinchar algo al FONDIN.

Hoy toca comida de la baratilla. Que con la de hoy terminamos el bote, sniff!! sniff!!

Salud y buenos alimentos para todos.

Si os da alguno por acercaros estáis invitados al café.

Fartones dijo...

hola a toos!! por partes,
guah.e, caigo rendiu ante ti, vas dir a metete fabada o pote y arroz con llechi col calor que fia güei...ole!!
Esi chigre ye del tipu Casa Colo, cuenta que tal :-). Mira ver si te puen meter nel comedor de baxo que ye'l mas afayaizu.

Anonimu
bona frase, cas al 100% contigo. A sitios "estrelles" hai que pedi-yos un poco mas que la comida y toos d'alcuerdu. Por ciertu, espero que vengas mas perqui.

Luxury-Antonio
D'esos dos nun pue falar, son los que me queden. Pero, que fadriemos n'esti mundiu si toos opinasemos le mesmo? Ehi ta la gracia, los que escribimos solo podemos dar la nuesa opinion y pue que si o pue que non, coincida cola de los demas . Güei a mi tocame baratu y a repetir sitiu, con esti dia pue que m'arime por Cabranes

Fartones dijo...

Esto pasa por mirar el correu y nun mirar d'onde vienen los bilordios, Anonimu nun tab equi...taba n'Alezna :-)

Antonio Lopez dijo...

no dudo que el balneario y casa gerardo sean de lo mejor que tenemos en asturias, es mas yo tambien lo afirmo, y tambien que tienen buen producto, bueno no, el mejor, o eso espero, como todos los estrellas que seguro que compran lo mejor que hay.
cuando yo voy a casa gerardo por ejemplo, no voy buscando comida clasica, si no todo lo contrario y valorandolo como tal, opino lo que opino y para mi gusto su cocina no tiene tanto "sabor" como a mi me gusta.
precisamente lo que mas me decepciono fue la fabada y el arroz con leche, que si bien, estaban buenisimas, no son los mejores que comi ni mucho menos, una buena fabada y un buen arroz con leche, sin mas, eso tal vez fuera culpa de mis expectativas.
Se puede tener el mejor de los productos y no hacer "magia" con ellos.
dicho esto, y como hoy ya estuvo bien de deportes de motor, me voy a pegar una ducha y me voy pa los manjares, en solis, a comer un churrasquin y una botellina de sidra que me presta mas que nada :-)

compangu dijo...

Una de las "tradiciones" de esta incipiente familia que estamos empezando a montar es ir todos los veranos al Mercau Astur de Ceceda (absolutamente recomendable) y aprovechar para comer en CASA COLO.
Al principio el objetivo era el filete al queso, pero poco a poco fuimos descubriendo las setas rellenas, las cebollas idem, y hasta los potes. Y, aunque siempre hay algún altibajo, en general, "satisfaction", como dirian los Rolling.

Fartón, una pena lo de la cena, ye lo que tenemos los padres noveles, que la prioridad máxima es la máxima prioridad. Tú me entiendes :) .
Seguro que la del 26 saldrá bien, y eso ya es motivo suficiente para que pitances de estas vuelvan a organizarse con más regularidad.

Fartones dijo...

Hola Compangu, el Mercau Astur de Cecea ta perbien, la verda. De Casa Colo, yo solo se que tuvo perbien, pero solo fui esta vegada, supongo que diran pa riba y pa baxo como toos. De la nena..que te voi contar :-), eso si, que-y vayan a otru colo de la "concilicaion familiar y llaboral" ;-)

Anónimo dijo...

FARTON

Me he estado fijando y veo que el blog lo tienes desde el 2007. No sé como no di con el antes, una pena, me hubiese ahorrado muchos fracasos en experiencias poco gratificantes.

El otro día después de venir del JORNU comentabamos en el coche los cuatro que solemos ir a comer fuera, que uno de cada 5 que probamos realmente nos gusta mucho. Y es que en el fondo es difícil recomendar.

LA ZAPICA por ejemplo es un sitio que descubrió MICKELSON, un pequeño sitio sin pretensiones, con carta pequeña y sin pretensiones pero donde yo entendí lo que me quiso recomendar MICKEL. Unos postres fabulosos, un cachopo super tierno, unos pimientos rellenos de centollo buenos, buenas setas rebozadas con alioli, buenas ensaladas, y algún plato más. Sin embargo, las croquetas de 4 sabores no merecen la pena, son malas, demasiado finas, con mucho pan rallado y poca bechamel, están muy bonitas presentadas pero no merecen la pena.

Con esto digo que todos los restaurantes no tienen todos los platos buenos. Hay que tener "suerte" y dar con los que realmente lo hacen bien. Por eso muchas veces podemos decir de un mismo sitio dos cosas totalmente distintas.

Si en el FONDÍN hubiese pedido simplemente una ensalada mixta y algo más, seguramente no nos hubiese gustado. La ensalada era realmente mala, con las peores hojas de la lechuga, y muy mal presentada. Pero el resto suplió con diferencia esa mala elección.

Que me estoy alargando demasiado. Bueno la idea es la que es.

José Luis Louzán dijo...

Hola Farton, con la venia;

Lo malo de recomendar, me estoy fijando, es basicamente que cada uno es de su padre y de su madre, y de su pueblo, y de su etnia en algunos casos, y las cosas que en un lado son infalibles y aparecen en todos lados, en otras partes ni oimos hablar de ellas.

