Hace 6 años
miércoles, 19 de diciembre de 2007
El Llagar de Titi (Granda-Siero)
Nun confundir col de Nava. Esti ta na caleya vieya que xune La Pola Siero con Uvieu. Sitiu prestosu pa los que tenemos guah.es porque nu se fuma, ye grande y amas tien fuera sitiu pa qu'espardan los mas mayorucos (culumpios y delles coses varies). Por dientro ta bien decorau y, anque seya grandon, nun ye friu, tase agustu. A lo que diba, comese bien si, jeje, la xinta d'esti añu de ñavida colos collacios foi equi. Mui prestosu. Unos entremeses calientes (calamares, fritos de pixin, crocretes), ensalaes de bacallau templaes con salmon afumau, varies parrilles de carne con pitu, costielles de gochu y xata, criollos...con pataquines, too parrillao perbien, el carne xugoso y turriadino per fuera y roxino per dientro. Vamos, el mayestru parrilleru tuvo'l dia polo menos. Los postres solo prebe un pucuñin d'arroz con llechi (nun taba mal, comilos meyores) y'l mio foi una cosa raro, xelau de chocolate fritu, llamome l'atencion y por eso lu pedi. Por describilu un poco meyor, yeren dos boles de chocolate con una tempura d'eses tipo xapones o chinu, taba rico pero tien un defectu gordu..nun hai Diox quien lu coma fiu!, eso ye dificil de facer, nel momentu qu'abres el rebozu..zass tool xelau espardiu pel platu. Bono, que yo lo fadria en boles mas piquiñuques pa poer xintales d'una senta ensin tener que tirar de chuchiellu. Vinu de la casa y chupitos el que quiso, polos 23€ persona.En resumen, bon sitiu, aconseyau pola guia personal de fartones y como vos digo siempre, nesta categoria solo pongo los que me presten. Añadiendo, dempues d'unes cuantes visites aconseyase que se xinten coses de parrilla, la caza, tando la salasa rico, la carne yos-queda seco. D'entamu podeis pidir cualesquiera de les ensalaes, a nos prestanos munchu la de Cecina con quesu cabra a la parrilla (una "florette" con cecina de Llion y un trozu quesu cabra parrillau, perbien aliñada) o la de la semeya que solo la tienen pola seronda, ensalada templada de caza, una "Florette" con carne corzu, piñones y mazana un pelin cocidina, rico. Tamien aconseyable compartir un poco de pulpu'n parrilla (semeya 2). Hala, ya teneis mas menu onde escoyer equi.
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