Vamos a ver. Aqui, donde yo vivo, y casi indefectiblemente en toda la costa, un restaurante clase baja, media, o media-alta tiene siempre en carta un determinado pescado y una carne, normalmente, de ternera. Eso es el basico.

Los de clase baja (bajo nivel seria mas adecuado) se mueven con esto y punto (una merluza, un rodaballo pisci y uno para cocer mas fritos tipo Meigas y chuleton ternera o costilla cerdo. Fin) Tres o cuatro vinos tintos, dos o tres blancos y a vivir.

Esto aumentais la calidad de carnes y pescados y el 95% de los locales de Galicia, zona costa coruña y hasta Arousa lo teneis "mallado". Sin cambios, sin novedades, tal cual.

Es el 5% restante el que complica, el que matiza, el que da mas y diferente. Esto en Asturies parece, por lo visto y leido, tener otra proporción mas acercada al 60-40 que al 95-5 de mi territorio... y para ya que parezco un cura.

Buen blog Fartones, mola la concisión y el equilibrio...

Fartones dijo...

Guah.e
Pues entame nel 2007 (a finales) col blogue gracies a los amigos, taben emperraos en que conocia un monton de sitios (la verda ye que m'entrugaben un monton) y que tenia de facer dalgo con ello, asina que entame esto y..presta, ye vicioso :-)
De los sitios toi mas que d'alcuedu contigo, ca un ye ca un y ca 2 una piragua (esto gustame dicilo anque me repita). En fin, amas, depende del platu y la suerte. Si ponemos el Fondin, nunca vamos a la gueta d'una ensala al Fondin, ye solo pa facer compaña al restu, yo ehi voi a la gueta de pote, fabada, pitu, coneyu, xata, arroz con llechi...amas, ensin complicaciones y puntu, con tastios de tola vida ya ta. L'exemplu del cachopu, a mi nun me dan mas en dengun sitiu, pero teo un par de collacios que lu pidieron ehi y dixeron que.."bono, pue xintase", en resumen ties d'acertar. Na Zapica tuvimos el domingu tuyu del Fondin y prestonos, pero fallamos nel segundu y nun taba mal, pero lleendo a la xente daste cuenta qu'hai de prebar otres coses (vaya rollu vos solte)

Fartones dijo...

Jose Luis, afayate al blogue, ye la primer vegada que te veo por equi y espero te preste (como yes gallegu a lo meyor quies que pase al castellan, si lo pides, ensin problemes). Equi n'Asturies creo que tamos equilibraos (nun conozco tanto Galiza como pa tener mas opinion que de la Penela, el Meson do Pulpo de Coruña, o'l de Rinlo, poco a poco :-) ). Mas "controlo" de los vuesos vinos, nun muncho mas eh!. Gracies pol piropo al blogue y lo dicho, espero que te preste. A mi prestabme conocevos esti 26 a toos, pero como diz compangu, los padres noveles solo tenemos una prioridad y non podemos, espero que too resulte bien en "Los tres cascoxos" y que repitais concentracion de blogueros pa ver si podemos apuntanos a otra :-)

Fartones dijo...

Por ciertu, endegueyeme tanto que nun me di cuenta de siguir, n'Asturies creo que tamos equilibraos de restaurantes y d'ehi que los clasifique nel blogue. Faltame la entra de "Restu l'estau", pero ye que eso da pa otro blogue, asina que centrome n'Asturies :-)
Saludos a toos

Antonio Lopez dijo...

yo pienso que no hay que tener ningun miedo a recomendar por la posibilidad de que a los demas no les guste o piensen distinto a ti.
si a mi me gusto uno os lo cuento, y no pa que vayais, os cuento lo que a mi me parecio y cada uno que considere si quiere o no ir, pero que nadie tenga claro que le gustara como a mi, porque aunque a priori pueda parecer que tengamos gustos parecidos, ca uno es ca uno, y ca dos ...pues ca dos, por ejemplo el cachopo de la zapica, muy tiernin y tal, a mi me gusta mas cachopo, mas gordo, con mas sabor a carne, no un filete de ternera suavin, a mi dame por ejemplo el tocho de gran cachopo de buey de tierra astur por 14 eur, que hay que sudar pa acabarlo y vas pa la cama medio muerto jeje.
dicho esto, a recomendar a recomendar a recomendar y a recomendar jejej

Antonio Lopez dijo...

farton, cuanto tiempo tiene la fartonina????
nosotros andamos buscando pero no hay manera chico, a ver si tanto comer no va a ser bueno pa la punteria jejeje, pues yo a dieta no me pongo ;-D

Fartones dijo...

Mieu? quien dixo mieu d'aconseyar? mieu dengunu, lo de la piragua ye asina :-). Creo que ya lo dixe, pero yo solo posteo lo que me presta o, si son de "Ocasiones especiales" pa riba si nun me paezcen que cumplan,o un sitiu al que fuisti y d'arreu...pataplun baxen el nivel :-)
La fartonuca nun llega a 13 mesinos...soi un padre babeante :-)
Por cierto, yes un yoghurin, entovia te queden un par d'años pa ello, polo menos!!!

Tony dijo...

Lo conozco y tiene una RCP imbatible.

El comentario mio llega tarde mal y nunca pero es que me estoy poniendo al día.

Fartones dijo...

Porque diba llegar tardi? los chigres siguen tando ehi, menos el Saleru, que ya me confirmaron que tranco!!! :-)